Jills mat

LCHF-recept som gör gott

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Shop
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Löjligt god kumquatglaze

7 juni, 2013 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Jill Wallentin
Denna glaze är fantastiskt god. Honung är ju visserligen inte särskilt low carb, men anses ändå vara den mest naturliga sötningen som finns.
Men  jag tycker att det handlar om så små mängder när man slår ut det på antal portioner så jag tycker i alla fall att det är försumbart. Marinaden räcker till ca 1,5 kg kycklinglårfilé.
Skriv ut receptet
Måltid Glaze
Kök Grillat
Portioner 5 portioner

Ingredienser
  

  • 10 st kumquats
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 2 tsk färsk rosmarin finhackad
  • röd chili valfri mängd
  • 0,5 dl rapsolja
  • 2 msk japansk soya
  • 2 krm salt
  • 1 msk honung
  • nymalen svartpeppar

Instruktioner
 

  • Mixa kumquats, vitlök, rosmarin och chili grovt.
  • Låt detta småputtra i olja tillsammans med soya och kryddor i cirka 5 minuter.
  • Tillsätt honung och låt puttra en minut.
  • Pensla sedan kött/fisk/fågel med glazen i slutet av grillningen och även efteråt.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Grillat, Mejerifritt, Recept, Snabblagat, Tillbehör

Rabarber­chutney med rödlök och ingefära

7 juni, 2013 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Jill Wallentin
Ett lite spännande och sötsyrligt tillbehör med smak av ingefära som passar utmärkt till grillat. Söta med det som du föredrar.
Skriv ut receptet
Måltid Tillbehör
Portioner 6 portioner

Ingredienser
  

  • 3 st rabarberstjälkar
  • 1 st rödlök
  • 2 tsk färsk ingefära riven
  • 1 msk valfri sötning smaka av
  • 1 msk balsamvinäger
  • salt smaka av

Instruktioner
 

  • Skär rabarbern i småbitar och dela rödlöken på mitten. Skär den sedan i tunna strimlor.
  • Koka ihop tillsammans med resten av ingredienserna tills rabarbern blivit mjuk.
  • Smaka av med eventuellt mer sötning, salt och peppar.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Grillat, Mejerifritt, Recept, Snabblagat, Tillbehör

Tacofärs med egen kryddmix

11 april, 2013 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Jill Wallentin
Tacofärs med egen kryddmix – en god och sockerfri variant av klassiska tacos som hela familjen kan njuta av. Enkel att laga och perfekt till fredagsmyset eller när tacosuget slår till.
Skriv ut receptet
Total tid 20 minuter minuter
Måltid Tillbehör
Kök Mexikanskt
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

Tacokrydda

  • 2 tsk spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 tsk chilipulver
  • 0,5 tsk rökt paprikapulver
  • 0,5 tsk cayennepeppar
  • 0,5 tsk svartpeppar

Tacofärs

  • 400 g valfri köttfärs
  • Tacokrydda (se receptet ovan)
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 st rödlök
  • 2 st paprikor
  • 1 dl vatten
  • 0,75 tsk salt
  • smakfritt kokosfett att steka i

Instruktioner
 

  • Blanda ihop kryddorna i en skål.
  • Dela löken på mitten och skär den sedan i tunna skivor. Strimla paprikorna tunt.
  • Stek pressad vitlök, lök, paprika och kryddor i smakfritt kokosfett tills löken blivit mjuk. Häll i färsen. Häll i vattnet. Låt puttra i några minuter. Smaka av med eventuellt mer salt och peppar.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Fågel, Måltid, Mejerifritt, Recept, Snabblagat, Tillbehör, Vegetariskt

