Jills mat

LCHF-recept som gör gott

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Shop
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Lyxiga laxsnittar utan gluten

20 december, 2012 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

jillsmat_laxsnittar

Om ni vill bjuda era gäster på någonting riktigt, riktigt gott tycker jag att ni ska göra dessa små läckerbitar. Perfekta som aptitretare före middagen eller som förrätt. De är lätta att göra men ser väldigt fina och lyxiga ut. De är även glutenfria.

Jill Wallentin
Skriv ut receptet
Portioner 40 bitar

Ingredienser
  

Botten

  • 3 st ägg
  • 1 dl grädde
  • 3 dl mandelmjöl
  • 0,5 dl sesamfrön
  • 2 msk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,75 tsk salt
  • 0,5 dl solrosfrön

Laxmoussen

  • 400 g kallrökt lax
  • 500 g färskost (typ Philadelphia)
  • 0,5 st citron saften
  • 80 g caviar
  • 1 msk riven pepparrot kan uteslutas
  • salt

Topping

  • 160 g caviar
  • 40 st handskalade räkor
  • dill

Instruktioner
 

  • Rör samman ingredienserna till botten. Bred ut smeten på bakplåtspapper i en ugnsform med höga kanter, ca 30 x 20 cm. Grädda i 180 grader i cirka 10-15 minuter, tills genomgräddat. Låt svalna.
  • Mixa samman den kallrökta laxen med Philadelphiaost och citronsaft. Rör i caviaren . Smaka av med eventuell pepparrot och salt.
  • Bred ut laxmoussen över den avsvalnade botten. Bred ut cavarien i ett jämnt lager ovanpå. Täck in med plastfolie och förvara i kylen till strax innan servering.
  • Skär upp laxsnittarna i små rutor och garnera med räkor och dill vid servering.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Förrätt, Påsk, Recept

« Laxfjäril med stuvad grönkål
Krämig svampsoppa med chili och timjan »

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa recept samt hälsoprogram och kurser som gör dig gott – inifrån och ut. Mina recept är snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och näring.

Upptäckte lågkolhydratkost år 2009. Blev chockad över hur fantastisk mat jag kunde äta samtidigt som jag snabbt gick ner i vikt och mådde toppen. Har sedan dess ätit glutenfri lågkolhydratkost som grund.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och knopp. Bort med pekpinnar och vikthets, fokus på matglädje och välmående.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Etiketter

asiatiskt bea buffé carbonara choklad crock pot crockpot depression fika fredagsmys gryta indiskt jills mat efter säsong meze midsommar mingelmat mockarutor nyår nötfritt ostbricka pannkakor persiskt picknick plock påsk rulltårta sallad semla semlor slowcooker smörgåstårta snabbmat snittar snoddas sommar soppa student sås tacos thai thailändskt turbobea vardag veganskt våfflor

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2025 jillsmat.se

 

Laddar in kommentarer …