Jills mat

LCHF-recept för en hållbar hälsa

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Nötfritt brytbröd bakat med sesammjöl

18 juli, 2013 av Jill Wallentin 9 kommentarer

jillsmat_sesambrytbröd

Ett smakrikt, saftigt och mättande nötfritt bröd bakat med sesammjöl.

Sesam innehåller oftast mindre än 5% kolhydrater och påminner lite mer om kokosmjöl i konsistensen och behöver en aningen mer vätska än mandelmjöl. Riktig gott och saftigt blev det och kan varmt rekommenderas.

Nötfritt LCHF-brytbröd bakat med sesammjöl

Jill Wallentin
Skriv ut receptet
Portioner 10 bröd

Ingredienser
  

  • 50 g smör
  • 2 st ägg
  • 1 dl grädde
  • 100 g färskost typ Philadelphia
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl Sesammjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1 msk fiberhusk

Ovanpå

  • äggula
  • sesamfrön

Instruktioner
 

  • Ställ in ugnen på 175 grader.
  • Mixa linfrön och solroskärnor. Smält smöret och vispa ihop med ägg, grädde och färskost. Blanda samman med resten av ingredienserna och låt svälla i cirka 10 minuter.
  • Forma degen till 10 stycken lika stora bollar. Sätt sedan ihop dem på en bakplåtspappersklädd bakplåt.
  • Pensla med äggula och strössla över sesamfrön.
  • Grädda i cirka 20 minuter eller tills brödet fått en fin färg.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Bröd, Recept, Tillbehör

« Mejerifri glass med avokado och choklad
Halloumisallad med marinerad rödlök »

Kommentarer

  1. Malin säger

    6 mars, 2015 kl. 22:24

    Verkar gott det här men om man inte hittar sesammjöl i butik kan man själv mixa sesamfrön till mjöl tror du?
    När du skriver mixa linfrö och solrosfrö, menar du blanda eller mixa till mindre bitar?
    Tack på förhand för svar.

    Svara
    • JillW säger

      6 mars, 2015 kl. 23:28

      Lättast att hitta sesammjöl är på nätet. Typ på http://www.liveo.se eller på http://www.bodystore.se. Tror det är svårt att få sesamfröna tillräckligt finfördelade när man mixar dem. Och ja, jag menar att man ska mixa solrosfrön och linfrön till mindre bitar 🙂

      Svara
  2. Lena säger

    12 mars, 2015 kl. 17:29

    Kan man frysa in det nötfria brödet? Blir det ok efter tining?

    Svara
    • JillW säger

      12 mars, 2015 kl. 18:12

      Jag har faktiskt aldrig testat men det går säkert alldeles utmärkt

      Svara
  3. Katarina säger

    12 mars, 2015 kl. 21:12

    Hej Jill! Vill först bara säga att jag älskar dina recept. Har din kokbok och har inte blivit besviken på ett enda av alla de jag prövat. Familjen har också jublat. Tack! Har just dessa bröd i ugnen, men min deg blev väldigt lös och jag kunde inte få ihop den till bullar utan fick klicka ut degen. Vad tror du blev fel och vad skulle du har gjort för att få ihop den? Tack på förhand. / Katarina

    Svara
    • JillW säger

      12 mars, 2015 kl. 21:55

      Hej! Vad kul att höra att du tycker om min kokbok! 🙂
      Min deg blev kanska lös sist jag gjorde den också. Men då ställde jag bara in den i kylen i några minuter så blev den fastare i konsistensen så de gick att rulla till bollar 🙂 Tror det blir så när ingredienserna är för varma, typ smöret.
      Hoppas att de blev goda ändå!

      Svara
      • Katarina säger

        13 mars, 2015 kl. 19:17

        Tack för tipset. Ska prova det nästa gång. De blev grymma. Precis som dina vallmofrallor, hur goda som helst. Som du skrev, något för de som gett upp hoppet om att kunna baka bröd som är gott på riktigt (inte bara nyttigt). Tack också för sesammjöltipset, har en vuxen dotter som är nötallergiker men som gärna hakar på min nya matlagning. Ha en härlig helg!