Godaste guacamolen

11 april, 2013 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Jill Wallentin
Det svåraste med att göra egen guacamole är att hitta mogna avokados, men annars finns det ingen anledning till att inte göra den själv.
Tycker faktiskt att det är en skam att de får kalla den smörjan som vissa texmex-producenter säljer som "guacamole" då den innehåller mindre än 2% avokado. Det här är mitt favoritrecept utan några konstigheter.
Skriv ut receptet
Total tid 5 minuter minuter
Måltid Tillbehör
Kök Mexikanskt
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 3 st avokado
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 0,5 st lime saften
  • 0,5 st röd chili
  • 1 knippe färsk koriander
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Instruktioner
 

  • Mixa samman ingredienserna och smaka av med salt.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Mejerifritt, Recept, Snabblagat, Tillbehör

Tomatsalsa med lime och koriander

11 april, 2013 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Jill Wallentin
Fräsch och god salsa som passar perfekt på texmex-buffén eller som tillbehör till grillat. Tillsätt mer chili om du gillar det spicy.
Skriv ut receptet
Total tid 1 timme t 10 minuter minuter
Måltid Tillbehör
Kök Mexikanskt
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 2 st tomater
  • 0,5 st rödlök
  • 1 st grön chili
  • 1 knippe färsk koriander
  • 0,5 st lime saften
  • salt

Instruktioner
 

  • Finhacka tomat, rödlök, koriander och chili som du delar på mitten och skrapar bort fröna från. Blanda med limejuice.
  • Smaka av med salt.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Grillat, Mejerifritt, Recept, Snabblagat, Tillbehör

Scrambled Pancakes

6 april, 2013 av Jill Wallentin

Jill Wallentin
Ibland kan man helt enkelt inte bestämma sig. I detta fallet behöver du inte heller göra det då du får en härlig mix av både scambled eggs och American pancakes.
Detta blir mer mättande än scrambled eggs samtidigt som att det går mycket snabbare än att göra pannkakor. Servera med Sukrin melis (eller annat sockerfritt "florsocker") och kanel. Eller varför inte grädde och sylt eller färska bär?
Skriv ut receptet
Måltid Frukost
Portioner 2 portioner

Ingredienser
  

  • 7 st ägg
  • 1 dl grädde
  • 1 dl gammeldagsmjölk
  • 1 dl mandelmjöl (eller 0,5 dl kokosmjöl om nötfritt)
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk fiberhusk (kan uteslutas)
  • 0,5 tsk salt
  • smör eller kokosfett att steka i

Instruktioner
 

  • Vispa samman ägg och grädde. Vispa sedan i resten av ingredienserna. Låt stå i några minuter.
  • Stek i rikligt med smör eller mindre mängd kokosfett. Du kan till och med klicka i några bitar smör under tiden som du steker.
  • Gör på samma sätt som när du gör scrambled eggs. Rör med stekspaden mot botten då och då tills smeten stelnat och fått fin färg.

Anteckning

TIPS! Om mejerifritt använd 2 dl kokosgrädde istället för grädde och mjölk.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Frukost/Brunch, Mejerifritt, Recept, Snabblagat

Djävulsägg – heta ägghalvor

20 mars, 2013 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

jillsmat_djavulsagg

Dessa ägg, även kallade Deviled eggs,  är försvinnande goda och fina att se på. De går att variera i det oändliga. Varför inte byta ut senap och kryddor mot kallrökt lax och pepparrot eller kaviar och dill?

…

Läs mer

Arkiverad under: Jul, Mejerifritt, Påsk, Recept, Snabblagat, Vegetariskt

Mumsiga chokladrutor med rostad kokos

27 januari, 2013 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Jill Wallentin
Mumsiga LCHF-rutor med choklad och rostad kokos – perfekta för dig som vill ha ett sockerfritt och lågkolhydratvänligt fika. De smakar fantastiskt både varma och kalla, med en härlig konsistens som påminner om fudge. Enkla att göra och perfekta att förvara i kylen för när sötsuget slår till.
Skriv ut receptet
Total tid 15 minuter minuter
Måltid Bakverk
Portioner 12 bitar

