Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Jill Wallentin
Mandeltorsk är en favorit som jag minns ända från förskolan. Har nu gjort den i egen tappning utan ströbröd. Riktigt gott och lite lyxigt.
Skriv ut receptet
Måltid
Huvudrätt
Kök
Svenskt
Portioner
4
portioner
Ingredienser
1x
2x
3x
Mandeltorsk
▢
500
g
torskfilé
▢
50
g
smör
▢
0,5
st
citron
saft och skal
▢
0,5
tsk
salt
▢
0,5
dl
flagad mandel
Ugnsgrönsaker
▢
2
st
broccolihuvuden
▢
2
st
rödlökar
▢
salt
▢
peppar
▢
kallpressad rapsolja
Remouladsås
▢
2,5
dl
crème fraiche
▢
0.5
tsk
curry
▢
1
st
inlagd gurka
finhackad
▢
1
krm
cayennepeppar
▢
1
msk
citronsaft
eller halva mängden vinäger
▢
salt
▢
nymalen svartpeppar
Instruktioner
Mandeltorsk
Ställ in ugnen på 180 °C.
Dela torsken i fyra bitar och lägg i en ugnsform.
Smält smöret. Blanda samman med citron och salt. Häll över fisken. Toppa med mandeln.
Tillaga i 180 grader i cirka 15–20 minuter beroende på tjocklek på fisken.
Häll sedan spadet över ugnsgrönsakerna.
Ugnsgrönsaker
Skär broccolin i bitar och gör klyftor av rödlöken. Salta, peppra och tillaga i ugn i 180 grader i cirka 30 minuter.
Snabb remouladsås
Blanda samman alla ingredienserna. Smaka av med salt och peppar.
Har du testat receptet?
Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga
@jillsmat
eller
#jillsmat
så blir jag superglad. Tack på förhand!