Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Grekisk kyckling i ugn
Jill Wallentin
Här kommer mitt recept på en lättlagad, god och nyttigt rätt som tillagar sig själv i ugnen - perfekt eller hur? Minimalt med disk dessutom eftersom allt tillagas och serveras i samma form.
Skriv ut receptet
Måltid
Huvudrätt
Kök
Grekiskt
Portioner
4
portioner
Ingredienser
1x
2x
3x
Kycklingen
900
g
kycklinglår
75
g
smör
1
tsk
salt
1
msk
oregano
2
tsk
timjan
1
st
vitlöksklyfta
1
krm
nymalen svartpeppar
Grönsakerna
2
st
aubergine
1
st
zucchini
2
st
vitlöksklyftor
pressade
2
st
lökar
500
g
passerade tomater
0,5
dl
olivolja
2
dl
kalamata oliver
2
krm
nymalen svartpeppar
1
tsk
salt
Vid servering
100
g
babyspenat
200
g
fetaost
4
dl
fet yogurt
Instruktioner
Ställ in ugnen på 175 grader (varmluftsugn).
Smält smöret. Blanda i salt, pressad vitlök, timjan, oregano och peppar. Pensla kycklingen med smörblandningen både innanför och utanpå skinnet.
Skär upp grönsakerna. Lägg dem i en stor ugnsform med höga kanter. Häll över de passerade tomaterna, olivolja, vitlök och kryddor. Blanda ihop.
Lägg kycklinglåren ovanpå grönsakerna och ställ in i ugnen i cirka 40 minuter eller tills kycklingen fått fin färg och grönsakerna är mjuka.
Smula över fetaost och lägg över babyspenat. Servera gärna med en klick fet yoghurt.
Har du testat receptet?
Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga
@jillsmat
eller
#jillsmat
så blir jag superglad. Tack på förhand!