Här får ni recept på min egna tacokryddblandning. De flesta färdiga som man kan köpa i butiken innehåller till största delen druvsocker och andra tillsatser som jag inte ens har någon aning om vad det är.
Ibland kan man helt enkelt inte bestämma sig. I detta fallet behöver du inte heller göra det då du får en härlig mix av både scambled eggs och American pancakes.Detta blir mer mättande än scrambled eggs samtidigt som att det går mycket snabbare än att göra pannkakor. Servera med Sukrin melis (eller annat sockerfritt "florsocker") och kanel. Eller varför inte grädde och sylt eller färska bär?
Dessa ägg, även kallade Deviled eggs, är försvinnande goda och fina att se på. De går att variera i det oändliga. Varför inte byta ut senap och kryddor mot kallrökt lax och pepparrot eller kaviar och dill?
Det började med att jag skulle göra en slags kladdkaka. Vi avnjöt den varm med en klick grädde. Dagen efter tog jag mig en bit direkt från kylen och oj vad gott! Den var till och med snäppet godare kall än när den var varm. Nu smakade den mer som fudge än som kladdkaka. Riktigt smarrigt!
När man känner för något riktigt kryddigt passar denna gryta perfekt. Servera gärna tillsammans med sallad, en rejäl klick guacamole och crème fraiche.
Det här en en rubbat god rätt som passar ypperligt som förrätt i synnerhet under hösten då det brukar finns gott om pumpor i mataffärerna. Måtten på ingredienserna får du justera beroende på storlek på pumpa. Jag har utgått från storleken på en ”normalstor” butternut squash. Så smaka er fram till perfektion.