Ingredienser
  

Kakan

  • 100 g smör
  • 1,5 dl valfri sötning
  • 2 st ägg
  • 1 dl mandelmjöl eller ½ dl kokosmjöl om nötfritt
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 2 msk kakao
  • 1 krm salt

Toppingen

  • 1 dl kokosflingor
  • 25 g smör
  • 1 msk valfri sötning
  • 1 st äggula

Instruktioner
 

  • Ställ in ugnen på 175 grader.
  • Smält smöret. Vispa samman ägg och sötning. Vispa i resten av ingredienserna. Häll ner i en smörad form, helst fyrkantig, som du "brödar" med kokosflingor.
  • Rosta kokosflingorna till toppingen i en stekpanna tills gyllene.
  • Blanda samman med sötning och äggula. Klicka kokossmeten över kakan. Grädda i cirka 10 minuter.
  • Ställ in formen i kylen när kakan svalnat tills helt kall. Skär den sedan i rutor och avnjut med en klick grädde.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Mejerifritt, Mjuka kakor, Nötfritt, Recept, Snabblagat, Sötsaker

Mexikansk kycklinggryta

14 december, 2012 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Jill Wallentin
När man känner för något riktigt kryddigt passar denna gryta perfekt.  Servera gärna tillsammans med sallad, en rejäl klick guacamole och crème fraiche.
Skriv ut receptet
Förberedelser 1 timme t 10 minuter minuter
Tillagningstid 20 minuter minuter
Total tid 1 timme t 30 minuter minuter
Måltid Huvudrätt
Kök Mexikanskt
Portioner 5 portioner

Ingredienser
  

Marinaden

  • 900 g kycklinglårfilé
  • 3 msk rapsolja
  • 1 st lime juicen
  • 1 dl rödvin
  • 3 st vitlöksklyftor pressade
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk chilipulver
  • 1 st röd chili eller 2 tsk chiliflakes
  • 1 tsk rökt paprika pulver eller några droppar liquid smoke
  • 1 tsk salt
  • nymalen svartppeppar

Grytan

  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st gul lök
  • 1 st röd paprika
  • 1 st grön paprika (helst sivripaprikor)
  • 250 g passerade tomater
  • 1 kruka koriander

Instruktioner
 

  • Blanda samman alla ingredienserna till marinaden i en påse. Skär kycklinglårfilén i mindre delar och lägg ner i marinaden. Lägg helst i kylen över natten. Annars räcker det med någon timme.
  • Strimla grönsakerna och stek i rapsolja eller kokosfett tills mjuka. Lägg åt sidan. Stek/koka kycklingen tills genomkörd. Häll i de passerade tomaterna samt grönsakerna.
  • Koka i ytterligare 10-20 minuter. Smaka av med eventuellt mer salt. Riv över koriandern.
  • Servera gärna med en god guacamole och crème fraiche.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Fågel, Måltid, Mejerifritt, Recept

Pumpacréme med pilgrimmsmusslor

9 december, 2012 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Jill Wallentin
Pumpacrème med pilgrimsmusslor – en elegant och smakrik rätt där len pumpakräm möter perfekt stekta pilgrimsmusslor. Passar utmärkt som förrätt när du vill bjuda på något både festligt och näringsrikt.
Skriv ut receptet
Total tid 30 minuter minuter
Måltid Huvudrätt
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

Pumpakrämen

  • 1 st pumpa i buttnut sqash storlek
  • 3 dl grönsaksbuljong
  • 2 dl grädde eller kokosmjölk om mejerifri
  • 1 msk färsk ingefära riven
  • 0,5 st citron saften
  • 1 tsk chiliflakes
  • vatten till önskad konsistens
  • salt
  • peppar

Pilgrimmsmusslorna

  • 8 st pilgrimmsmusslor
  • 2 tsk färsk ingefära riven
  • 0,5 st citron saften
  • salt
  • peppar

