Det känns som att aubergine är en sådan sak som man antingen hatar eller älskar. Jag älskar det! Speciellt när de är grillade eller stekta i olivolja. Här kommer ett recept på snacksvänliga auberginerullar med getost som är perfekt som meze.
Ingredienser
- 2 st auberginer
- 0,5 st citron
- 2 paket getost
- 0,5 kruka mynta
- 1 st vitlöksklyfta
- 0,5 dl yoghurt
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 °C.
- Skär auberginerna i tunna skivor på längden (cirka 5 millimeter tjocka).
- Lägg dem på en plåt och salta båda sidorna samt pressa över en halv citron. När de börjar bli mjuka och vattnet från dem kommit ut – torka av dem med hushållspapper och stek dem i olivolja tills de fått färg och blivit mjuka. .
- Blanda ihop getosten med mynta, vitlök och yoghurt. Lägg en klick av ostblandningen på varje aubergineskiva och rulla ihop.
- Lägg dem i en ugnsform och grädda i 10 min i 200 °C
Lämna ett svar