
Saftig och smakrik kyckling med härliga smaker från Mellanöstern. Klassiskt är också att tillsätta torkade dadlar, fikon eller russin som tillagas tillsammans med kycklingen i ugnen. Dekorera gärna med färsk bladpersilja eller koriander vid servering.
Ingredienser
- 900 g kycklinglår
- 2 st vitlöksklyftor pressade
- 1 tsk chili
- 1 tsk gurkmeja
- 1 tsk ingefära
- 2 tsk koriander malen
- 1,5 tsk kardemumma
- 1 tsk kanel
- 1,5 tsk salt
- 1 st lime rivet skal och saft
- 100 g smör
- 4 st vitlök hela
Instruktioner
- Ställ in ugnen på 180 grader.
- Smält smöret och blanda samman med pressad vitlök, lime och kryddor. Lägg kycklinglåren och de hela vitlökarna som du skär av en bit av toppen på i en ugnsform.
- Pensla kycklingen med kryddsmörblandningen, både under och utanpå kycklingen. Häll över resten.
- Tillaga i ugnen i cirka 45 minuter tills köttet är vitt rakt igenom och köttsaften ofärgad och skinnet har blivit krispigt. Vitlökarna ska också blivit mjuka och krämiga.
Anteckning
Tips! Om du vill tillsätta torkad frukt, lägg dem under kycklingen så att de inte bränns vid.
Så otroligt gott. ☺ hade lite svartris till samt kall myntasås till, baserat på yogghurt , olja o lemon ?
Hej Jill, en kanske dum fråga. Ska man ha skalet kvar på de hela vitlökarna i ugnen?
Trevlig söndag!
Hej! Ja de ska vara kvar 🙂
Ser sjukt gott ut Jill ??
Saaaaagolikt gott !! 😛
Tack för att Du delar med dig!
Vad kul att du tyckte om det! ???