Garnering

  • färsk timjan

Instruktioner
 

  • Dela pumpan och skrapa ut innanmätet med en sked. Skär bort skalet och skär pumpan i mindre bitar. Koka pumpan tillsammans med grönsaksbuljongen under lock tills mjuk.
  • Mixa till puré med en stavmixer. Blanda i resten av ingredienserna och smaka av hela tiden så att du får rätt balans mellan smakerna.
  • Lägg pilgrimmsmusslorna i en skål en ingefära, citronsaft och salt och peppar. Låt stå i minst 10 minuter.
  • Stek/grilla dem sedan på hög värme, helst i grillpanna, någon minut på varje sida. de ska inte vara helt genomstekta, då blir de studsiga.
  • Häll upp soppan/krämen i portionsskålar och toppa med de halstrade pilgrimmsmusslorna, nymalen svartpeppar och en timjankvist. Nu är det bara att njuta!

Anteckning

* Butternut squash fungerar bra men jag älskar sorten som heter hokkaido.
 
TIPS! Använd eventuellt överbliven soppa till att göra en god kyckling eller fiskgryta.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Fisk & skaldjur, Måltid, Mejerifritt, Recept

  • « Föregående sida
  • 1
  • …
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nästa sida »

Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa recept samt hälsoprogram och kurser som gör dig gott – inifrån och ut. Mina recept är snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och näring.

Upptäckte lågkolhydratkost år 2009. Blev chockad över hur fantastisk mat jag kunde äta samtidigt som jag snabbt gick ner i vikt och mådde toppen. Har sedan dess ätit glutenfri lågkolhydratkost som grund.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och knopp. Bort med pekpinnar och vikthets, fokus på matglädje och välmående.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

jillsmat

🫦 Ruggigt god glutenfri lågkolhydratkost
💚 Digitala hälsoprogram
🥦 Lic. kost- och näringsrådgivare
👩🏼‍💻Egenföretagare
🫶🏼 Skev humor, vovvar, resor

RECEPT: OSTPANERAD OMELETT 🥚🧀 Efter alla de RECEPT: OSTPANERAD OMELETT 🥚🧀

Efter alla dessa år var det dags: en egen video på min vansinnigt goda ostpanerade omelett! 🤤 Ni får även se ett klipp från när jag lagade den i @nyhetsmorgon i slutet av videon 🫣. Märkligt nog blev jag inte inbjuden igen… 😂🤪

Den krispiga ostbotten tar omeletten till en heeeelt ny nivå – du MÅSTE testa! 😋 Perfekt till frukost eller lunch, med en bra balans av protein och fett som håller dig mätt och nöjd i många timmar.

📌 Spara gärna receptet med bokmärket så du hittar tillbaka, och dela eller gilla om du “Jillar” 🫶🏼

DU BEHÖVER
ca 6 skivor lagrad ost
2 ägg
2 msk grädde
salt och svartpeppar

FÖRSLAG PÅ FYLLNINGAR
▪️ Rökt kalkon, oregano, tomat, färskost, babyspenat
▪️ Kallrökt lax, färskost, babyspenat
▪️ Basilika, mozzarella
▪️ Chèvre, ruccola

SÅHÄR GÖR DU

1️⃣ Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar i en skål.
 
2️⃣ Hetta upp en medelstor non-stick-stekpanna.

3️⃣ Hyvla ost och täck botten av pannan. Stek på medelhög värme tills osten smält och bubblar.

4️⃣ Häll över äggblandningen, stek någon minut utan att röra om. Sänk värmen, lägg fyllning på ena halvan. När äggsmeten börjar stelna men fortfarande är lite lös på toppen, vik över så den blir som en halvmåne.
 
5️⃣ Stek en minut till. Klart att njuta!

