Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Jill Wallentin
Skriv ut receptet
Portioner
1
paj
Ingredienser
1x
2x
3x
Glutenfri pajbotten
▢
3
dl
mandelmjöl
▢
0,5
dl
sesamfrön
▢
50
g
smör
▢
1
tsk
salt
▢
1
msk
fiberhusk
▢
1
st
ägg
Fyllning
▢
3
st
ägg
▢
1
dl
crème fraiche
▢
2
dl
grädde eller mjölk
▢
4
dl
riven smakrik ost
(typ Präst eller Västerbottenost)
▢
4
dl
strimlad kalkonkassler
▢
1
st
tomat
▢
0,5
tsk
salt
▢
nymalen svartpeppar
▢
färsk timjan
Instruktioner
Botten
Mixa samman ingredienserna i matberedaren.
Bred ut degen i pajformen och ställ in i kylen i ca 20 min.
Ställ in ugnen på 180 grader.
Picka botten med en gaffel och förgrädda i ugnen i cirka 10 minuter tills den fått lite färg.
Fyllningen
Riv osten och strimla kalkonkasslern i fina strimlor. Blanda ihop ägg, crème fraîche, grädde, mjölk och kryddor. Tillsätt ost.
Lägg kasslern över den förgräddade pajbotten. Häll över fyllningen. Skiva några tomater och lägg dem ovanpå. Riv över lite timjan.
Grädda klart i ugnen i cirka 30 minuter. Låt gärna pajen svalna något före servering så den hinner stabilisera sig något.
Har du testat receptet?
Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga
@jillsmat
eller
#jillsmat
så blir jag superglad. Tack på förhand!