Varför inte bjuda hem några vänner på en härligt värmande pumpasoppa med spännande tillbehör? Servera soppan med nybakad focaccia så kommer du garanterat bli väldigt populär hos dina gäster.
![](https://www.jillsmat.se/wp-content/uploads/2012/11/jillsmat_pumpasoppa_med_chevrecreme_rodlokschutney-600x398.jpg)
Ingredienser
Pumpasoppa
- 1,5 kg pumpa av valfri sort
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 st röd chili
- 1 msk olivolja
- 5 dl buljong
- 1 dl crème fraiche
- salt
- svartpeppar
Rödlökschutney
- 4 st rödlökar
- 0,5 dl balsamvinäger
- 2 msk Sukrin Gold
- 0,5 tsk salt
Chèvrecrème
- 180 g getost/ chèvre
- 1 dl crème fraiche
- salt
Rostade pumpafrön
- 1 dl pumpafrön
- 1 msk olja
- salt
Instruktioner
Pumpasoppan
- Dela pumpan, gröp ur inkråmet med en sked. Lägg det i en skål med vatten, plocka ur fröna och lägg på hushållspapper för att torka. Skala bort det yttersta skalet på pumpan och skär pumpan i tärningar.
- Hacka gul lök och vitlök grovt. Ta bort fröna från chilin och skiva tunt.
- Stek den gula löken, vitlöken och 2/3 av chilin i olivolja tills mjuk. Lägg i pumpan, vattnet och buljongtärningen. Koka i cirka 15 minuter tills pumpan är mjuk. Mixa till en slät soppa, men låt gärna några pumpabitar vara kvar. Tillsätt crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.
- Häll upp soppan, toppa med en klick chèvrecrème, rödlökschutney, rostade pumpafrön, chili, nymalen svartpeppar och till sist en rosmarinkvist.
Rödlökschutney
- Skala och dela löken. Skiva tunt.
- Häll i sötning och balsamvinäger i en kastrull. Koka upp. Lägg i lök och salt.
- Låt småputtra i cirka 15 minuter tills löken är helt mjuk.
Chèvrecrème
- Skär bort kanterna på osten. Rör samman med crème fraichen till en slät crème.
Rostade pumpafrön
- Rosta pumpafröna i olja och salt i stekpanna. De är klara när de fått färg.
Vit eller mörk balsamvinäger