Jills mat

LCHF-recept för en hållbar hälsa

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Frozen Chocolate Peanutbutter Cheesecake

2 maj, 2013 av Jill Wallentin 33 Comments

jillsmat_frozen_peanut_chocolate_cheesecake

En fantastiskt god fryst cheesecake som smakar som Snickers-glass fast utan socker, om man nu föredrar det. Botten är även glutenfri. Passar utmärkt som efterrätt.

Normal
0

21

false
false
false

SV
X-NONE
X-NONE

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Normal tabell”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-qformat:yes;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin-top:0cm;
mso-para-margin-right:0cm;
mso-para-margin-bottom:10.0pt;
mso-para-margin-left:0cm;
line-height:115%;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11.0pt;
font-family:”Calibri”,”sans-serif”;
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-fareast-font-family:”Times New Roman”;
mso-fareast-theme-font:minor-fareast;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;}

Jills Frozen Chocolate Peanutbutter Cheesecake

Jill Wallentin
Skriv ut receptet
Portioner 12 portioner

Ingredienser
  

Botten

  • 2 dl jordnötssmör med eller utan salt, välj själv
  • 1,5 dl jordnötter samma som ovan
  • 1 st ägg
  • 2 msk valfri sötning

Fyllningen

  • 2 st äggvitor
  • 2 dl grädde
  • 300 g färskost rumstempererad
  • 2 st äggulor
  • 0,75 dl valfri sötning
  • 2 krm vaniljpulver

Topping

  • 85 g mörk choklad gärna sockerfri
  • 2 msk grädde
  • 1 msk jordnötssmör
  • 0,5 dl jordnötter hackade

Instruktioner
 

  • Gör botten genom att mixa samtliga ingredienser i en matberedare. Jordnötterna behöver inte bli finfördelade.
  • Tryck ut degen i en form med löstagbar botten. Grädda i cirka 10–15 minuter i 180 grader. Låt svalna.
  • Separera äggen. Vispa äggvitorna hårt. Vispa grädden fluffig och blanda i färskost och äggulor. Blanda i sötning, vaniljpulver och äggvitorna. Häll i smeten i formen.
  • Smält chokladen tillsammans med grädde och jordnötssmör på låg värme. Rör ihop.
  • Dekorera cheesecaken med chokladen och toppa med hackade jordnötter. Ställ in cheesecaken i frysen i minst 4 timmar så att den hinner stelna.
  • Ställ gärna fram cheesecaken ungefär en halvtimme innan det är dags att servera den, så att den inte blir så hård.

Anteckning

VISSTE DU ATT...
Jordnötter är trots sitt namn ingen nöt utan en baljväxt. De innehåller ungefär 10% kolhydrater och är därför ingenting man bör äta i stora mängder om man försöker gå ner i vikt.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Filed Under: Recept, Sötsaker, Tårtor & bakelser

« Hemgjord kebabsallad med och vitlöksås
#LCHFsthlm2013 »

Comments

  1. Bibbi says

    1 augusti, 2014 at 18:45

    Hur får jag fram receptet?
    Ser bara 2dl jordnötssmör…… Har gjort första delen å nu ser jag inte hur jag ska göra toppingen 🙁
    Bibbi

    Svara
    • JillWW says

      1 augusti, 2014 at 18:59

      Gud vad märkligt! Vet att jag la in hela receptet. Måste hänt något vid flytten. Hoppas det bara blev i detta recept…
      Testa att gå in om 10 minuter igen så ska det vara åtgärdat. Annars finns receptet i min kokbok om du har den tillhands.
      Ber om ursäkt för besväret!

      Svara
      • Bibbi says

        1 augusti, 2014 at 19:00

        Har inte din kokbok, men jag testar om en stund igen.
        Tack för snabbt svar, som skrivet innan det är chokladtoppingen som bara ska göras

        Svara
        • JillWW says

          1 augusti, 2014 at 19:08

          Men då har du ju guldläge nu att köpa den för enbart 149 kr inkl frakt från annonsen i toppen 😉 Skämt åsido så är receptet inlagt nu, igen. Hoppas du blir nöjd med cheesecaken!

