Jills mat

LCHF-recept för en hållbar hälsa

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Jordnötsås från Bali (Bumbu Kachang)

5 november, 2012 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

jillsmat_jordnotsas_bali

Recept är något anpassat till vad som finns att köpa i svenska matvarubutiker, men smaken är nästan den samma som på Bali.

Jordnötsås från Bali (Bumbu Kachang)

Jill Wallentin
Skriv ut receptet
Portioner 6

Ingredienser
  

  • 2 dl jordnötter
  • 1 st vitlök
  • 1 st röd chili (ta mer eller mindre beroende på hur starkt du vill ha det)
  • 1 tsk torkad koriander
  • 1 krm kanel
  • 1 krm nejlika
  • 1 krm kardemumma
  • 2 tsk färsk ingefära
  • 1 tsk Sukrin Gold
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk Soya
  • 4 dl kokosmjölk
  • kokosolja

Instruktioner
 

  • Om du inte har lust att mortla detta för hand så mixa jordnötterna tillsammans med övriga ingredienser, förutom kokosmjölken, tills finfördelat. Lägg över i en stekpanna med lite olja. Stek tills det börjar dofta om kryddorna. Tillsätt kokosmjölken och rör ihop. Koka samman till önskvärd konsistens. Smaka av med eventuellt mer salt.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Mejerifritt, Recept, Tillbehör

« Jordgubbar med mandelgrädde
Julsallad med fikon, gorgonzola och bacon »

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa recept som gör dig gott – inifrån och ut. Snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och nyttigheter.

Upptäckte lågkolhydratskost år 2009. Blev chockad över hur fantastisk mat jag kunde äta samtidigt som jag snabbt gick ner i vikt och mådde toppen. Har sedan dess haft någon form av lågkolhydratskost som grund.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och miljö. Bort med pekpinnar och vikthets, fokus på matglädje och välmående.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

Följ Jillsmat på Instagram!

Etiketter

asiatiskt bea buffé carbonara choklad crock pot crockpot fika fredagsmys förkylning gryta indiskt jills mat efter säsong meze midsommar mingelmat mockarutor nyår nötfritt ostbricka pannkakor persiskt plock påsk rulltårta saft sallad semla semlor slowcooker smörgåstårta snabbmat snittar snoddas sommar soppa student sås tacos thai thailändskt turbobea vardag veganskt våfflor

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2023 jillsmat.se

 

Laddar in kommentarer …