Jills mat

LCHF-recept för en hållbar hälsa

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Persisk kyckling i ugn

3 oktober, 2015 av Jill Wallentin 6 Comments

Persisk kyckling i ugn

Jill Wallentin
Saftig och smakrik kyckling med härliga smaker från Mellanöstern. Klassiskt är också att tillsätta torkade dadlar, fikon eller russin som tillagas tillsammans med kycklingen i ugnen. Dekorera gärna med färsk bladpersilja eller koriander vid servering.
Skriv ut receptet
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 900 g kycklinglår
  • 2 st vitlöksklyftor pressade
  • 1 tsk chili
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk ingefära
  • 2 tsk koriander malen
  • 1,5 tsk kardemumma
  • 1 tsk kanel
  • 1,5 tsk salt
  • 1 st lime rivet skal och saft
  • 100 g smör
  • 4 st vitlök hela

Instruktioner
 

  • Ställ in ugnen på 180 grader.
  • Smält smöret och blanda samman med pressad vitlök, lime och kryddor. Lägg kycklinglåren och de hela vitlökarna som du skär av en bit av toppen på i en ugnsform.
  • Pensla kycklingen med kryddsmörblandningen, både under och utanpå kycklingen. Häll över resten.
  • Tillaga i ugnen i cirka 45 minuter tills köttet är vitt rakt igenom och köttsaften ofärgad och skinnet har blivit krispigt. Vitlökarna ska också blivit mjuka och krämiga.

Anteckning

Tips! Om du vill tillsätta torkad frukt, lägg dem under kycklingen så att de inte bränns vid.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Filed Under: Fågel, Måltid, Recept

« Persiska spenat och örtplättar (kuku sabzi)
Bountybollar »

Comments

  1. Kattizz says

    10 oktober, 2015 at 20:27

    Så otroligt gott. ☺ hade lite svartris till samt kall myntasås till, baserat på yogghurt , olja o lemon ?

    Svara
  2. Maria says

    3 april, 2016 at 08:09

    Hej Jill, en kanske dum fråga. Ska man ha skalet kvar på de hela vitlökarna i ugnen?
    Trevlig söndag!

    Svara
    • JillW says

      3 april, 2016 at 10:31

      Hej! Ja de ska vara kvar 🙂

      Svara
  3. Malin says

    19 februari, 2017 at 21:17

    Ser sjukt gott ut Jill ??

    Svara
  4. Mikaela says

    12 november, 2018 at 20:39

    Saaaaagolikt gott !! 😛
    Tack för att Du delar med dig!

    Svara
    • JillW says

      12 november, 2018 at 21:45

      Vad kul att du tyckte om det! ???

      Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa recept som gör dig gott – inifrån och ut. Snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och nyttigheter.

Upptäckte lågkolhydratskost år 2009. Blev chockad över hur fantastisk mat jag kunde äta samtidigt som jag snabbt gick ner i vikt och mådde toppen. Har sedan dess haft någon form av lågkolhydratskost som grund.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och miljö. Bort med pekpinnar och vikthets, fokus på matglädje och välmående.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

Följ Jillsmat på Instagram!

Etiketter

asiatiskt bea buffé carbonara choklad crock pot crockpot fika fredagsmys förkylning gryta indiskt jills mat efter säsong meze midsommar mingelmat mockarutor nyår nötfritt ostbricka pannkakor persiskt plock påsk rulltårta saft sallad semla semlor slowcooker smörgåstårta snabbmat snittar snoddas sommar soppa student sås tacos thai thailändskt turbobea vardag veganskt våfflor

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2023 jillsmat.se