        Svara

Trackbacks

  1. Lavkarbo rundstykker eller brytebrød | Snikgjest skriver:
    8 april, 2014 kl. 13:22

    […] Som dere ser på oppskriftbildet har jeg funnet denne på bloggen til Jill. Stikk gjerne innom og titt på andre flotte oppskrifter hun har lagt ut HER.. […]

    Svara
  2. Lavkarbo focaccia med sitron og timian | Snikgjest skriver:
    6 januari, 2015 kl. 18:06

    […] Denne oppskriften er egentlig en videreutvikling av oppskriften på brytebrød fra den fantastiske svenske bloggeren Jill.  Du kan sjekke ut bloggen og oppskriften HER. […]

    Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa recept som gör dig gott – inifrån och ut. Snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och nyttigheter.

Upptäckte lågkolhydratskost år 2009. Blev chockad över hur fantastisk mat jag kunde äta samtidigt som jag snabbt gick ner i vikt och mådde toppen. Har sedan dess haft någon form av lågkolhydratskost som grund.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och miljö. Bort med pekpinnar och vikthets, fokus på matglädje och välmående.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

Följ mig på Instagram

  • DRAGON- & DOFTANDE KYCKLINGSOPPA MED KYCKLINGCHIPS En riktigt god och krämig kycklingsoppa . Sladdrigt kycklingskinn är ju blä men krispigt
  • JILLS HÄLSOSAMMA BUDGETTIPS DEL 1 - FYNDA! Har du fått en chock när du tittat på matkvittot nyligen? Kanske har
  • ‍ RECEPT: GODASTE CHILIGRYTAN ️ En otroligt god och mustig gryta som bäst serveras med en fräsch och syrlig sallad
  • SCRAMBLED EGGS BOWL En av mina favoritfrukostar på helgen. Enkelt, gott, nyttigt och mättande Jag gillar en riktigt krämig äggröra.
  • Hoppas ni också fått sätta tänderna i något extra smaskigt idag ❤️ Den som sa att man inte ska leka
  • HAR DU KOLL PÅ DITT FILTER? Under nästan ett års tid har vi haft problem med vår torktumlare. Det tog
  • The last sunset dinner at one of our new favorite hotels - @elixirkohyaoyai Time flies when having fun ❤️ #travelgram
  • Isn’t it amazing that you can switch from to in 12 hours? ✈️ I’ve been longing for this for the
  • From beach pool villa to hill pool villa . Both super cozy in different ways @elixirkohyaoyai #thailand #thailandhotel #beautifuldestinations #vacay
  • I’ve been to Thailand many times before but never even heard of the island Koh Yao Yai . It’s situated
  • Nothing beats traveling to a warm and sunny place like Thailand in the middle of Swedish winter @elixirkohyaoyai #thailand #vacay
  • Hotellfrulle Brukar inte äta frukost hemma men är man på semester är det ju helt klart en av höjdpunkterna I
  • Wow. I’ve got a crush on @elixirkohyaoyai I loooove outdoor bathrooms! And this one is so cozy #thailand #thailandhotel #islandvibes
  • A sneak peek of our new hotel in Thailand Koh Yao Yai - @elixirkohyaoyai We have arrived in paradise #hiddengem
  • ÄR VIKTEN VIKTIG? ⚖️ Om du exempelvis ska tävla i MMA eller checka in dig själv som bagage på flyget
  • SNABBLAGAD PROTEINMAXAD MINESTRONESOPPA Fick cravings för minestronesoppa häromdagen. Har nog inte ätit det sedan jag gick i skolan. Rätt blaskig
  • ‍♀️ Det var verkligen på tiden som mitt hår fick lite TLC av bästa @byluttu på @hairochnusthlm ❤️. Sedan jag
  • FÖR EVIGT TJOCKAST I KLASSEN? Bestämde mig för att åka till simhallen igår för att variera träningen lite. Har nog
  • ☔️ En regnig dag som denna krävde en värmande gryta . Det blev en variant av kalops, upphottad med en
  • 2022, ännu ett år som switchat förbi i ultrarapid . Året då covid-kaoset byttes ut av andra galenskaper runt om

Etiketter

asiatiskt bea buffé carbonara choklad crock pot crockpot fika fredagsmys förkylning gryta indiskt jills mat efter säsong meze midsommar mingelmat mockarutor nyår nötfritt ostbricka pannkakor persiskt plock påsk rulltårta saft sallad semla semlor slowcooker smörgåstårta snabbmat snittar snoddas sommar soppa student sås tacos thai thailändskt turbobea vardag veganskt våfflor

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2023 jillsmat.se

 

Laddar in kommentarer …