Jills mat

LCHF-recept för en hållbar hälsa

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

After Eight-mousse med päronkompott och grädde

5 december, 2015 av JillW Lämna en kommentar

jillsmat_aftereightmousse

En klassisk smakkombination i en annan tappning. Ju högre kakaohalt du väljer på chokladen desto mindre socker innehåller den. Men det finns även god sockerfri choklad att köpa.

portioner
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
  • After Eight-mousse
  • 2 dl vispgrädde
  • 100 g färskost (typ Philadelphia)
  • 150 g mörk choklad helst sockerfri
  • 3 st äggulor
  • 5 droppar pepparmyntolja
  • Ev. extra sötning exempelvis xyitol
  • Päronkompott
  • 2 st päron
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 msk smör
  • Garnering
  • mörk choklad
  • vispad grädde
  • färsk mynta
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
  • After Eight-mousse
  • 2 dl vispgrädde
  • 100 g färskost (typ Philadelphia)
  • 150 g mörk choklad helst sockerfri
  • 3 st äggulor
  • 5 droppar pepparmyntolja
  • Ev. extra sötning exempelvis xyitol
  • Päronkompott
  • 2 st päron
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 msk smör
  • Garnering
  • mörk choklad
  • vispad grädde
  • färsk mynta
  1. Vispa grädden och blanda ihop med färskosten. Blanda i äggulorna.
  2. Smält chokladen i ett vattenbad och tillsätt pepparmyntoljan. Ta bort chokladen från värmen och vispa i lite av grädden i chokladen åt gången tills allt har blandats samman. Smaka av med eventuellt mer sötning.
  3. Häll upp i små portionsskålar och ställ in i kylen tills servering.
  4. Tärna päronen fint och lägg dem i stekpannan tillsammans med smör och vanilj. Stek tills päronen blivit mjuka.
  5. Vispa grädde till servering som du sedan spritsar ovanpå och toppar med päronkompott och en myntakvist.

Tips! Ringla extra smält choklad till dekorationen på ett smörpapper och ställ in i kylen. 

RECEPT & FOTO Jill Wallentin
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Pinterest

Arkiverad under: Efterrätter, Jul, Recept, Sötsaker

Lämna ett svar Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Gilla Jills mat på Facebook

Etiketter

antiinflammatoriskt asiatiskt bea buffé buljong choklad crock pot depression fettisdag föreläsningar förkylning godis Grekiskt grillat ice coffee indiskt islatte jills mat efter säsong jul kokbok kräftskiva lucia långkok margarin meze midsommar nyår nötfritt ostbricka persiskt plock påsk saft semla semlor snittar sommar student tacos texmex thai thailändskt tävling veganskt vegetariskt

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2019 jillsmat.se