Jills mat

LCHF-recept för en hållbar hälsa

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Godaste ostkakan

9 december, 2012 av JillW 21 kommentarer

Detta är en stor favorit då jag alltid varit en sucker för ostkaka sedan jag var liten. Passar bra som lyxig frukost, mellanmål eller efterrätt. Servera gärna med sockerfri sylt eller färska bär och grädde.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Betyg: 5
You:
Rate this recipe!
  • 3 st ägg
  • 2 msk valfri sötning (förslagsvis xylitol eller sötströ)
  • 250 g keso
  • 1 dl grädde
  • 100 g färskost typ Philadelphia
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 6 droppar bittermandelessens
  • 1 nypa salt
  • 0,5 dl mandelspån
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Betyg: 5
You:
Rate this recipe!
  • 3 st ägg
  • 2 msk valfri sötning (förslagsvis xylitol eller sötströ)
  • 250 g keso
  • 1 dl grädde
  • 100 g färskost typ Philadelphia
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 6 droppar bittermandelessens
  • 1 nypa salt
  • 0,5 dl mandelspån
  1. Ställ in ugnen på 180 grader.
  2. Vispa ihop äggen och sötningen.
  3. Rör ihop med resten av ingredienserna utom mandelspånen som du lägger ovanpå. Häll över smeten i en smörad form.
  4. Grädda i ugnen i cirka 30 min eller tills den stabiliserat sig (beror på hur hög formen är).
RECEPT & FOTO Jill Wallentin
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Pinterest

Arkiverad under: Efterrätter, Frukost/Brunch, Jul, Recept, Sötsaker, Vegetariskt

Kommentarer

  1. Stina säger

    3 oktober, 2014 vid 20:00

    Hej
    Ska det inte vara något mandelmjöl eller fiberhusk i? Ska inte keson rinna av?
    Vänligen
    Stina

    Svara
    • JillWW säger

      4 oktober, 2014 vid 16:45

      Hej!
      Det det ska det inte vara. När ostkakan är varm kan den bli lite vattnig i botten vilket jag brukar hälla bort om jag ska äta den varm. Annars så sugs det in i ostkakan när den kallnar sen.

      Svara
  2. Stina säger

    4 oktober, 2014 vid 23:23

    Tack den blev supergod =)

    Svara
  3. elin norefjord säger

    17 november, 2014 vid 06:31

    Hej! Tänkte göra denna till årets julbord. Tror du att det går/blir bra om man tillsätter saffran? Hur skulle du göra?
    Hade gott /elin

    Svara
    • JillW säger

      19 november, 2014 vid 12:20

      Hej!
      Typ så här 😉 haha

      http://www.jillsmat.se/recipe/saffransostkaka-med-tranbarssylt-och-gradde/

      Svara
  4. Marcus dahlstedt säger

    12 januari, 2015 vid 22:25

    Den blev supergod. rekommenderar att sila keson så blir konsistensen lite bättre, vi valde även att utesluta vaniljpulver.

    Svara
    • JillW säger

      13 januari, 2015 vid 06:19

      Kul att du gillade den 🙂
      Om man låter ostkakan kallna först så drar den annars åt sig av vätskan.

      Svara
  5. Carina säger

    29 januari, 2015 vid 20:24

    Den här ostkakan är en av mina favoriter. Den är supergod och blir lika bra varje gång!!! 🙂

    Svara
    • JillW säger

      29 januari, 2015 vid 21:03

      Vad roligt att höra! <3 🙂

      Svara
  6. Hanna Svensson säger

    1 mars, 2015 vid 17:26

    Supergod ostkaka! Nu är den iofs fortfarande varm och lite ”blaskig” så jag antar att den är ännu godare imorgon. Om jag vill ha bittermandlar i i stället för essensen hur många tror du jag behöver då?

    Svara
    • JillW säger

      1 mars, 2015 vid 18:08

      Kul! Ja, när den kallnar så suger den åt sig vätskan 🙂 Typ 2-3 bittermandlar kanske? Smaka dig fram.

      Svara
  7. Jaana säger

    11 mars, 2015 vid 18:18

    Det var bland det godaste jag ätit – super! 🙂

    Svara
    • JillW säger

      11 mars, 2015 vid 18:53

      Åh vad kul!!! 🙂

      Svara
  8. Katarina W säger

    13 november, 2015 vid 22:43

    Gjorde denna ikväll, efter du skrev om den tidigare idag. Supergod. Men essensen var svår att droppa då det bara var ett hål 🙂 haha. Men jag tog ett krm istället, det blev aningens för mycket. Men då vet jag det till nästa omgång!! Super!

    Svara
  9. Jaana säger

    18 januari, 2017 vid 15:21

    Älskar den här ostkakan och gör dem ofta i olika varianter. Nu står en i ugnen med saffran i.
    Jag har börjat ha i ca 1 msk pofiber i smeten och den blir inte rinnig alls. ?

    Svara
  10. Sara säger

    19 juli, 2018 vid 18:57

    Jag gjorde din ostkaka idag för första gången, det blev supergott o gästerna blev nöjda 🙂
    Hade inte xylitol/sötströ hemma o det fanns inte att få tag på i lanthandeln nere i byn så jag använde vanligt strösocker istället.. kommer testa med xylitol eller sötströ nästa gång

    Svara
  11. Pernilla Ljunglide säger

    16 februari, 2020 vid 16:47

    Låter gott. Hur länge tror du att den håller sig i kylen ?

    Svara
    • JillW säger

      16 februari, 2020 vid 19:56

      Hej! Uppåt en vecka skulle jag tro 🙂

      Svara
  12. Hanna säger

    19 november, 2020 vid 07:36

    Vad tror du om Smetana istället för färskost, inte riktigt samma egenskaper va..?

    Svara
    • JillW säger

      19 november, 2020 vid 10:30

      Tror det skulle bli supergott faktiskt 🙂

      Svara
  13. Hanna säger

    19 november, 2020 vid 12:04

    Då kör jag!
    Tänkte mer om det hade någon bindande egenskap för kakan. Är halvt uppväxt på Frödinges, så ska bli såå gott!

    Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Gilla Jills mat på Facebook

Etiketter

antiinflammatoriskt asiatiskt bea buffé buljong choklad crock pot depression fettisdag föreläsningar förkylning godis Grekiskt grillat ice coffee indiskt islatte jills mat efter säsong jul kokbok kräftskiva lucia långkok margarin meze midsommar nyår nötfritt ostbricka persiskt plock påsk saft semla semlor snittar sommar student tacos texmex thai thailändskt tävling veganskt vegetariskt

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2021 jillsmat.se