Jills mat

LCHF-recept för en hållbar hälsa

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Frozen Chocolate Peanutbutter Cheesecake

2 maj, 2013 av JillW 33 kommentarer

jillsmat_frozen_peanut_chocolate_cheesecake

En fantastiskt god fryst cheesecake som smakar som Snickers-glass fast utan socker, om man nu föredrar det. Botten är även glutenfri. Passar utmärkt som efterrätt.

portioner
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 5
Betyg: 4
You:
Rate this recipe!
  • Botten
  • 2 dl jordnötssmör med eller utan salt, välj själv
  • 1,5 dl jordnötter samma som ovan
  • 1 st ägg
  • 2 msk valfri sötning
  • Fyllningen
  • 2 st äggvitor
  • 2 dl grädde
  • 300 g färskost rumstempererad
  • 2 st äggulor
  • 0,75 dl valfri sötning
  • 2 krm vaniljpulver
  • Topping
  • 85 g mörk choklad gärna sockerfri
  • 2 msk grädde
  • 1 msk jordnötssmör
  • 0,5 dl jordnötter hackade
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 5
Betyg: 4
You:
Rate this recipe!
  • Botten
  • 2 dl jordnötssmör med eller utan salt, välj själv
  • 1,5 dl jordnötter samma som ovan
  • 1 st ägg
  • 2 msk valfri sötning
  • Fyllningen
  • 2 st äggvitor
  • 2 dl grädde
  • 300 g färskost rumstempererad
  • 2 st äggulor
  • 0,75 dl valfri sötning
  • 2 krm vaniljpulver
  • Topping
  • 85 g mörk choklad gärna sockerfri
  • 2 msk grädde
  • 1 msk jordnötssmör
  • 0,5 dl jordnötter hackade
  1. Gör botten genom att mixa samtliga ingredienser i en matberedare. Jordnötterna behöver inte bli finfördelade.
  2. Tryck ut degen i en form med löstagbar botten. Grädda i cirka 10–15 minuter i 180 grader. Låt svalna.
  3. Separera äggen. Vispa äggvitorna hårt. Vispa grädden fluffig och blanda i färskost och äggulor. Blanda i sötning, vaniljpulver och äggvitorna. Häll i smeten i formen.
  4. Smält chokladen tillsammans med grädde och jordnötssmör på låg värme. Rör ihop.
  5. Dekorera cheesecaken med chokladen och toppa med hackade jordnötter. Ställ in cheesecaken i frysen i minst 4 timmar så att den hinner stelna.
  6. Ställ gärna fram cheesecaken ungefär en halvtimme innan det är dags att servera den, så att den inte blir så hård.

VISSTE DU ATT...
Jordnötter är trots sitt namn ingen nöt utan en baljväxt. De innehåller ungefär 10% kolhydrater och är därför ingenting man bör äta i stora mängder om man försöker gå ner i vikt.

RECEPT & FOTO Jill Wallentin
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Pinterest

Arkiverad under: Recept, Sötsaker, Tårtor & bakelser

Kommentarer

  1. Bibbi säger

    1 augusti, 2014 vid 18:45

    Hur får jag fram receptet?
    Ser bara 2dl jordnötssmör…… Har gjort första delen å nu ser jag inte hur jag ska göra toppingen 🙁
    Bibbi

    Svara
    • JillWW säger

      1 augusti, 2014 vid 18:59

      Gud vad märkligt! Vet att jag la in hela receptet. Måste hänt något vid flytten. Hoppas det bara blev i detta recept…
      Testa att gå in om 10 minuter igen så ska det vara åtgärdat. Annars finns receptet i min kokbok om du har den tillhands.
      Ber om ursäkt för besväret!

      Svara
      • Bibbi säger

        1 augusti, 2014 vid 19:00

        Har inte din kokbok, men jag testar om en stund igen.
        Tack för snabbt svar, som skrivet innan det är chokladtoppingen som bara ska göras

        Svara
        • JillWW säger

          1 augusti, 2014 vid 19:08

          Men då har du ju guldläge nu att köpa den för enbart 149 kr inkl frakt från annonsen i toppen 😉 Skämt åsido så är receptet inlagt nu, igen. Hoppas du blir nöjd med cheesecaken!