💬 Du som lagat den innan – vilken är din favoritfyllning? Tipsa gärna i kommentarerna! 🤗👇

Ha det gott! 💚
 / Jill

#lågkolhydratkost #nyhetsmorgon #lchf #lavkarbo #lowcarb #ost #ägg #omelett #recept #glutenfritt #frukost #hållbarkost #hälsa #healthyfood #keto
HUR ALLT STARTADE… 🐣 Häromdagen när jag gi HUR ALLT STARTADE… 🐣

Häromdagen när jag gick igenom alla recept och inlägg på jillsmat.se blev jag påmind om vilken jäkla resa det varit 😅.

Allt började 2009 när jag jobbade som AD/produktionschef på lokala månadsmagasin i Stockholm. Jag gjorde bl.a matuppslag i varje nummer, och min (vedervärdiga) chef döpte dem till “Jills mat”. 
Namnet har hängt med sedan dess 😁.

Runt samma tid gled jag in på LCHF av en slump när en kollega fick tips från sin dietist att skippa kolhydraterna. Jag testade, kilona rasade trots att jag åt gott – fattade ingenting 🤯. Vad var detta för magi?! HUR var det möjligt? Klart jag startade Instagram – sånt kan man inte gatekeepa! 💃🏼

👩‍🍳 2013 startade jag eget bolag, utbildade mig till avancerad kost- & näringsrådgivare (@paleo_institute) och släppte min första kokbok. Hade till och med en egen LCHF-avdelning på @citygross i Bromma 😂

🧀 Lagat mat i @nyhetsmorgon (satte nästan eld på min/mammas ostpanerade omelett och råkade moona Niklas Strömstedt 🍑🙃).

📸 Varit på omslaget till @expressen LCHF-magasin (katastrofbild 😆).

🎤 Lagat mat på scen med @doggelitoofficial i @tyresocentrum 😂 (skulle varit Paolo Roberto, men glad att det blev Dogge 😅).

👩‍💻 Jobbat 6 år på Diet Doctor (fd. Kostdoktorn) där jag blev proffs på att skapa goda, enkla och hälsosamma recept.

🥩 Åt inte däggdjur på 15 år. Under covid började jag igen när jag “blev tvungen” att provlaga recept åt Diet Doctor hemifrån och insåg att jag som receptansvarig bör veta hur man tillagar alla sorters protein.

🚀 Våren 2023 satsade jag fullt på mitt eget företag för att leva livet jag vill och hjälpa fler till njutbar hälsa.

✈️ Började resa själv när jag blev singel – blev hooked och jobbar nu även för hotell med marknadsföring etc.

🍽 Grunden har alltid varit glutenfri lågkolhydratkost, men jag har moderniserat den till en njutbar, hållbar kost.

💫 Förra året startade jag digitala hälsoprogram som hittills hjälpt hundratals att äta medvetet, gott och näringsrikt.

Nu ser jag fram emot nya äventyr och att hjälpa fler matälskare leva sitt liv fullt ut 💫.

Tack alla ni som stöttat mig längs vägen ❤️. Hur hittade du hit? Kommentera gärna 🥰

/Jill
RECEPT: LOW-CARB SOMMARWRAPS 🌯🍓 Socker- & g RECEPT: LOW-CARB SOMMARWRAPS 🌯🍓

Socker- & glutenfria wraps med kardemumma, vaniljkräm och jordgubbar – larvigt goda och perfekta till sommarfikat! 🤤

 📌 Spara gärna receptet & dela med en vän som borde baka dessa till dig! 😜

👩‍🍳 4 wraps | ⏰ 20 min 

KARDEMUMMAWRAPS
4 ägg
4 msk grädde
2 msk mandelmjöl (alt kokosmjöl)
2 tsk fiberhusk
1 msk sockerfri sötning (xylitol, erytritol eller stevia – t.ex. Sötströ, Sukrin eller Nick’s)
0,5 tsk kardemumma
1 krm salt

▫️Vispa ihop, låt svälla några min. Bred ut rundlar (ca 18 cm) på bakplåtspapper. Grädda i 175°C (varmluft) ca 5 min. Låt svalna.

