Jills mat

LCHF-recept för en hållbar hälsa

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Pulled Chicken Asian Style, limeaioli och savoykål

9 augusti, 2016 av Jill Wallentin 2 kommentarer

Pulled Chicken Asian Style med limeaioli och wokad savoykål

Jill Wallentin
Det här är så gott och nyttigt så man nästan blir tårögd. Fantastiska asiatiska smaker av ingefära, vitlök och chili tillsammans med den syrliga limeaiolin är magi för smaklökarna. Kycklingen tillagas enklast och mest energisnålt i en Crock Pot eller liknande långtidskokare.
Skriv ut receptet
Måltid Huvudrätt
Kök Thailändskt
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

Kycklingen

  • 900 g kycklinglårfilé
  • 3 st vitlöksklyftor grovt hackade
  • 4 msk färsk ingefära grovt strimlad
  • 1 msk sambal oelek
  • 1 st lime pressad juice
  • 2 msk fisksås smaka av
  • 2 tsk sesamolja

Wokad savoykål

  • 1 st savoykålshuvud
  • 2 tsk sesamolja
  • 2 msk rapsolja
  • 0,5 tsk salt smaka av
  • 1 msk rostade sesamfrön

Limeaioli

  • 1 st ägg ekologiskt
  • 2,5 dl rapsolja
  • 1 st lime rivetskal och saft
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0,5 tsk salt smaka av

Dekoration/topping

  • thaibasilika
  • röd chili

Instruktioner
 

Kycklingen

  • Lägg i kycklingen och resten av ingredienserna i en långtidskokare eller i en gjutjärnsgryta* och blanda. Ställ in långtidskokaren på cirka 3 timmar på varmaste läget.
  • Rör runt och dra sedan sönder kycklingen med två gafflar och blanda ihop.

Wokad savoykål

  • Dela kålen på mitten och strimla tunt. Woka sedan snabbt i olja, salt och sesamfrön.

Limeaiolin

  • Knäck ägget i en hög och smal mixerskål. Häll i oljan. Mixa med stavmixer nerifrån och upp tills vitt och fluffigt. Smaka av med eventuellt mer salt.

Anteckning

* Om du inte har en långtidskokare så kan du även göra Pulled Chicken i en gjutjärnsgryta. Sänk då värmen efter du har stekt kycklingen och alla ingredienser i någon minut så att det bara småputtrar (hellre för låg värme än för hög). Sätt aluminiumfolie över grytan och sedan på med locket så att det håller så tätt som möjligt. Efter cirka 2 timmar ska kycklingen gå att dra sönder med två gafflar.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Fågel, Måltid, Mejerifritt, Recept

« LCHF-cheesecake med pekan, smörkola och bär
Vispat smör med vitlök, rosépeppar och timjan »

Kommentarer

  1. Christina Ljunggren säger

    7 april, 2020 kl. 10:32

    Gomorron! När du gör din aioli blandar du då alla dina ingredienser INNAN du mixar med stavmixern?

    Svara
    • JillW säger

      29 april, 2020 kl. 20:51

      Hej! Sorry för sent svar. Oftast häller jag i oljan i en fin stråle medans jag mixar för säkerhets skull. Men det fungerar oftast toppen att hälla i allt och sen mixa från botten och upp 🙂

      Ha det fint!
      / Jill

      Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa recept som gör dig gott – inifrån och ut. Snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och nyttigheter.

Upptäckte lågkolhydratskost år 2009. Blev chockad över hur fantastisk mat jag kunde äta samtidigt som jag snabbt gick ner i vikt och mådde toppen. Har sedan dess haft någon form av lågkolhydratskost som grund.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och miljö. Bort med pekpinnar och vikthets, fokus på matglädje och välmående.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

Följ mig på Instagram

  • DRAGON- & DOFTANDE KYCKLINGSOPPA MED KYCKLINGCHIPS En riktigt god och krämig kycklingsoppa . Sladdrigt kycklingskinn är ju blä men krispigt
  • JILLS HÄLSOSAMMA BUDGETTIPS DEL 1 - FYNDA! Har du fått en chock när du tittat på matkvittot nyligen? Kanske har
  • ‍ RECEPT: GODASTE CHILIGRYTAN ️ En otroligt god och mustig gryta som bäst serveras med en fräsch och syrlig sallad
  • SCRAMBLED EGGS BOWL En av mina favoritfrukostar på helgen. Enkelt, gott, nyttigt och mättande Jag gillar en riktigt krämig äggröra.
  • Hoppas ni också fått sätta tänderna i något extra smaskigt idag ❤️ Den som sa att man inte ska leka
  • HAR DU KOLL PÅ DITT FILTER? Under nästan ett års tid har vi haft problem med vår torktumlare. Det tog
  • The last sunset dinner at one of our new favorite hotels - @elixirkohyaoyai Time flies when having fun ❤️ #travelgram
  • Isn’t it amazing that you can switch from to in 12 hours? ✈️ I’ve been longing for this for the
  • From beach pool villa to hill pool villa . Both super cozy in different ways @elixirkohyaoyai #thailand #thailandhotel #beautifuldestinations #vacay
  • I’ve been to Thailand many times before but never even heard of the island Koh Yao Yai . It’s situated
  • Nothing beats traveling to a warm and sunny place like Thailand in the middle of Swedish winter @elixirkohyaoyai #thailand #vacay
  • Hotellfrulle Brukar inte äta frukost hemma men är man på semester är det ju helt klart en av höjdpunkterna I
  • Wow. I’ve got a crush on @elixirkohyaoyai I loooove outdoor bathrooms! And this one is so cozy #thailand #thailandhotel #islandvibes
  • A sneak peek of our new hotel in Thailand Koh Yao Yai - @elixirkohyaoyai We have arrived in paradise #hiddengem
  • ÄR VIKTEN VIKTIG? ⚖️ Om du exempelvis ska tävla i MMA eller checka in dig själv som bagage på flyget
  • SNABBLAGAD PROTEINMAXAD MINESTRONESOPPA Fick cravings för minestronesoppa häromdagen. Har nog inte ätit det sedan jag gick i skolan. Rätt blaskig
  • ‍♀️ Det var verkligen på tiden som mitt hår fick lite TLC av bästa @byluttu på @hairochnusthlm ❤️. Sedan jag
  • FÖR EVIGT TJOCKAST I KLASSEN? Bestämde mig för att åka till simhallen igår för att variera träningen lite. Har nog
  • ☔️ En regnig dag som denna krävde en värmande gryta . Det blev en variant av kalops, upphottad med en
  • 2022, ännu ett år som switchat förbi i ultrarapid . Året då covid-kaoset byttes ut av andra galenskaper runt om

Etiketter

asiatiskt bea buffé carbonara choklad crock pot crockpot fika fredagsmys förkylning gryta indiskt jills mat efter säsong meze midsommar mingelmat mockarutor nyår nötfritt ostbricka pannkakor persiskt plock påsk rulltårta saft sallad semla semlor slowcooker smörgåstårta snabbmat snittar snoddas sommar soppa student sås tacos thai thailändskt turbobea vardag veganskt våfflor

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2023 jillsmat.se