          Trevlig helg!

          Svara
        • Bibbi says

          1 augusti, 2014 at 19:09

          Nu ser jag, tack snälla för hjälpen
          Bibbi 🙂

          Svara
  2. Stina says

    2 november, 2014 at 13:18

    Hur många grader ska den gräddas i?
    Vänligen
    Stina

    Svara
    • JillWW says

      9 november, 2014 at 21:43

      I 180 grader. Såg att det försvunnit från receptet! Tack för att du påpekade 🙂

      Svara
  3. Nina says

    9 november, 2014 at 16:10

    Vilket jordnötssmör använder du? 🙂

    Svara
    • JillWW says

      9 november, 2014 at 21:39

      Brukar inte äta jordnötssmör så ofta. Men har köpt från Sevan några gånger och något annat ekologiskt som jag inte kommer ihåg namnet på hehe.

      Svara
  4. Frida says

    20 december, 2014 at 12:57

    Tänkte göra denna inför jul, visst borde man kunna förbereda och ha den i frysen 2-3 Dagar i förväg?

    Svara
    • JillW says

      20 december, 2014 at 14:03

      Ja absolut! 🙂

      God jul!

      Svara
  5. Em says

    6 mars, 2015 at 16:27

    http://www.amandaekvalls.myshowroom.se har snott ditt recept och trots att jag sagt åt henne att skriva ut dig som ”källa” så har hon raderat min kommentar etc. Tänkte bara att du skulle veta! Den är supergod och du förtjänar cred för den! =)

    Svara
    • JillW says

      6 mars, 2015 at 17:04

      Hahaha Vad roligt! Tack för spaningen. Jag skrev en liten kommentar jag med 😉

      Trevlig helg!

      Svara
  6. Joana says

    15 mars, 2015 at 23:09

    Jag har ingen ordentlig frys utan bara ett frysfack och där får den inte plats, tror du det funkar om den står i kylskåpet i stället? Kanske i 8 timmar i stället för frysens 4?

    Tack för all inspiration! 🙂

    Svara
    • JillW says

      16 mars, 2015 at 07:28

      Hej! Tror tyvärr att den kommer bli väldigt rinnig då. Bättre i sådana fall att göra en sån cheesecake som man tillagar i ugnen 🙂

      Svara
      • Joana says

        16 mars, 2015 at 23:03

        Okej, tack för svaret! Synd då den ser så otroligt god ut, men skönt att veta att det inte är någon idé att prova i kylen.

        Svara
  7. Eva says

    20 mars, 2015 at 19:30

    Hej, gjorde precis denna och ställde i frysen. Min smet blev så lös så jag fick ställa in den utan toppingen. Allt var noga vispat och äggvitorna var hårt vispade men grädden, osten och äggen blev rinnigt så hjälpte inte mycket med vitorna. Tips på vad som kan gått fel?
    Mvh Eva

    Svara
    • JillW says

      22 mars, 2015 at 14:37

      Hej Eva!
      Tror inte det blivit särskilt fel. Blev den bra när den varit inne i frysen?

      Svara
  8. Vendel says

    22 mars, 2015 at 22:44

    Tips til Joana:-) du kan lage kaken i kjøleskap:-) men da må du bløtlegge tre blad gelatin i kaldt vann i 5min, klemme ut vannet og smelte de forsiktig sammen med 2ss vann i en kastrull. Tilsett dette i en tynn stråle mens du rører godt i smeten, sett kaken kaldt ca 6t og spis!:-)

    Svara
    • Joana says

      12 februari, 2016 at 23:17

      Tack så mycket för tipset! 🙂 (Såhär långt i efterhand)

      Svara
  9. Johanna says

    12 oktober, 2015 at 09:45

    Ser supergod ut! Vill gärna ha tips på vad för sötning man kan ha. Är väldigt ny på lchf och har inte använt sötning innan. Gärna som kan finnas på Coop 🙂

    Svara
    • JillW says

      13 oktober, 2015 at 19:08

      Hej! Själv använder jag mig av xylitol/björksocker som jag köper på http://www.worthit.se. Men det finns även björksocker att köpa på typ Coop men det är superdyrt.
      Annars är sötströ helt ok från ICA eller Sukrin +, alt sukrin gold är mina favoriter 🙂
      Lycka till!

