Mixa pekannötterna och rosta dem i en torr stekpanna tills det börjar dofta gott.
Smält smöret och blanda samman med samtliga ingredienser till botten.
Bred ut smeten i en bakform med löstagbara kanter. Grädda i ugnen i cirka 10 minuter.
Öka temperaturen på ugnen till 200 grader (varmluftsugn)
Vispa samman färskost, crème fraiche och ägg. Blanda i sötning, vanilj och citronsaft.
Häll smeten i bakformen med botten. Slå den lite lätt mot bänken för att få bort eventuella luftbubblor.
Grädda cheesecaken i 10 minuter. Sänk sedan temperaturen till 100 grader och fortsätt grädda i ca 25 minuter. Då ska kakan "dallra" lite när man skakar den.
Stäng av ugnen men låt kakan stå kvar med öppen lucka. Låt svalna i 2 timmar. Ställ sedan in den i kylskåpet.
Smörkolatopping
Koka samman smör och sötning tills gyllene. Häll i vispgrädden och koka tills den tjocknar något, cirka 10 minuter. Låt svalna och häll den sedan ovanpå cheesecaken. Toppa med färska bär och citronmeliss.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!