Det är svårt att missa att jag har ett brinnande intresse för mat. Jag har alltid älskat mat och för mig är det starkt förknippat med livskvalité och hälsa.
Med tiden så har jag lärt mig vilka smakkombinationer som fungerar och vilken typ av mat som jag mår allra bäst av – nämligen lågkolhydratkost. Mat som vi är genetiskt anpassade för, mat som vi har ätit betydligt längre än det har funnits bordsmargarin och hårt processad färdigmat.
Matreportage
Jag gör kompletta matreportage på beställning. Har ni ett speciellt tema så anpassar jag recept, foto och matstyling efter era önskemål. Skriver även matkrönikor. Min specialitet är klimatsmart lågkolhydratkost, LCHF, paleo och glutenfri bakning. Mina recept och krönikor har frekvent publicerats i lokala månadsmagasin runt om i Stockholm samt i magasinet Matkärlek.
Samarbete med matbutiker
Har även haft ett samarbete med City Gross i Bromma där jag hjälp dem att bygga en stor avdelning med lågkolhydratslivsmedel vilket blivit en stor succé som andra butiker sedan tagit efter. Jag har också demat mat i butiken vid ett antal tillfället vilket uppskattas av både kunder och butik.
Försäljningen av en vegetarisk färs som jag bjöd kunderna på ökade från 4 kilo till över 40 kilo på samma tidsperiod.
Demo och hjälp med sortiment
Jag gör gärna liknande samarbeten med andra matbutiker och matleverantörer. Skicka en förfrågan så hittar vi ett upplägg som är skräddarsytt för era önskemål.
Kokbok
I slutet av 2013 så gav Pagina förlag ut min första kokbok Jills mat efter säsong vilket var en dröm som gick i uppfyllelse. Boken handlar om hur du ska må bra – inifrån och ut. Om hur vi tar medvetna val i matbutiken med hänsyn till oss själva och vår omgivning. Utöver detta så innehåller boken över 100 lågkolhydratrecept kategoriserade efter säsong.
Jag stod för allt från idé och recept till layout och foto. Resultatet känner jag mig oerhört stolt över och är glad över att boken fått ett så fint mottagande.
Boken säljs förutom i de flesta webbutiker som säljer böcker i alla Akademibokhandelns butiker samt på Åhléns.
Jag hoppas verkligen att det blir fler kokböcker framöver!