Jills mat

LCHF-recept för en hållbar hälsa

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Mandeltorsk med ugnsgrönsaker och snabb remouladsås

22 oktober, 2013 av Jill Wallentin Leave a Comment

jillsmat_mandeltorsk

Mandeltorsk är en favorit som jag minns ända från förskolan. Har nu gjort den i egen tappning utan ströbröd. Riktigt gott och lite lyxigt.

Mandeltorsk med ugnsgrönsaker och snabb remouladsås

Jill Wallentin
Skriv ut receptet
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

Mandeltorsk

  • 500 g torskfilé
  • 50 g smör
  • 0,5 st citron saft och skal
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 dl flagad mandel

Ugnsgrönsaker

  • 2 st broccolihuvuden
  • 2 st rödlökar
  • salt
  • peppar
  • kallpressad rapsolja
  • 2,5 dl crème fraiche
  • 1 tsk curry
  • 1 st inlagd gurka finhackad
  • 1 krm cayennepeppar
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Instruktioner
 

Mandeltorsk

  • Ställ in ugnen på 180 °C.
  • Dela torsken i fyra bitar och lägg i en ugnsform.
  • Smält smöret. Blanda samman med citron och salt. Häll över fisken. Toppa med mandeln.
  • Tillaga i 180 grader i cirka 15–20 minuter beroende på tjocklek på fisken.
  • Häll sedan spadet över ugnsgrönsakerna.

Ugnsgrönsaker

  • Skär broccolin i bitar och gör klyftor av rödlöken. Salta, peppra och tillaga i ugn i 180 grader i cirka 30 minuter.

Snabb remouladsås

  • Blanda samman alla ingredienserna. Smaka av med salt och peppar.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Filed Under: Fisk & skaldjur, Måltid, Recept

« Magsnäll-blåbärssmoothie
Johannesbröd-kärnmjöl-pancakes »

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa recept som gör dig gott – inifrån och ut. Snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och nyttigheter.

Upptäckte lågkolhydratskost år 2009. Blev chockad över hur fantastisk mat jag kunde äta samtidigt som jag snabbt gick ner i vikt och mådde toppen. Har sedan dess haft någon form av lågkolhydratskost som grund.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och miljö. Bort med pekpinnar och vikthets, fokus på matglädje och välmående.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

Följ Jillsmat på Instagram!

Etiketter

asiatiskt bea buffé carbonara choklad crock pot crockpot fika fredagsmys förkylning gryta indiskt jills mat efter säsong meze midsommar mingelmat mockarutor nyår nötfritt ostbricka pannkakor persiskt plock påsk rulltårta saft sallad semla semlor slowcooker smörgåstårta snabbmat snittar snoddas sommar soppa student sås tacos thai thailändskt turbobea vardag veganskt våfflor

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2023 jillsmat.se

 

Laddar in kommentarer …