Jills mat

LCHF-recept för en hållbar hälsa

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Het thaigryta i Crock Pot med pumpa och röd curry

3 december, 2013 av Jill Wallentin 1 kommentar

jillsmat_crockpot_thaigryta

Den här rätten tillagas helst i en Crock Pot, men fungerar givetvis även i gjutjärnsgryta eller i wok om man inte har tålamod att vänta. Resultat blir dock inte likadant om grytan inte fått koka samman under en lång tid. Smakerna kommer verkligen fram på ett annat sätt när de tillagats långsamt. Kycklingköttet faller även samman likt pulled chicken och blandar sig med resten av såsen. Riktigt gott!

Het thaigryta i Crock Pot med pumpa och röd curry

Jill Wallentin
Skriv ut receptet
Portioner 5 portioner

Ingredienser
  

  • 1 kg kycklinglårfilé
  • 300 g pumpa
  • 1 st röd chili
  • 0,25 st purjolök
  • 1 st gul lök
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 2 msk fint strimlad ingefära
  • 4 dl kokosgrädde (eller mjölk)
  • 3 msk fisksås (eller 1-2 tsk salt)
  • 2 msk jordnötssmör
  • 1 msk röd currypasta (justera efter smak)
  • 0,5 kruka kruka thaibasilika eller koriander

Instruktioner
 

  • Skär kycklingen i mindre bitar. Lägg ner i grytan.
  • Skala pumpan och ta bort "inkråmet". Tärna pumpan i mindre bitar. Lägg i grytan.
  • Strimla resten av grönsakerna och lägg ner i grytan.
  • Blanda samman kokosmjölk, jordnötssmör, fisksås och röd curry och häll över blandningen i grytan. Blanda runt ordentligt.
  • Sätt på locket på din Crock Pot eller gjutjärngryta (med aluminiumfolie emellan). Ställ in "pottan" på "High" 3-4 timmar. Eller om du använder gjutjärnsgryta, ha plattan på låg värme och låt den småputtra i 3 timmar.
  • När grytan är klar rör du runt ordentligt så att allt blandas. Toppa med thaibasilika eller koriander vid servering och eventuellt extra chili.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Fågel, Måltid, Mejerifritt, Recept

« Sockerfri glögg med granatäpple
Jills mat efter säsong – min första kokbok! »

Kommentarer

  1. Ung man säger

    31 januari, 2015 kl. 15:22

    Den va skiiiitgoo ju! riktigt bra och lätt att laga. thank god for crockpot.

    GÖTT E DE JILL DIN GAMLA GAMÄNG!

    Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa recept som gör dig gott – inifrån och ut. Snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och nyttigheter.

Upptäckte lågkolhydratskost år 2009. Blev chockad över hur fantastisk mat jag kunde äta samtidigt som jag snabbt gick ner i vikt och mådde toppen. Har sedan dess haft någon form av lågkolhydratskost som grund.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och miljö. Bort med pekpinnar och vikthets, fokus på matglädje och välmående.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

Följ Jillsmat på Instagram!

Etiketter

asiatiskt bea buffé carbonara choklad crock pot crockpot fika fredagsmys förkylning gryta indiskt jills mat efter säsong meze midsommar mingelmat mockarutor nyår nötfritt ostbricka pannkakor persiskt plock påsk rulltårta saft sallad semla semlor slowcooker smörgåstårta snabbmat snittar snoddas sommar soppa student sås tacos thai thailändskt turbobea vardag veganskt våfflor

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2023 jillsmat.se

 

Laddar in kommentarer …