Jills mat

LCHF-recept som gör gott

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Shop
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Panerad torsk med råkostsallad och picklad gurkdressing

5 maj, 2015 av Jill Wallentin 1 kommentar

Jill Wallentin
Fantastiskt god och snabblagad maträtt som givetvis även är packad med både nyttigheter och smak. Tänk på att välja en MSC-märkt fisk för ett hållbart fiske.
Skriv ut receptet
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Portioner 3 portioner

Ingredienser
  

Fisken

  • 4 st torskfiléer Gärna tinade i portionsstorlek
  • 1 st ägg
  • 2,5 dl västerbottenost fint riven
  • 2 msk mandelmjöl
  • 1 msk pofiber
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Råkostsallad

  • 300 g rättika
  • 1 st morot
  • 1 msk dill finhackad
  • 1 msk kallpressad rapsolja
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 0,25 tsk salt

Gurkdressing

  • 1 st ägg
  • 2 dl neutral olja ex. rapsolja
  • 0,5 tsk ättika 24%
  • 1 msk citronjuice
  • 1 st vitlöksklyfta liten
  • 3 st picklade gurkor (gärna polsk som är helt osötad)
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 dl crème fraiche
  • 1 krm cayennepeppar

Instruktioner
 

Fisken

  • Torka av fisken med hushållspapper. Dela dem på längden och doppa dem i ett uppvispat ägg.
  • Blanda ihop den rivna osten med pofiber, mandelmjöl och kryddor och vänd sedan fisken i paneringsblandningen tills de är täckta runt om.
  • Stek i smör tills de fått fin färg.

Råkostsalladen

  • Riv rättika och morot fint. Blanda tillsammans med övriga ingredienser.

Gurkdressing

  • Knäck ägget i en hög mixskål och häll i oljan. Ställ stavmixern på botten av skålen och mixa från botten och upp tills oljan och ägget blandats samman och blivit vitt och fluffigt.
  • Tillsätt övriga ingredienser och blanda ihop. Smaka av med eventuellt mer salt.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Fisk & skaldjur, Måltid, Recept, Snabblagat, Tillbehör

« Vegansk blomkålssoppa med curry och kokosmjölk
Kycklingburgare med cheddar och Green and Garlic-dressing »

Kommentarer

  1. Marja - Baka Sockerfritt säger

    7 maj, 2015 kl. 11:22

    Det här låter fantastiskt gott! Har länge tänkt panera med mandelmjöl+västerbottenost!

    Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa recept samt hälsoprogram och kurser som gör dig gott – inifrån och ut. Mina recept är snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och näring.

Upptäckte lågkolhydratkost år 2009. Blev chockad över hur fantastisk mat jag kunde äta samtidigt som jag snabbt gick ner i vikt och mådde toppen. Har sedan dess ätit glutenfri lågkolhydratkost som grund.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och knopp. Bort med pekpinnar och vikthets, fokus på matglädje och välmående.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Etiketter

asiatiskt bea buffé carbonara choklad crock pot crockpot depression fika fredagsmys gryta indiskt jills mat efter säsong meze midsommar mingelmat mockarutor nyår nötfritt ostbricka pannkakor persiskt picknick plock påsk rulltårta sallad semla semlor slowcooker smörgåstårta snabbmat snittar snoddas sommar soppa student sås tacos thai thailändskt turbobea vardag veganskt våfflor

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2025 jillsmat.se