Jills mat

LCHF-recept som gör gott

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Shop
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Pumpasoppa med rödlökschutney och chèvrecrème

8 november, 2012 av Jill Wallentin 1 kommentar

jillsmat_pumpasoppa_med_chevrecreme_rodlokschutney

Varför inte bjuda hem några vänner på en härligt värmande pumpasoppa med spännande tillbehör? Servera soppan med nybakad focaccia så kommer du garanterat bli väldigt populär hos dina gäster.

Jill Wallentin
Skriv ut receptet
Portioner 5

Ingredienser
  

Pumpasoppa

  • 1,5 kg pumpa av valfri sort
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st röd chili
  • 1 msk olivolja
  • 5 dl buljong
  • 1 dl crème fraiche
  • salt
  • svartpeppar

Rödlökschutney

  • 4 st rödlökar
  • 0,5 dl balsamvinäger
  • 2 msk Sukrin Gold
  • 0,5 tsk salt

Chèvrecrème

  • 180 g getost/ chèvre
  • 1 dl crème fraiche
  • salt

Rostade pumpafrön

  • 1 dl pumpafrön
  • 1 msk olja
  • salt

Instruktioner
 

Pumpasoppan

  • Dela pumpan, gröp ur inkråmet med en sked. Lägg det i en skål med vatten, plocka ur fröna och lägg på hushållspapper för att torka. Skala bort det yttersta skalet på pumpan och skär pumpan i tärningar.
  • Hacka gul lök och vitlök grovt. Ta bort fröna från chilin och skiva tunt.
  • Stek den gula löken, vitlöken och 2/3 av chilin i olivolja tills mjuk. Lägg i pumpan, vattnet och buljongtärningen. Koka i cirka 15 minuter tills pumpan är mjuk. Mixa till en slät soppa, men låt gärna några pumpabitar vara kvar. Tillsätt crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.
  • Häll upp soppan, toppa med en klick chèvrecrème, rödlökschutney, rostade pumpafrön, chili, nymalen svartpeppar och till sist en rosmarinkvist.

Rödlökschutney

  • Skala och dela löken. Skiva tunt.
  • Häll i sötning och balsamvinäger i en kastrull. Koka upp. Lägg i lök och salt.
  • Låt småputtra i cirka 15 minuter tills löken är helt mjuk.

Chèvrecrème

  • Skär bort kanterna på osten. Rör samman med crème fraichen till en slät crème.

Rostade pumpafrön

  • Rosta pumpafröna i olja och salt i stekpanna. De är klara när de fått färg.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Förrätt, Måltid, Recept, Tillbehör, Vegetariskt

« Pepparkakspannacotta med lingon
Sambal matah med smaker från Bali »

Kommentarer

  1. Kristin Vedin säger

    18 maj, 2021 kl. 22:26

    Vit eller mörk balsamvinäger

    Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa recept samt hälsoprogram och kurser som gör dig gott – inifrån och ut. Mina recept är snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och näring.

Upptäckte lågkolhydratkost år 2009. Blev chockad över hur fantastisk mat jag kunde äta samtidigt som jag snabbt gick ner i vikt och mådde toppen. Har sedan dess ätit glutenfri lågkolhydratkost som grund.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och knopp. Bort med pekpinnar och vikthets, fokus på matglädje och välmående.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Etiketter

asiatiskt bea buffé carbonara choklad crock pot crockpot depression fika fredagsmys gryta indiskt jills mat efter säsong meze midsommar mingelmat mockarutor nyår nötfritt ostbricka pannkakor persiskt picknick plock påsk rulltårta sallad semla semlor slowcooker smörgåstårta snabbmat snittar snoddas sommar soppa student sås tacos thai thailändskt turbobea vardag veganskt våfflor

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2025 jillsmat.se

 

Laddar in kommentarer …