Lax i ugn med smaker från det Japanska köket. Wasabiaiolin gör du lätt som en plätt med stavmixern. Servera gärna med ruccola eller stekt kål med sesamolja.

Ingredienser
Laxen
- 600 g laxfilé
- 1 msk wasabi
- 2 msk gari (sushi-ingefära)
- 1 msk japansk soya
- 1 msk rostade sesam
Wasabiaioli
- 1 st ägg
- 2 dl rapsolja (kallpressad tycker jag fungerar bra)
- 3 tsk wasabi
- 1 st vitlöksklyfta
- salt
Instruktioner
Laxen
- Ställ in ugnen på 175 grader.
- Skär laxen i portionsbitar. Bred på wasabi, lägg på gari, soya och toppa med sesamfrön.
- Tillaga i cirka 20 minuter.
Wasabiaiolin
- Kläck ägget i en hög mixerskål. Häll i oljan.
- Ställ stavmixern mot botten och börja mixa. Rör den sedan försiktigt upp och ner, lite åt gången så att du mixar in det översta lagret av oljan sist.
- När aiolin blivit vit/gul och krämig, tillsätt vitlök och wasabi. Mixa. Smaka av med salt.
Låter som en toppengod rätt, helt i min smak!
Va fin sidan har blivit, verkligen personlig och välarbetad 🙂
Tack så jättemycket Sandra! Kram!
Det var en av de godaste rätterna som jag har ätit! Tack för superbra recept och inspiration!!
Så kul att höra 😉 Kram
SÅ sjukt god!! Tack för ännu en gudomlig maträtt!