Perfekt plockmat. Man blir sjukt kladdig men det hör ju till. Denna dip är också en av mina favoriter och du slänger ihop den på ett nafs.

Spicy chicken wings med jalapeñodip
Ingredienser
Kycklingvingarna
- 900 g kycklingvingar
- 0,5 dl smör smält
- 1 tsk chilipulver
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk spiskummin
- 0,5 tsk salt
- nymalen svartpeppar
Jalapeñodip
- 2 dl crème fraiche
- 2 st vitlöksklyftor
- 0,5 dl jalapeños skurna i lag
- salt
- nymalen svartpeppar
Instruktioner
Kycklingvingarna
- Ställ in i ugnen på 200 grader.
- Blanda samman smöret med kryddorna och lägg vingarna i en plastpåse. "Massera" på sen så att kryddsmöret fördelas över vingarna. Lägg dem på ett bakplåtspapper på en plåt.
- Tillaga i cirka 30 minuter tills skinnet blivit krispigt.
Jalapeñodip
- Pressa vitlök samt jalapeños med vitlökspressen, alternativt hacka dem fint. Rör ihop med crème fraîchen och smaka av med salt och peppar.
Lämna ett svar