Sommarmat ska enligt mig vara enkel att laga, god att äta och helst av allt avnjutas i gott sällskap. Här får ni några heta recept av mig som ni kan bjuda på vid er nästa grillfest. En riktigt schysst burgare uppskattas garanterat av stora som små. Servera gärna tillsammans med halloumispett och en somrig sallad.
Det härliga med grillat är ofta alla goda tillbehör. Sötpotatis innehåller ganska mycket kolhydrater (20%) men är samtidigt ett nyttigare alternativ än vanlig potatis då den innehåller mer vitaminer och mineraler. Passar också utmärkt som förrätt.
Riktigt goda burgare med kalkonfärs fyllda med buffelmozzarella. Dessa blir givetvis godast på grillen men går även bra att stekas. Servera gärna burgarna tillsammans med ett gott glutenfritt bröd och din favoritsallad.
På sommaren vaknar grottmänniskan i varje köldbiten svensk. Man vill ut från grottan, ut i det gröna och tillaga sin föda över glödande kol (eller som den moderna grottmänniskan gör, på sin el- eller gasolgrill).