
Vispat smör med vitlök, rosépeppar och timjan
Vet inte varför det tagit mig så lång tid att göra vispat smör, eller "restaurangsmör" som vissa kallar det. Det går supersnabbt att göra och går att variera i det oändliga. Extra fint blir det om du spritsar ut dem och förvarar i kylskåpet till ett tag innan servering. Perfekt tillbehör till grillat.
Ingredienser
- 400 g smör ekologiskt
- 2 st vitlöksklyftor
- 2 tsk rosépeppar mortla
- 1 krm svartpeppar
- 0,5 tsk flingsalt
- 2 msk färsk timjan finhackad
Instruktioner
- Smält 1/4 av smöret. Häll i smöret i en vispskål.
- Skär resten av smöret i mindre bitar som du sedan tillsätter några i taget under tiden som du vispar med elvisp.
- Vispa tills vitt och fluffigt. Tillsätt valfri smaksättning.
- Lägg över i skål eller spritsa ut på bakplåtspapper. Förvara i kylen och ta fram cirka 10 minuter innan servering.
Anteckning
Tips! Perfekt att steka i för extra smak.
Lämna ett svar