Jills mat

LCHF-recept för en hållbar hälsa

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Getostpaj med sparris

5 december, 2012 av Jill Wallentin Leave a Comment

jillsmat_getostpaj

I början av maj har den svenska sparrisen premiär. Men underbart är kort. Redan till midsommar så är sparrisens tid förbi. Så passa på att njuta så länge det går. Som tur är finns ju dock sparris att få tag i under resten av året i frysdisken. Här får ni ett lättlagat och smakrikt recept på en härlig quiche. Servera med en god sallad.

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Normal tabell”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-qformat:yes;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin-top:0cm;
mso-para-margin-right:0cm;
mso-para-margin-bottom:10.0pt;
mso-para-margin-left:0cm;
line-height:115%;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11.0pt;
font-family:”Calibri”,”sans-serif”;
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-fareast-font-family:”Times New Roman”;
mso-fareast-theme-font:minor-fareast;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;
mso-bidi-font-family:”Times New Roman”;
mso-bidi-theme-font:minor-bidi;}

Getostpaj med sparris

Jill Wallentin
Skriv ut receptet
Portioner 1 paj

Ingredienser
  

Glutenfri pajbotten

  • 3 dl mandelmjöl
  • 0,5 dl sesamfrön
  • 50 g smör
  • 1 tsk salt
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 st ekologiskt ägg

Fyllning

  • 4 st ekologiska ägg
  • 2,5 dl grädde
  • 2 dl riven ost
  • 250 g grön sparris
  • 1 st röd spetspaprika
  • 250 g getost
  • 0,5 dl pinjenötter
  • 1 tsk salt
  • färsk timjan
  • nymalen svartpeppar
  • olivolja

Instruktioner
 

Pajbotten

  • Sätt ugnen på 150 °C.
  • Mixa samman samtliga ingredienser till pajbotten i en matberedare eller för hand.
  • Kavla eller tryck ut pajdegen i formen. Picka botten med en gaffel och förgrädda i ugnen i 10 minuter.

Fyllningen

  • Vispa samman ägg, grädde och kryddor. Blanda i den rivna osten.
  • Skär sparrisen i centimeterstora bitar och strimla paprikan. Lägg grönsakerna i formen.
  • Häll över ägg- och ostfyllningen. Smula över getosten och toppa med timjan, pinjenötter och lite olivolja.
  • Grädda i cirka 40 minuter tills pajen gyllene. Låt gärna pajen svalna något före servering så den hinner stabilisera sig något.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Filed Under: Måltid, Recept, Vegetariskt

« Kalkonburgare med äppelcoleslaw
Grillad sötpotatis med chilismör »

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa ketorecept som gör dig gott – inifrån och ut. Snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och nyttigheter.

Har varit en foodie så länge jag kan minnas. Sedan 2009, då jag upptäckte lågkolhydratskost, kan jag njuta av fantastisk mat som jag även mår bra av.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och miljö. Bort med pekpinnar och vikthets.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

Följ jillsmat på Instagram!

Följ på Instagram

Etiketter

antiinflammatoriskt asiatiskt bea buffé buljong choklad crock pot depression fettisdag föreläsningar förkylning godis Grekiskt grillat ice coffee indiskt islatte jills mat efter säsong jul kokbok kräftskiva lucia långkok margarin meze midsommar nyår nötfritt ostbricka persiskt plock påsk saft semla semlor snittar sommar student tacos texmex thai thailändskt tävling veganskt vegetariskt

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2022 jillsmat.se

 

Laddar in kommentarer …