VANILJKRÄM
1 ägg + 2 äggulor
2 dl grädde
2 msk sockerfri sötning (samma som till wrapsen)
0,5 tsk vaniljpulver

▫️Rör ihop i kastrull på låg värme tills krämen tjocknar (OBS! får ej koka). Kyl.

FYLLNING 
2 dl vispad grädde
200 g jordgubbar
Färsk mynta

▫️Bred ut vaniljkräm, toppa med grädde och jordgubbar. Rulla ihop och dela ev. på mitten för 6 lagom stora bitar 💚.

Hoppas du “Jillar” 😋

Ha det gott!
/Jill

#lowcarb #lavkarbo #sockerfritt #glutenfritt #jordgubbar #jillsmat #hälsosamt #recept #lågkolhydratkost #fika #glutenfree #lchf #keto
📣 NYHET! Jag funderar på att öppna upp för e 📣 NYHET! Jag funderar på att öppna upp för exklusiv 1:1-coaching… 💬

…för dig som vill ha min hjälp – med fullt fokus på dig, din vardag och din hälsa 🤗.

Tillsammans skapar vi ett upplägg som är hållbart – för just DIG 🫵🏼.

Du får bland annat:
 🍽️ Individanpassade veckomenyer – baserade på dina mål, smakpreferenser och eventuella allergier

📲 Löpande stöd via chatt – med pepp, påminnelser och möjlighet att ställa frågor när du behöver det

👩🏼‍💻 Videosamtal – med struktur, inspiration och konkreta verktyg

👩🏼‍🍳 Personliga möten (om det funkar geografiskt) – där vi kan laga mat ihop eller ses för att handla

💪🏼 Tillgång till mina träningspass – enkla, effektiva och gjorda för att kunna utföras hemma

Jag kommer bara att coacha ett fåtal åt gången – så du får den uppmärksamhet och det stöd du faktiskt behöver.

Det här är för dig som vill göra en förändring som håller. Med mindre stress, mer energi – och mat du älskar 😋.

📩 Skicka mig ett DM eller mejla till mail@jillsmat.se så ser vi om det här kan vara något för dig ☺️.

Ta hand om dig så länge! 💚

/Jill, lic. kost- och näringsrådgivare

#jillsmat #hållbarhälsa #lågkolhydratkost #glutenfritt #antiinflammatoriskt #lowcarb #recept #träning #coaching #hälsa #kostrådgivning #friskvård
RECEPT: SOCKERFRI BURKGLASS 🍨🍓 En barnsligt RECEPT: SOCKERFRI BURKGLASS 🍨🍓

En barnsligt god glass – helt utan socker och tillsatser – som du skakar ihop på bara några minuter. Du behöver ingen glassmaskin, bara en burk och lite 💪. Välj dina egna smaksättningar och toppings för att trolla ihop din egen favorit 😋.

📌Glöm inte att spara receptet till senare. Dela och gilla gärna om du “Jillar” 🙏. 

1 portion

INGREDIENSER
1,5 dl vispgrädde, 40%
1 äggula
1 msk sockerfri sötning, helst xylitol, obs giftigt för hundar (eller exempelvis Sötströ, Nick’s, Sukrin)
½ tsk vaniljpulver + några droppar vaniljextrakt/arom
1 krm salt

1️⃣ Häll alla ingredienser i en glasburk med lock (minst 3–4 dl).

2️⃣ Skruva på locket ordentligt.

3️⃣ Skaka burken kraftigt i minst 5 minuter tills blandningen blir fluffig (eller fuska med en elvisp 😇).

4️⃣ Ställ burken i frysen i minst 2,5 timme. Rör gärna runt ibland för en jämnare konsistens.

5️⃣ Ta ut burken ca 5 minuter före servering så glassen hinner mjukna något. Toppa med dina favorittoppingar och ät direkt ur burken. 

