Jills mat

LCHF-recept för en hållbar hälsa

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Indiska järpar med kryddiga grönsaker och raita

5 november, 2012 av Jill Wallentin Leave a Comment

jillsmat_indiska_jarpar

En snabblagad och smakrik rätt för dig som tycker om det indiska köket och gärna snålar med kolhydraterna (byt ut kikärtorna mot blomkål eller broccoli). Smaklig måltid!

Indiska järpar med kryddiga grönsaker och raita

Jill Wallentin
Skriv ut receptet
Portioner 4

Ingredienser
  

Indiska järpar

  • 800 g valfri färs (jag använde kyckling)
  • 1 st ägg
  • 3 st vitlöksklyftor pressade
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 msk Garam Masala
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • 0,5 kruka koriander

Kryddiga kikärtor

  • 1 st röd paprika
  • 500 g kikärtor (byt ut mot blomkål eller broccoli om du önskar mindre kolhydrater)
  • 2 st vitlöksklyftor pressade
  • 1 msk curry
  • 2 tsk hel spiskummin
  • 1 tsk salt

Raita (yoghurtsås)

  • 3 dl yoghurt, 10 %
  • 1 st vitlöksklyfta pressad
  • 1 tsk honung Kan uteslutas
  • 1 msk mynta
  • salt

Instruktioner
 

Järparna

  • Lägg färsen i en skål. Pressa vitlöken, riv ingefäran och finhacka koriandern. Tillsätt sedan alla ingredienser och blanda samman med hjälp av dina nytvättade händer. Hetta upp grillpannan med olja. Forma till järpar och stek tills de är genomstekta.

Kryddiga kikärtor

  • Hetta upp en stekpanna med 2 msk olja. Häll i kryddor och vitlök och låt det fräsa i någon minut. Tillsätt de avrunna kikärtorna och finhackad paprika. Stek i cirka 5 minuter.

Raita

  • Blanda samman ingredienserna i en skål och smaka av med salt.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Filed Under: Fågel, Måltid, Recept, Tillbehör

« Het chokladtryffel med apelsin
Jordgubbar med mandelgrädde »

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa ketorecept som gör dig gott – inifrån och ut. Snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och nyttigheter.

Har varit en foodie så länge jag kan minnas. Sedan 2009, då jag upptäckte lågkolhydratskost, kan jag njuta av fantastisk mat som jag även mår bra av.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och miljö. Bort med pekpinnar och vikthets.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

Följ jillsmat på Instagram!

Följ på Instagram

Etiketter

antiinflammatoriskt asiatiskt bea buffé buljong choklad crock pot depression fettisdag föreläsningar förkylning godis Grekiskt grillat ice coffee indiskt islatte jills mat efter säsong jul kokbok kräftskiva lucia långkok margarin meze midsommar nyår nötfritt ostbricka persiskt plock påsk saft semla semlor snittar sommar student tacos texmex thai thailändskt tävling veganskt vegetariskt

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2022 jillsmat.se

 

Laddar in kommentarer …