          Trevlig helg!

          Svara
        • Bibbi säger

          1 augusti, 2014 vid 19:09

          Nu ser jag, tack snälla för hjälpen
          Bibbi 🙂

          Svara
  2. Stina säger

    2 november, 2014 vid 13:18

    Hur många grader ska den gräddas i?
    Vänligen
    Stina

    Svara
    • JillWW säger

      9 november, 2014 vid 21:43

      I 180 grader. Såg att det försvunnit från receptet! Tack för att du påpekade 🙂

      Svara
  3. Nina säger

    9 november, 2014 vid 16:10

    Vilket jordnötssmör använder du? 🙂

    Svara
    • JillWW säger

      9 november, 2014 vid 21:39

      Brukar inte äta jordnötssmör så ofta. Men har köpt från Sevan några gånger och något annat ekologiskt som jag inte kommer ihåg namnet på hehe.

      Svara
  4. Frida säger

    20 december, 2014 vid 12:57

    Tänkte göra denna inför jul, visst borde man kunna förbereda och ha den i frysen 2-3 Dagar i förväg?

    Svara
    • JillW säger

      20 december, 2014 vid 14:03

      Ja absolut! 🙂

      God jul!

      Svara
  5. Em säger

    6 mars, 2015 vid 16:27

    http://www.amandaekvalls.myshowroom.se har snott ditt recept och trots att jag sagt åt henne att skriva ut dig som ”källa” så har hon raderat min kommentar etc. Tänkte bara att du skulle veta! Den är supergod och du förtjänar cred för den! =)

    Svara
    • JillW säger

      6 mars, 2015 vid 17:04

      Hahaha Vad roligt! Tack för spaningen. Jag skrev en liten kommentar jag med 😉

      Trevlig helg!

      Svara
  6. Joana säger

    15 mars, 2015 vid 23:09

    Jag har ingen ordentlig frys utan bara ett frysfack och där får den inte plats, tror du det funkar om den står i kylskåpet i stället? Kanske i 8 timmar i stället för frysens 4?

    Tack för all inspiration! 🙂

    Svara
    • JillW säger

      16 mars, 2015 vid 07:28

      Hej! Tror tyvärr att den kommer bli väldigt rinnig då. Bättre i sådana fall att göra en sån cheesecake som man tillagar i ugnen 🙂

      Svara
      • Joana säger

        16 mars, 2015 vid 23:03

        Okej, tack för svaret! Synd då den ser så otroligt god ut, men skönt att veta att det inte är någon idé att prova i kylen.

        Svara
  7. Eva säger

    20 mars, 2015 vid 19:30

    Hej, gjorde precis denna och ställde i frysen. Min smet blev så lös så jag fick ställa in den utan toppingen. Allt var noga vispat och äggvitorna var hårt vispade men grädden, osten och äggen blev rinnigt så hjälpte inte mycket med vitorna. Tips på vad som kan gått fel?
    Mvh Eva

    Svara
    • JillW säger

      22 mars, 2015 vid 14:37

      Hej Eva!
      Tror inte det blivit särskilt fel. Blev den bra när den varit inne i frysen?

      Svara
  8. Vendel säger

    22 mars, 2015 vid 22:44

    Tips til Joana:-) du kan lage kaken i kjøleskap:-) men da må du bløtlegge tre blad gelatin i kaldt vann i 5min, klemme ut vannet og smelte de forsiktig sammen med 2ss vann i en kastrull. Tilsett dette i en tynn stråle mens du rører godt i smeten, sett kaken kaldt ca 6t og spis!:-)

    Svara
    • Joana säger

      12 februari, 2016 vid 23:17

      Tack så mycket för tipset! 🙂 (Såhär långt i efterhand)

      Svara
  9. Johanna säger

    12 oktober, 2015 vid 09:45

    Ser supergod ut! Vill gärna ha tips på vad för sötning man kan ha. Är väldigt ny på lchf och har inte använt sötning innan. Gärna som kan finnas på Coop 🙂

    Svara
    • JillW säger

      13 oktober, 2015 vid 19:08

      Hej! Själv använder jag mig av xylitol/björksocker som jag köper på http://www.worthit.se. Men det finns även björksocker att köpa på typ Coop men det är superdyrt.
      Annars är sötströ helt ok från ICA eller Sukrin +, alt sukrin gold är mina favoriter 🙂
      Lycka till!

