Lycklig och fjantigt stolt kan jag nu berätta att min första kokbok, Jills mat efter säsong, äntligen har sett dagens ljus!
Som den sanna matnörd jag är så har jag länge drömt att få ge ut min alldeles egna kokbok. Jag bestämde mig till slut för att skicka ut en presentation till några olika förlag för att se om någon nappade på min idé – och det gjorde det! Att jag dessutom fick chansen att fotografera och layouta boken själv har varit en helt fantastisk upplevelse. Mycket jobb givetvis, men samtidigt så blev den mer personlig – en spegling av mig själv på sätt och vis.
Som ni vet brinner jag för lågkolhydratkost då jag själv upplevt stora hälsofördelar när jag lade om min kost. Nu kan jag dessutom stolt titulera mig som licensierad kostrådgivare eftersom jag har gått klart min utbildning.
Med den här boken så vill jag bevisa att hälsosam mat varken behöver vara tråkig eller enformig. Dessutom vill jag slå hål i myten om att man måste äta mer kött bara för att man drar ner på kolhydraterna. Boken innehåller därför många spännande vegetariska recept och tillbehör som jag hoppas inspirerar till en mer varierad kost.
Förutom över 120 säsongsanpassade recept på allt från kardemummaostkaka med rårörda jordgubbar till svartvinbärsdolmades med kyckling så ger jag också praktiska tips och råd om hur du tar medvetna val i matbutiken. Jag beskriver också varför vi mår så bra av att dra ner på kolhydraterna. Vad som händer i kroppen när man ställer om sig till fettdrift istället för sockerdrift.
Men detta är absolut ingen ”bantningsbok”. Jag önskar att fler fokuserade på hälsa och välbefinnande än siffrorna på vågen. Glöm bort kolhydratsjagande och räknande av kalorier. Att lära sig lyssna på sin kropp, njuta av naturlig mat när man är hungrig och sluta jämföra sig med andra är enligt mig nyckeln till ett avslappnat och hälsosamt liv.
Ät, lev och njut! Och köp gärna min kokbok…
Fakta
Författare/layout/foto: Jill Wallentin Wollberg
Foto på omslag samt andra bilder av Jill: Mia Wibacke Bornberger
Antal sidor: 192
Utg.datum: 2013-12-09
Förlag: Pagina Förlag
ISBN: 9789172412651
Lämna ett svar