Jills mat

LCHF-recept för en hållbar hälsa

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Chokladmousse med pistage och granatäpple

4 oktober, 2015 av Jill Wallentin Leave a Comment

Chokladmousse med pistage och granatäpple

Jill Wallentin
De flesta uppskattar en riktigt len och krämig chokladmousse till efterrätt då man vill lyxa till det lite extra. Använd en choklad med så hög kakaohalt som möjligt om du vill undvika sockret. Annars så finns det även sötade sockerfria varianter av varierande kvalité.
Skriv ut receptet
Måltid Efterrätt
Portioner 5 portioner

Ingredienser
  

Moussen

  • 100 g mörk choklad helst sockerfri
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 st äggulor
  • 1 krm vaniljpulver
  • 3 droppar pistage-essens ej nödvänligt
  • 1 msk valfri sötning ej nödvänligt

Dekoration

  • granatäppelkärnor
  • pistagenötter rostade
  • mynta färsk

Instruktioner
 

  • Smält chokladen i ett vattenbad.
  • Vispa grädden fluffig men inte hård. Blanda i smaksättningen och äggulorna.
  • Tillsätt några deciliter av gräddblandningen i chokladen och blanda samman. Blanda sedan ihop resten.
  • Smaka av med eventuellt extra sötning och pistageessens.
  • Ställ kallt tills det är dags för servering.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Filed Under: Efterrätter, Recept, Snabblagat, Sötsaker

« Bountybollar
Jills saftiga äppelkaka med kanel och ingefära »

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa ketorecept som gör dig gott – inifrån och ut. Snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och nyttigheter.

Har varit en foodie så länge jag kan minnas. Sedan 2009, då jag upptäckte lågkolhydratskost, kan jag njuta av fantastisk mat som jag även mår bra av.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och miljö. Bort med pekpinnar och vikthets.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

Följ jillsmat på Instagram!

Följ på Instagram

Etiketter

antiinflammatoriskt asiatiskt bea buffé buljong choklad crock pot depression fettisdag föreläsningar förkylning godis Grekiskt grillat ice coffee indiskt islatte jills mat efter säsong jul kokbok kräftskiva lucia långkok margarin meze midsommar nyår nötfritt ostbricka persiskt plock påsk saft semla semlor snittar sommar student tacos texmex thai thailändskt tävling veganskt vegetariskt

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2022 jillsmat.se