Jills mat

LCHF-recept för en hållbar hälsa

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Läskande alkoholfri granatsangria

17 maj, 2014 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

jillsmat_sangria_granatapple

Den här drycken är ju inte jättestrikt men heeelt underbart god och läskande och självklart utan socker. Föredrar faktiskt denna framför vanlig sangria. Kolhydraterna kommer från fruktosen i granatäppeljuicen som i sig har massor av hälsofrämjande egenskaper. Välj gärna Sevans granatäppeljuice då den innehåller 100% granatäpple till skillnad mot de flesta andra juicerna som är utblandade med annat samt har tillsatt socker.

Granatäpple innehåller stora mängder C-vitamin, folsyra och antioxidanter. Enligt studier har det visat sig att en ökad mängd av granatäpple i kosten minskar risken för både prostatacancer och åderförkalkning.

Lightläsken däremot är ju mer kontroversiell då Fanta Zero innehåller aspartam som många vill undvika. Men det är ju upp till var och en om man hellre vill byta ut det mot exempelvis lite apelsinjuice, bubbelvatten och eventuell mer naturlig sötning som xylitol, erytritol eller stevia om man vill åt den söta smaken.

 

Underbart god och läskande alkoholfri granatsangria

Jill Wallentin
Skriv ut receptet
Portioner 10 portioner

Ingredienser
  

  • 5 dl granatäppeljuice
  • 1 st apelsin
  • 1 st äpple
  • 1 st granatäpple
  • 1 st citron
  • 2 st kanelstänger
  • 3 dl sockerfri apelsinläsk
  • Isbitar

Instruktioner
 

  • Skiva apelsin och citron (helst ekologiska) i tunna skivor, dela på mitten. Tärna äpplet och plocka ur fruktköttet från granatäpplet.
  • Lägg frukten samt kanelstänger i en karaff, häll över granatäppeljuice och låt så kallt i minst en timme.
  • Häll över apelsinläsk och fyll karaffen med is före servering.

Anteckning

 
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Dryck, Recept

« Kycklingjärpar med pepparsås och ugnsgrönsaker
#LCHFsthlm2014 mitt och Magdas tredje och största event hittills! »

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa recept som gör dig gott – inifrån och ut. Snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och nyttigheter.

Upptäckte lågkolhydratskost år 2009. Blev chockad över hur fantastisk mat jag kunde äta samtidigt som jag snabbt gick ner i vikt och mådde toppen. Har sedan dess haft någon form av lågkolhydratskost som grund.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och miljö. Bort med pekpinnar och vikthets, fokus på matglädje och välmående.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

Följ Jillsmat på Instagram!

Etiketter

asiatiskt bea buffé carbonara choklad crock pot crockpot fika fredagsmys förkylning gryta indiskt jills mat efter säsong meze midsommar mingelmat mockarutor nyår nötfritt ostbricka pannkakor persiskt plock påsk rulltårta saft sallad semla semlor slowcooker smörgåstårta snabbmat snittar snoddas sommar soppa student sås tacos thai thailändskt turbobea vardag veganskt våfflor

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2023 jillsmat.se

 

Laddar in kommentarer …