Jills mat

LCHF-recept som gör gott

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Shop
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Knappt två veckor efter semestern

14 februari, 2014 av Jill Wallentin 2 kommentarer

Här kommer en liten uppdatering av magfronten efter semestern. Som ni läst så spårade jag ur totalt under två veckor på semestern. Åt allt som jag kände för plus lite därtill. Men hur har det nu gått efter knappt två veckor med lågkolhydratkost?

Det har faktiskt gått väldigt bra! Jag har ätit som vanligt. Oftast två mål om dagen plus mellanmål men inte lika strikt som jag hade planerat då det blev både pannkakor med grädde och sylt en dag samt en liten low carb-semla och några bitar mörk choklad (I blame the women-week). Nästan alla kilon är väck (typ ett halvt kilo kvar) men eftersom jag är i den så kallade ”kvinnoveckan” så kan den vikten mycket väl bero på att jag samlat på sig mer vätska som man oftast gör under den perioden i månaden. Så jag skulle nog vilja påstå att det gick på ett ut, plus minus noll. Ska bli skönt att skippa vågen nu som jag hatar och bara köra på som vanligt. Men det var lite intressant att se vilka stora effekter maten har.

Så det jag vill förmedla är inte att alla ska börja frossa, utan om du nu skulle ta ett medvetet val och spåra ur lite, under exempelvis semestern, så är det inte hela världen! Visst har jag det lättare att komma tillbaka in i rutinerna än dem som har ett sockerberoende, då kanske inte det är värt det. Känn efter själv helt enkelt vad du är redo att ”uppoffra”.

Att ha dåligt samvete över något som ni tidigare har ätit är bara dumt och onödigt, då var njutningen helt bortkastad. Det är ”bara” att kasta sig upp på hästen igen och köra vidare. För kom ihåg att vi äter ju faktiskt lågkolhydratkost för att VI har valt det själva, för att VI mår bra av det. Det ska inte kännas som ett straff, då är det inte kosten för dig, även om din kropp med största sannolikhet mår bäst av det.

Jag har i alla fall fått en liten nytändning efter all sol och att jag ”fått” äta sådant som jag inte brukar. Nu njuter man av all fantastisk lågkolhydratkost igen och idéerna på nya recept flödar för fullt.

Hoppas att ni alla får en trevlig alla hjärtans dag mina vänner! Jag önskar er de bästa gåvorna av alla – hälsa och kärlek <3

Puss och kram!

 

Ps. ”Före och efter bilden” är ju liiiiite missvisande då kaggen är fotad efter en hel dags frossande och den till höger är fotad nu på morgonen. Men det ser lite roligare ut med större skillnad hehe.  

 

 

semester_eftersemester

Arkiverad under: Blogg, Kost

« Fylld rödspätta med pepparrot
Föreläsning med Andreas och Jonas »

Kommentarer

  1. Linda säger

    15 februari, 2014 kl. 18:22

    Hej. Jag gjorde din pulled chicken i dag.. Vet inte om jag gjorde något fel eller om den ska va så… Satan så stark, riktigt brann i munnen. Finns det olika chilipulver? Eller vad skulle jag kunna dra ner på för att få den mildare. Det funka för mig, men jag är inte så kryddkänslig.. Värr med barnen.

    Frågan är ju kanske om den ska va så stark för då har jag ju inte gjort något fel;)

    Svara
    • Jill säger

      15 februari, 2014 kl. 23:57

      Hej! Ja det finns olika sorters chilipulver. Den vanligaste är inte alls stark (konstigt nog). Så tror tyvärr du råkade ta den jättestarka varianten :/ Trist när det blir för starkt, då försvinner ju all annan smak.

      Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa recept samt hälsoprogram och kurser som gör dig gott – inifrån och ut. Mina recept är snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och näring.

Upptäckte lågkolhydratkost år 2009. Blev chockad över hur fantastisk mat jag kunde äta samtidigt som jag snabbt gick ner i vikt och mådde toppen. Har sedan dess ätit glutenfri lågkolhydratkost som grund.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och knopp. Bort med pekpinnar och vikthets, fokus på matglädje och välmående.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Etiketter

asiatiskt bea buffé carbonara choklad crock pot crockpot depression fika fredagsmys gryta indiskt jills mat efter säsong meze midsommar mingelmat mockarutor nyår nötfritt ostbricka pannkakor persiskt picknick plock påsk rulltårta sallad semla semlor slowcooker smörgåstårta snabbmat snittar snoddas sommar soppa student sås tacos thai thailändskt turbobea vardag veganskt våfflor

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2025 jillsmat.se

 

Laddar in kommentarer …