Jills mat

LCHF-recept för en hållbar hälsa

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Pumpacréme med pilgrimmsmusslor

9 december, 2012 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

jillsmat_pumpacreme_pilgrimsmusslor

Det här en en rubbat god rätt som passar ypperligt som förrätt i synnerhet under hösten då det brukar finns gott om pumpor i mataffärerna. Måtten på ingredienserna får du justera beroende på storlek på pumpa. Jag har utgått från storleken på en ”normalstor” butternut squash. Så smaka er fram till perfektion.

Pumpacréme med halstrade pilgrimmsmusslor

Jill Wallentin
Skriv ut receptet
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

Pumpakrämen

  • 1 st pumpa i buttnut sqash storlek
  • 3 dl grönsaksbuljong
  • 2 dl grädde eller kokosmjölk om mejerifri
  • 1 msk färsk ingefära riven
  • 0,5 st citron saften
  • 1 tsk chiliflakes
  • vatten till önskad konsistens
  • salt
  • peppar

Pilgrimmsmusslorna

  • 8 st pilgrimmsmusslor
  • 2 tsk färsk ingefära riven
  • 0,5 st citron saften
  • salt
  • peppar

Garnering

  • färsk timjan

Instruktioner
 

  • Dela pumpan och skrapa ut innanmätet med en sked. Skär bort skalet och skär pumpan i mindre bitar. Koka pumpan tillsammans med grönsaksbuljongen under lock tills mjuk.
  • Mixa till puré med en stavmixer. Blanda i resten av ingredienserna och smaka av hela tiden så att du får rätt balans mellan smakerna.
  • Lägg pilgrimmsmusslorna i en skål en ingefära, citronsaft och salt och peppar. Låt stå i minst 10 minuter.
  • Stek/grilla dem sedan på hög värme, helst i grillpanna, någon minut på varje sida. de ska inte vara helt genomstekta, då blir de studsiga.
  • Häll upp soppan/krämen i portionsskålar och toppa med de halstrade pilgrimmsmusslorna, nymalen svartpeppar och en timjankvist. Nu är det bara att njuta!

Anteckning

* Butternut squash fungerar bra men jag älskar sorten som heter hokkaido.
 
TIPS! Använd eventuellt överbliven soppa till att göra en god kyckling eller fiskgryta.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Fisk & skaldjur, Måltid, Mejerifritt, Recept

« Västerbottenostlax med grönsakspasta
Saffransmuffins med mandelkräm »

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa recept som gör dig gott – inifrån och ut. Snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och nyttigheter.

Upptäckte lågkolhydratskost år 2009. Blev chockad över hur fantastisk mat jag kunde äta samtidigt som jag snabbt gick ner i vikt och mådde toppen. Har sedan dess haft någon form av lågkolhydratskost som grund.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och miljö. Bort med pekpinnar och vikthets, fokus på matglädje och välmående.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

Följ Jillsmat på Instagram!

Etiketter

asiatiskt bea buffé carbonara choklad crock pot crockpot fika fredagsmys förkylning gryta indiskt jills mat efter säsong meze midsommar mingelmat mockarutor nyår nötfritt ostbricka pannkakor persiskt plock påsk rulltårta saft sallad semla semlor slowcooker smörgåstårta snabbmat snittar snoddas sommar soppa student sås tacos thai thailändskt turbobea vardag veganskt våfflor

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2023 jillsmat.se

 

Laddar in kommentarer …