Jills mat

LCHF-recept för en hållbar hälsa

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Jills saftiga äppelkaka med kanel och ingefära

5 oktober, 2015 av Jill Wallentin 23 Comments

Jills saftiga äppelkaka med kanel och ingefära

Jill Wallentin
Det här är numera en av mina absoluta favoritkakor! Äpple kanske inte räknas som lågkolhydrat, men två äpplen delat på 10-12 bitar blir väldigt lite, men för smaken och saftigheten gör de mycket!
Kakor och bakverk är ju ändå inget man bör äta varje dag, oavsett om de är high eller low carb. Men vid speciella tillfällen så väljer jag gärna att njuta av en läcker sockerfri och glutenfri kaka som denna. Gärna tillsammans med en klick vispad grädde. Hoppas det smakar!
Skriv ut receptet
Portioner 10 bitar

Ingredienser
  

Kaksmeten

  • 2 st ägg
  • 1,5 dl valfri sötning (jag använde björksocker)
  • 100 g smör smält
  • 1 dl grädde
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 dl kokosmjöl
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 st äpple rivet

I botten

  • 3 tsk kanel
  • 2 tsk ingefära
  • 50 g smör , smält
  • 3 msk Sukrin Gold
  • 1 st äpple i skivor

Instruktioner
 

  • Ställ in ugnen på 175 grader (varmluftsugn).
  • Vispa ihop ägg och sötning tills fluffigt. Tillsätt smör och grädde, vispa och tillsätt resten av ingredienserna till kaksmeten.
  • Blanda kryddor, smör och sötning i en skål. Häll det i en kakform (gärna med löstagbara kanter). Sprid ut det tunt skivade äpplet över botten. Bred sedan över kaksmeten och grädda i ugnen i cirka 20-25 minuter eller tills genomgräddad.
  • Stjälp upp kakan upp och ner på ett fint fat och servera gärna tillsammans med fluffig vispgrädde. Dekorera gärna med blommor och citronmeliss.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Filed Under: Mjuka kakor, Recept, Sötsaker

« Chokladmousse med pistage och granatäpple
Kålrotsburgare »

Comments

  1. Jonna says

    6 oktober, 2015 at 17:54

    Hej, tycker att sötning ofta smakar kemiskt när man har en större mängd i kakor. Är det björksocker son gäller då el finns det alternativ som du tycker är bra?

    I sötning som stevia/socke och Ica sötströ står det är det innehåller 100 G kolhydrater på 100 G, går det ändå att använda?

    Svara
    • JillW says

      6 oktober, 2015 at 21:19

      Hej! Jag tycker att björksocker är mest likt vanligt socker i smaken samtidigt som det är närproducerat och har flera andra hälsofördelar än andra typer av sötning.
      Sötströ höjer inte heller blodsockret (de sockeralkoholerna/kolhydraterna kan ej tas upp av kroppen så räknas ej). Tycker det fungerar men ger lite mer eftersmak kan jag tycka.

      Svara
  2. Kitty says

    7 oktober, 2015 at 19:14

    Tack så jättemkt för receptet! Kakan blev supergod! ????? Kommer definitivt göras fler ggr. Nästa gång ska ja testa att ha fler äpplen i, då tror jag det blir en 10poängare + ?

    Svara
    • JillW says

      7 oktober, 2015 at 23:23

      Vad kul att höra! <3 Ja det blir nog ännu godare med mer äpplen!

      Svara
  3. Linda says

    7 oktober, 2015 at 21:44

    Hej Jill! Det här var något av det godaste jag har ätit i sockerfri/glutenfri väg! Tusen tack för detta recept! 🙂

    Svara
    • JillW says

      7 oktober, 2015 at 23:22

      Åh vad roligt! Jag håller med! 🙂 Ha det gott!

      Svara
  4. Ninni says

    25 oktober, 2015 at 18:01

    Sååå god!! Bytte ut mandelmjölet mot 1/2 dl ytterligare kokosnötsmjöl och det funkade bra! Såg i annat recept att du tipsade om det.
    Tack för bästa recepten!!

    Svara
    • JillW says

      25 oktober, 2015 at 18:55

      Härligt att höra! Kram

      Svara
  5. Linnea says

    6 november, 2015 at 09:27

    Hej!

    Tänkte testa och göra denna till min sons 1årskalas imorgon. Kan man göra den kvällen innan eller ska den serveras direkt?

    Tack!

    Svara
    • JillW says

      6 november, 2015 at 10:31

      Det går superbra att göra den dagen innan! Lycka till med kalaset! 🙂

      Svara
  6. Louise Petersen says

    15 november, 2015 at 18:48

    Hvor stor er din form ?

    Svara
    • JillW says

      16 november, 2015 at 22:21

      Vanlig storlek. Typ 20 cm.

      Svara
  7. AK says

    28 november, 2015 at 09:21

    Detta är kanske uppenbart, men undrar om det är riven ingefära eller torkad (pulveriserad) du använder i receptet??

    Svara
    • JillW says

      28 november, 2015 at 09:47

      Hej! Jag använde mig av mald, torkad ingefära på burk 🙂

      Svara
      • AK says

        28 november, 2015 at 10:51

        Toppen! Ska testas! Tack.

        Svara
        • AK says

          13 december, 2015 at 13:31

          Kom äntligen liss och testade baka denna kaka. Har gas ugn och var osäker på om den skulle vara så mjuk/kladdig som den var efter jag tog ut den – men den var helt fantastiskt delikat!! Stekte lite extra äppleskivor och lade upp på och tunt om på serveringsfatet för de som vill/kan äta mer äpple. Tack gör ett super recept!

          Svara
          • JillW says

            13 december, 2015 at 21:45

            Vad kul att höra! Kram

  8. Carina says

    13 december, 2015 at 21:32

    Hej!
    Om man inte har varmluftsugn, vilken grad rekommenderar du då?

    Svara
    • JillW says

      13 december, 2015 at 21:44

      25 grader varmare 🙂

      Svara
  9. Malin Gustafsson says

    7 augusti, 2016 at 13:06

    Hej Jill, går kakan bra att frysa in? Hälsningar Malin

    Svara
    • JillW says

      9 augusti, 2016 at 19:00

      Ja absolut 🙂

      Svara
  10. Zila says

    18 augusti, 2016 at 22:02

    Denna var supergod. Hur många kolisar är det i tro?

    Svara
    • JillW says

      19 augusti, 2016 at 12:10

      Hej! Jag har ingen aning. Räknar aldrig, speciellt inte bakverk då det är något som inte riktigt ingår i ”standardkosten” utan något extra gott jag äter någon gång ibland. Därför spelar det ingen större roll om du förstår hur jag menar? 🙂

      Trevlig helg!

      Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa recept som gör dig gott – inifrån och ut. Snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och nyttigheter.

Upptäckte lågkolhydratskost år 2009. Blev chockad över hur fantastisk mat jag kunde äta samtidigt som jag snabbt gick ner i vikt och mådde toppen. Har sedan dess haft någon form av lågkolhydratskost som grund.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och miljö. Bort med pekpinnar och vikthets, fokus på matglädje och välmående.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

Följ Jillsmat på Instagram!

Etiketter

asiatiskt bea buffé carbonara choklad crock pot crockpot fika fredagsmys förkylning gryta indiskt jills mat efter säsong meze midsommar mingelmat mockarutor nyår nötfritt ostbricka pannkakor persiskt plock påsk rulltårta saft sallad semla semlor slowcooker smörgåstårta snabbmat snittar snoddas sommar soppa student sås tacos thai thailändskt turbobea vardag veganskt våfflor

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2023 jillsmat.se