SMAKSÄTTNINGSFÖRSLAG (tillsätt innan du skakar):
🍫 Choklad & jordnöt – 1 msk kakao och 2 msk hackade salta jordnötter
 🍓 Bär – 2 msk mosade bär, ex blåbär, jordgubbar eller hallon
 🥜 Nötkräm – 1 msk sockerfri nötsmör (jordnöt, hasselnöt, mandel)
 ☕️ Kaffe – 1 tsk espressopulver eller snabbkaffe
 🍋 Citron – Rivet skal från ½ citron + 1 tsk citronsaft
 🥥 Kokos – 1 msk riven kokos + byt ev. ut halva grädden mot kokosgrädde
 🍪 Cookie dough – Små bitar av sockerfri kakdeg eller hackad mörk choklad
 🌿 Mintchoklad – Några droppar pepparmyntsextrakt + hackad sockerfri choklad

TOPPA GÄRNA MED:
🍓 färska eller tinade mosade bär
🍫 sockerfri choklad, hackad eller riven
🥜 rostade nötter
🥥 kokosflingor

Vilka smaker hade du gjort? 😋

Ta hand om dig! 
/Jill 

#lågkolhydratkost #sockerfritt #glutenfritt #recept #lchf #keto #lavkarbo #sugarfree #glass #icecream #sommar #efterrätt #hållbarhälsa #hälsa #foodporn #foodgasm #matsomgörgott #diabetes #lågkolhydrat
HÄLSOPROGRAM FÖR OSS FOODIES 💚🤤🍳 Det h HÄLSOPROGRAM FÖR OSS FOODIES 💚🤤🍳

Det här är för oss som älskar mat. På riktigt 🫦.
Vi som aldrig skulle stå ut med att vara hungriga, räkna kalorier eller äta tråkigt. Inte ens om vi fick betalt 😝.

Men om du älskar att tugga dig igenom torr kyckling, dricka pulver ur shaker och leva efter siffror i en app – då kan du scrolla vidare 😝.

💚 I mina hälsoprogram går hälsa och njutning hand i hand. Det är ett avslappnat upplägg utan pekpinnar – men med massor av kunskap, gemenskap, inspiration och glimten i ögat.

Du lär dig att göra medvetna val som fungerar för just DIG – och får resultat som både känns och syns, och som faktiskt håller.

🥑 Programmen passar de flesta – men gör extra stor skillnad för dig som har:
✓ övervikt
✓ diabetes (eller har anlag för att få det )
Obs! Många behöver trappa ner eller till och med avsluta sin medicinering i samband med kostomläggningen – rådgör med din läkare.

✓ klimakteriebesvär
✓ låg energi, kort stubin
✓ sötsug eller behov av att småäta
✓ känslig mage eller IBS
✓ celiaki eller vill undvika gluten

🏋️‍♀️ I programmen ingår även:
 – Kul och effektiv träning, framtagen av VIP-PT:n @marcsfitnesslab 
 – Daglig pepp, inspiration och stöd i en sluten Facebookgrupp (du kan självklart delta även utan Facebook)

💬 Några ord från tidigare deltagare:
”Bästa programmet! Mina förklimakteriebesvär är som bortblåsta, har tappat i vikt, magen är lugn och maten är helt magisk.”

”Det passar alla – även med kräsna barn, fullt schema och noll lust att räkna något.”

”Jag har fått ordning på mina blodvärden och känner att det här är något jag vill fortsätta med – inte bara i 30 dagar.”

”Programmet hjälpte mig att hitta matglädje utan stress. Det här är hållbart på riktigt.”

❤️ Det här är inte en quick fix. Det är en investering i dig själv – i din hälsa, matglädje och livskvalitet.

👉 Är det här något för dig? Läs mer och anmäl dig till nästa program eller självgående Flex-kurs på jillsmat.se/shop (länk i bio) eller via Benify.

Ps. Glöm inte att utnyttja ditt friskvårdsbidrag!

Ta hand om dig! 🫶🏼
/Jill
Följ på Instagram

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2025 jillsmat.se

 

Laddar in kommentarer …