      Svara
  10. Jenny says

    27 januari, 2016 at 19:02

    Vilken storlek på formen? Tack på förhand. Du har en superfin blogg.

    Svara
    • JillW says

      12 februari, 2016 at 15:54

      Hej Jenny! Sorry att jag inte svarat tidigare. Var på semester i Vietnam så har legat lite lågt på jobbfronten. Men svaret på din fråga är att jag använde en ”vanlig” springform på typ 21 cm.
      Ha det gott! 🙂

      Svara
  11. Sannah says

    10 februari, 2018 at 09:57

    Hej och tusen tack för receptet!

    Denna fantastiska skapelse står nu i frysen och väntar på att det ska bli födelsedagskalas i morgon 🙂 Har dock en fundering om bottnen. Hur är det meningen att den ska bli? Kexaktig och knaprig eller mjuk som en sockerkaka? Min blev mer åt det senare hållet och jag misstänkte det redan när jordnötsblandningen kom ner i formen, då jag tyckte att lagret kändes väl tjockt. Ändå hade jag en form på 22 cm.

    Jag blev också lite osäker på ugnsvärmen, om 180 grader gällde varmluft eller ej?

    Kan vara bra att få svar på de här frågorna om man ska göra efterrätten någon mer gång.

    Svara
    • JillW says

      14 februari, 2018 at 18:08

      Hej!
      Hoppas du gillade den! Yes, det gäller varmluftsugn. Kommer faktiskt inte riktigt ihåg hur botten var men har för mig att den var mer åt kexhållet än sockerkaka.

      Svara
  12. Anna says

    22 juli, 2018 at 15:28

    Tack för ett superbra recept! Har bakat den flera gånger och det blir alltid lika gott!

    Svara
  13. Sara says

    10 augusti, 2019 at 13:05

    Hej!

    Ska man ändra tiden man ska ha inne botten i ugnen eller temperaturen om man inte har en varmluftsugn? Till vad i så fall? ?

    Svara
    • Sara says

      10 augusti, 2019 at 13:07

      En fråga till, är det salatade eller naturella jordnötter som används i receptet?

      Svara
      • JillW says

        11 augusti, 2019 at 19:30

        Det är en smaksak. Men jag gillar salta 🙂

        Svara
    • JillW says

      11 augusti, 2019 at 19:28

      Hej!
      Yes, höj till 200 grader om du inte har en varmluftsugn 🙂

      Lycka till!

      Svara
  14. Marika says

    20 oktober, 2019 at 19:15

    Nu måste jag verkligen tacka för ett superbt recept! Jag har just slängt ihop en cheesecake till min pappas 85-årskalas och ifjol hade vi en cheesecake som bröllopstårta! Däremellan har det blivit några kalas-cheesecakes! Helt fenomenalt helt enkelt! Tack! 🙂

    Svara
    • JillW says

      21 oktober, 2019 at 06:39

      Åh wow! Så kul att du gillar receptet så mycket ? Varsågod!

      Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa recept som gör dig gott – inifrån och ut. Snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och nyttigheter.

Upptäckte lågkolhydratskost år 2009. Blev chockad över hur fantastisk mat jag kunde äta samtidigt som jag snabbt gick ner i vikt och mådde toppen. Har sedan dess haft någon form av lågkolhydratskost som grund.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och miljö. Bort med pekpinnar och vikthets, fokus på matglädje och välmående.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

Följ Jillsmat på Instagram!

Etiketter

asiatiskt bea buffé carbonara choklad crock pot crockpot fika fredagsmys förkylning gryta indiskt jills mat efter säsong meze midsommar mingelmat mockarutor nyår nötfritt ostbricka pannkakor persiskt plock påsk rulltårta saft sallad semla semlor slowcooker smörgåstårta snabbmat snittar snoddas sommar soppa student sås tacos thai thailändskt turbobea vardag veganskt våfflor

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2023 jillsmat.se

 

Laddar in kommentarer …