      Svara
  10. Jenny säger

    27 januari, 2016 vid 19:02

    Vilken storlek på formen? Tack på förhand. Du har en superfin blogg.

    Svara
    • JillW säger

      12 februari, 2016 vid 15:54

      Hej Jenny! Sorry att jag inte svarat tidigare. Var på semester i Vietnam så har legat lite lågt på jobbfronten. Men svaret på din fråga är att jag använde en ”vanlig” springform på typ 21 cm.
      Ha det gott! 🙂

      Svara
  11. Sannah säger

    10 februari, 2018 vid 09:57

    Hej och tusen tack för receptet!

    Denna fantastiska skapelse står nu i frysen och väntar på att det ska bli födelsedagskalas i morgon 🙂 Har dock en fundering om bottnen. Hur är det meningen att den ska bli? Kexaktig och knaprig eller mjuk som en sockerkaka? Min blev mer åt det senare hållet och jag misstänkte det redan när jordnötsblandningen kom ner i formen, då jag tyckte att lagret kändes väl tjockt. Ändå hade jag en form på 22 cm.

    Jag blev också lite osäker på ugnsvärmen, om 180 grader gällde varmluft eller ej?

    Kan vara bra att få svar på de här frågorna om man ska göra efterrätten någon mer gång.

    Svara
    • JillW säger

      14 februari, 2018 vid 18:08

      Hej!
      Hoppas du gillade den! Yes, det gäller varmluftsugn. Kommer faktiskt inte riktigt ihåg hur botten var men har för mig att den var mer åt kexhållet än sockerkaka.

      Svara
  12. Anna säger

    22 juli, 2018 vid 15:28

    Tack för ett superbra recept! Har bakat den flera gånger och det blir alltid lika gott!

    Svara
  13. Sara säger

    10 augusti, 2019 vid 13:05

    Hej!

    Ska man ändra tiden man ska ha inne botten i ugnen eller temperaturen om man inte har en varmluftsugn? Till vad i så fall? ?

    Svara
    • Sara säger

      10 augusti, 2019 vid 13:07

      En fråga till, är det salatade eller naturella jordnötter som används i receptet?

      Svara
      • JillW säger

        11 augusti, 2019 vid 19:30

        Det är en smaksak. Men jag gillar salta 🙂

        Svara
    • JillW säger

      11 augusti, 2019 vid 19:28

      Hej!
      Yes, höj till 200 grader om du inte har en varmluftsugn 🙂

      Lycka till!

      Svara
  14. Marika säger

    20 oktober, 2019 vid 19:15

    Nu måste jag verkligen tacka för ett superbt recept! Jag har just slängt ihop en cheesecake till min pappas 85-årskalas och ifjol hade vi en cheesecake som bröllopstårta! Däremellan har det blivit några kalas-cheesecakes! Helt fenomenalt helt enkelt! Tack! 🙂

    Svara
    • JillW säger

      21 oktober, 2019 vid 06:39

      Åh wow! Så kul att du gillar receptet så mycket ? Varsågod!

      Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Gilla Jills mat på Facebook

Etiketter

antiinflammatoriskt asiatiskt bea buffé buljong choklad crock pot depression fettisdag föreläsningar förkylning godis Grekiskt grillat ice coffee indiskt islatte jills mat efter säsong jul kokbok kräftskiva lucia långkok margarin meze midsommar nyår nötfritt ostbricka persiskt plock påsk saft semla semlor snittar sommar student tacos texmex thai thailändskt tävling veganskt vegetariskt

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2021 jillsmat.se