Jills mat

LCHF-recept för en hållbar hälsa

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Auberginerullar med getost

7 november, 2012 av Jill Wallentin Leave a Comment

jillsmat_auberginerullar_med_getost

Det känns som att aubergine är en sådan sak som man antingen hatar eller älskar. Jag älskar det! Speciellt när de är grillade eller stekta i olivolja. Här kommer ett recept på snacksvänliga auberginerullar med getost som är perfekt som meze.

Auberginerullar med getost

Jill Wallentin
Skriv ut receptet
Portioner 6

Ingredienser
  

  • 2 st auberginer
  • 0,5 st citron
  • 2 paket getost
  • 0,5 kruka mynta
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0,5 dl yoghurt

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 200 °C.
  • Skär auberginerna i tunna skivor på längden (cirka 5 millimeter tjocka).
  • Lägg dem på en plåt och salta båda sidorna samt pressa över en halv citron. När de börjar bli mjuka och vattnet från dem kommit ut – torka av dem med hushållspapper och stek dem i olivolja tills de fått färg och blivit mjuka. .
  • Blanda ihop getosten med mynta, vitlök och yoghurt. Lägg en klick av ostblandningen på varje aubergineskiva och rulla ihop.
  • Lägg dem i en ugnsform och grädda i 10 min i 200 °C
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Filed Under: Recept, Tillbehör, Vegetariskt

« Yoghurtsås med dill och vitlök
Het tomat- och paprikadip med valnötter »

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa ketorecept som gör dig gott – inifrån och ut. Snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och nyttigheter.

Har varit en foodie så länge jag kan minnas. Sedan 2009, då jag upptäckte lågkolhydratskost, kan jag njuta av fantastisk mat som jag även mår bra av.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och miljö. Bort med pekpinnar och vikthets.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

Följ jillsmat på Instagram!

Följ på Instagram

Etiketter

antiinflammatoriskt asiatiskt bea buffé buljong choklad crock pot depression fettisdag föreläsningar förkylning godis Grekiskt grillat ice coffee indiskt islatte jills mat efter säsong jul kokbok kräftskiva lucia långkok margarin meze midsommar nyår nötfritt ostbricka persiskt plock påsk saft semla semlor snittar sommar student tacos texmex thai thailändskt tävling veganskt vegetariskt

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2022 jillsmat.se

 

Laddar in kommentarer …