Jills mat

LCHF-recept som gör gott

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Shop
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Mandeltorsk med ugnsgrönsaker och snabb remouladsås

22 oktober, 2013 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Jill Wallentin
Mandeltorsk är en favorit som jag minns ända från förskolan. Har nu gjort den i egen tappning utan ströbröd. Riktigt gott och lite lyxigt.
Skriv ut receptet
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

Mandeltorsk

  • 500 g torskfilé
  • 50 g smör
  • 0,5 st citron saft och skal
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 dl flagad mandel

Ugnsgrönsaker

  • 2 st broccolihuvuden
  • 2 st rödlökar
  • salt
  • peppar
  • kallpressad rapsolja

Remouladsås

  • 2,5 dl crème fraiche
  • 0.5 tsk curry
  • 1 st inlagd gurka finhackad
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 msk citronsaft eller halva mängden vinäger
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Instruktioner
 

Mandeltorsk

  • Ställ in ugnen på 180 °C.
  • Dela torsken i fyra bitar och lägg i en ugnsform.
  • Smält smöret. Blanda samman med citron och salt. Häll över fisken. Toppa med mandeln.
  • Tillaga i 180 grader i cirka 15–20 minuter beroende på tjocklek på fisken.
  • Häll sedan spadet över ugnsgrönsakerna.

Ugnsgrönsaker

  • Skär broccolin i bitar och gör klyftor av rödlöken. Salta, peppra och tillaga i ugn i 180 grader i cirka 30 minuter.

Snabb remouladsås

  • Blanda samman alla ingredienserna. Smaka av med salt och peppar.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Fisk & skaldjur, Måltid, Recept

« Magsnäll-blåbärssmoothie
Johannesbröd-kärnmjöl-pancakes »

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa recept samt hälsoprogram och kurser som gör dig gott – inifrån och ut. Mina recept är snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och näring.

Upptäckte lågkolhydratkost år 2009. Blev chockad över hur fantastisk mat jag kunde äta samtidigt som jag snabbt gick ner i vikt och mådde toppen. Har sedan dess ätit glutenfri lågkolhydratkost som grund.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och knopp. Bort med pekpinnar och vikthets, fokus på matglädje och välmående.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Etiketter

asiatiskt bea buffé carbonara choklad crock pot crockpot depression fika fredagsmys gryta indiskt jills mat efter säsong meze midsommar mingelmat mockarutor nyår nötfritt ostbricka pannkakor persiskt picknick plock påsk rulltårta sallad semla semlor slowcooker smörgåstårta snabbmat snittar snoddas sommar soppa student sås tacos thai thailändskt turbobea vardag veganskt våfflor

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2025 jillsmat.se