Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Jill Wallentin
Barnsligt goda glutenfria våfflor som är enkla att göra med högt proteininnehåll och snålt med kolhydrater. Ett betydligt nyttigare alternativ till vanliga semlor fast med alla de goda smakerna som man älskar från en traditionell semla.
Skriv ut receptet
Förberedelser
10
minuter
minuter
Tillagningstid
10
minuter
minuter
Måltid
Efterrätt, fika
Kök
Svenskt
Portioner
6
stycken
Ingredienser
1x
2x
3x
Kardemummavåfflor
▢
2
st
ägg
▢
1
dl
grekisk/turkisk yoghurt
, valfri fetthalt
▢
1,5
dl
mandelmjöl
, halva mängden kokosmjöl
▢
2
msk
naturellt vassle/whey proteinpulver
kan uteslutas men
de blir mer som pannkakor
▢
1
msk
sötning
(ex. xylitol, erytritol, sukrin etc)
▢
2
tsk
fiberhusk
▢
1
tsk
bakpulver
▢
1
tsk
kardemumma
▢
1
krm
salt
Mandelmassakräm
▢
1
dl
mandelmjöl
▢
2
msk
grädde
(ovispad)
▢
1
msk
sötning
(ex. xylitol, erytritol, sukrin etc)
▢
2
droppar
bittermandelessens
Servering
▢
2
dl
vispad grädde
▢
0,5
dl
rostade mandelspån
Instruktioner
Vispa samman samtliga ingredienser till våfflorna i en bunke till en jämn smet. Låt smeten stå och svälla i ca 5 minuter.
När våffeljärnet är varmt, dra en smörbit över järnet med en gaffel för att förhindra att smeten fastnar.
Häll en lagom klick, ca 0,75 dl, smet i våffeljärnet och stäng locket. Grädda i ca 4 minuter eller tills våfflan lossnar enkelt från järnet.
Lägg våfflorna åt sidan och blanda ihop samtliga ingredienser till mandelmassan i en skål till en jämn smet.
Vispa grädden.
Toppa våfflorna med mandelmassakräm, grädde och rostade mandelspån.
Har du testat receptet?
Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga
@jillsmat
eller
#jillsmat
så blir jag superglad. Tack på förhand!