Jills mat

LCHF-recept som gör gott

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Shop
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Läcker broccoli­soppa med valnötscréme

26 mars, 2014 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

jillsmat_broccolisoppa

Här kommer ett härligt recept på en god och näringsrik broccolisoppa med cheddarost, toppad med rostade valnötter och en krämig valnötscréme.

Jill Wallentin
Skriv ut receptet
Portioner 6 portioner

Ingredienser
  

Soppan

  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 700 g broccoli
  • 6 dl grönsaksbuljong
  • 250 g fryst spenat
  • 200 g cheddarost
  • 3 dl grädde
  • salt
  • peppar

Valnötscréme

  • 100 g valnötter
  • 200 g färskost (typ Philadelphia)
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 knippe knippe färsk timjan
  • salt
  • peppar

Topping

  • valnötter
  • balsamvinägercréme
  • färsk timjan

Instruktioner
 

  • Skär lök och vitlök i mindre bitar och stek i smör tills mjuk i en stor kastrull. Om färsk broccoli, skär den i mindre bitar (även stammen) och lägg i den och spenaten i kastrullen.
  • Häll på buljongen och sätt på locket. Låt koka tills broccolin blivit mjuk, ca 10–15 minuter.
  • Under tiden så rostar du valnötterna som du sedan hackar i mindre bitar och blandar tillsammans med pressad vitlök och kryddor.
  • Mixa soppan slät. Tillsätt ost, grädde och smaka av med salt och peppar.
  • Servera soppan rykande varm tillsammans med en stor klick valnötscréme, gärna lite extra rostade valnötter samt en timjan­kvist. Eventuellt så ringlar du även över lite balsamvinägercréme.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Måltid, Recept, Snabblagat, Vegetariskt

« Receptbroschyr till SEVAN
Ricottapannkakor med chokladsås »

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa recept samt hälsoprogram och kurser som gör dig gott – inifrån och ut. Mina recept är snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och näring.

Upptäckte lågkolhydratkost år 2009. Blev chockad över hur fantastisk mat jag kunde äta samtidigt som jag snabbt gick ner i vikt och mådde toppen. Har sedan dess ätit glutenfri lågkolhydratkost som grund.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och knopp. Bort med pekpinnar och vikthets, fokus på matglädje och välmående.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Etiketter

asiatiskt bea buffé carbonara choklad crock pot crockpot depression fika fredagsmys gryta indiskt jills mat efter säsong meze midsommar mingelmat mockarutor nyår nötfritt ostbricka pannkakor persiskt picknick plock påsk rulltårta sallad semla semlor slowcooker smörgåstårta snabbmat snittar snoddas sommar soppa student sås tacos thai thailändskt turbobea vardag veganskt våfflor

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2025 jillsmat.se

 

Laddar in kommentarer …