Jills mat

LCHF-recept som gör gott

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Shop
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Smashed kebab

25 juni, 2023 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Jill Wallentin
Ingen kan väl ha missat smashed taco-trenden på Instagram? Jag tänkte att varför inte testa att göra en riktigt stökig kebabvariant istället? Inte helt oväntat blev det hur gott som helst! En riktig smak- och färgexplosion.
Skriv ut receptet
Förberedelser 10 minuter minuter
Tillagningstid 10 minuter minuter
Total tid 20 minuter minuter
Måltid Huvudrätt
Kök Mellanöstern
Portioner 2

Ingredienser
  

Basen

  • 250 g köttfärs , valfri sort
  • 1 msk kebabkrydda
  • 0.5 tsk salt
  • 2 st tortillabröd (om du inte orkar göra eget low-carb tortillabröd kan du köpa färdigt)
  • rapsolja , att steka i

Vitlöksås

  • 0,5 dl yoghurt 10%
  • 4 msk majonnäs
  • 1 st vitlöksklyfta , pressad
  • 0,5 tsk paprikapulver
  • salt och peppar

Tomatsås

  • 0,5 dl steviaketchup
  • 2 tsk sambal oelek
  • 0,25 tsk spiskummin

Topping

  • sallad , strimlad
  • gurka , tärnad
  • tomat , tärnad
  • rödlök , skivad i halvmånar
  • sumac (valfritt)
  • picklade grönsaker , helst vildgurka

Instruktioner
 

  • Börja med att preppa såserna om du gör dem från grunden.
  • Skär grönsakerna och lägg dem i en skål. Krydda med sumac och salt. Blanda.
  • Dela upp färsen i lika stora delar. Pressa ut den över tortillabröden, ända ut i kanterna. Krydda och tryck till ovanpå så att det fastnar i köttfärsen.
  • Hetta upp en stor stekpanna. I med olja. Stek med köttsidan nedåt tills köttet fått en fin stekyta. Vänd och stek i någon minut till.
  • Lägg över tortillan på ett smörgåspapper/bakplåtspapper. Toppa tortillan med grönsaker och de goda såserna. Vik ihop som en taco och njut!

Anteckning

TIPS! Om du vill blanda din egen kebabkrydda blandar du lika delar av svartpeppar, oregano, spiskummin, paprika, cayennepeppar, vitlök, gurkmeja, koriander och chilipeppar.
 
http://www.jillsmat.se/wp-content/uploads/2023/06/Smashed-kebab.mp4
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Kött, Måltid, Recept

« Mazarinkladdkaka med cheesecakefluff
Glutenfria low-carb protein tortillas »

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa recept samt hälsoprogram och kurser som gör dig gott – inifrån och ut. Mina recept är snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och näring.

Upptäckte lågkolhydratkost år 2009. Blev chockad över hur fantastisk mat jag kunde äta samtidigt som jag snabbt gick ner i vikt och mådde toppen. Har sedan dess ätit glutenfri lågkolhydratkost som grund.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och knopp. Bort med pekpinnar och vikthets, fokus på matglädje och välmående.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Etiketter

asiatiskt bea buffé carbonara choklad crock pot crockpot depression fika fredagsmys gryta indiskt jills mat efter säsong meze midsommar mingelmat mockarutor nyår nötfritt ostbricka pannkakor persiskt picknick plock påsk rulltårta sallad semla semlor slowcooker smörgåstårta snabbmat snittar snoddas sommar soppa student sås tacos thai thailändskt turbobea vardag veganskt våfflor

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2025 jillsmat.se