Jills mat

LCHF-recept för en hållbar hälsa

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Lax med chevré och pecannötter

9 december, 2012 av Jill Wallentin Leave a Comment

jillsmat_laxmedgetostochpecannotter

Detta är en kanonbra rätt som i grunden kommer från min mamma. Den är lyxig samtidigt som den är löjligt enkel att göra. Perfekt med andra ord. Servera tillsammans med en god avokadosallad med ruccola och rostade frön.

Lax med chevré och pecannötter

Jill Wallentin
Skriv ut receptet
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

Laxen

  • 4 st laxfileér
  • 150 g chèvre getost
  • 1 dl pecannötter
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • peppar

Såsen

  • 2 dl crème fraiche
  • 50 g chèvre getost
  • salt
  • peppar

Instruktioner
 

Laxen

  • Ställ in ugnen på 175 grader.
  • Filéa laxen och lägg portionsbitarna i en ugnssäker form. Smula sönder osten och lägg den ovanpå laxen. Tryck fast pecannötterna, ringa över olivolja och eventuellt lite flytande honung.
  • Krydda med chili, salt och peppar. Ställ in i ugnen i cirka 15-20 minuter beroende på storleken på laxbitarna. Servera med en god sallad.

Såsen

  • Blanda bara ihop ingredienserna och smaka av med salt och peppar.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Filed Under: Fisk & skaldjur, Måltid, Nyår, Recept, Snabblagat, Tillbehör

« Kycklinggryta med dijon och dragon
Västerbottenostlax med grönsakspasta »

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa ketorecept som gör dig gott – inifrån och ut. Snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och nyttigheter.

Har varit en foodie så länge jag kan minnas. Sedan 2009, då jag upptäckte lågkolhydratskost, kan jag njuta av fantastisk mat som jag även mår bra av.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och miljö. Bort med pekpinnar och vikthets.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

Följ jillsmat på Instagram!

Följ på Instagram

Etiketter

antiinflammatoriskt asiatiskt bea buffé buljong choklad crock pot depression fettisdag föreläsningar förkylning godis Grekiskt grillat ice coffee indiskt islatte jills mat efter säsong jul kokbok kräftskiva lucia långkok margarin meze midsommar nyår nötfritt ostbricka persiskt plock påsk saft semla semlor snittar sommar student tacos texmex thai thailändskt tävling veganskt vegetariskt

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2022 jillsmat.se

 

Laddar in kommentarer …