1mskjohannesbrödkärnmjöl(eventuellt fiberhusk eller guarkärnmjöl)
1stekologisk citron
Lemoncurd
1stekologisk citron
0,5dlvalfri sötning
1stägg
50gsmör
Garnering
Sukrin melis(eller annan florliknande sötning)
citronmeliss
Instruktioner
Kakorna
Ställ in ugnen på 150 grader.
Vispa äggen till kakorna fluffiga med elvisp. Tillsätt resten av ingredienserna, vispa mellan varje.
Smörj gärna formarna med ghee eller smält smör och fyll dem (alternativt fyller du vanliga muffinsformar som du sedan gör en grop i med ett blött finger) .
Grädda i ca 10-15 minuter i 150 grader.
Lemoncurd
Gör lemoncurden under tiden som kakorna är i ugnen. Koka upp rivet skal samt saften från citronen tillsammans med sötning tills konsistensen blivit lite mer trögflytande.
Lägg i smöret tills det smält och ta sedan kastrullen från plattan och vispa i ägget. Vispa sedan krämen på ganska låg värme (vill ej ha äggröra) tills krämen tjocknat något. Sila gärna krämen efteråt så blir den extra len.
Fyll sedan groparna med lemoncurden och toppa eventuellt med Sukrin Melis och citronmeliss.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!