Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Jill Wallentin
Skriv ut receptet
Portioner
8
portioner
Ingredienser
1x
2x
3x
Rabarberkräm
▢
800
g
rabarber
▢
2,5
dl
valfri sötning
(lika sött som socker)
▢
1
tsk
vaniljpulver
Vaniljgrädde
▢
3
dl
vispgrädde
▢
0,5
tsk
vaniljpulver
▢
Ev. extra sötning
Instruktioner
Rabarberkrämen
Skär bort båda ändarna på rabarbern och dra bort det yttersta skalet med en kniv. Skär i centimeterstora bitar och lägg rabarbern i en stor kastrull.
Lägg på locket och koka på medelhög värme tills rabarbern blivit mjuk och krämig.
Häll i sötning och smaka av tills du hittat en lagom sötma. Tillsätt vaniljpulver efter smak. Låt koka i ytterligare några minuter.
Vaniljgrädden
Vispa grädden och blanda i vaniljpulver och eventuell sötning.
Har du testat receptet?
Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga
@jillsmat
eller
#jillsmat
så blir jag superglad. Tack på förhand!