Jills mat

LCHF-recept som gör gott

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Shop
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Fänkålssallad med apelsin och tomat

28 maj, 2014 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

jillsmat_fankalssallad

En riktigt god och fräsch sallad som passar utmärkt till grillat. Extra gott till fisk och kyckling. Lägg till fetaost för en matigare rätt.

…

Läs mer

Arkiverad under: Mejerifritt, Recept, Snabblagat, Tillbehör, Vegetariskt

Heta drumsticks till grillen

27 maj, 2014 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Jill Wallentin
Riktigt smaskiga "finger licking good" kycklingben som får sin goda och rökiga smak från grillen. Sätt gärna aluminiumfolie längst ner på benen (på kycklingen alltså) så undviker ni att kladda ner er.
Skriv ut receptet
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 900 g kycklingben
  • 2 msk Soya
  • 2 st pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk sambal oelek
  • 1 msk riven ingefära
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 15 st kryddpepparkorn (ca 1 tsk mald)
  • 2 tsk honung (kan uteslutas)

Instruktioner
 

  • Blanda samtliga ingredienser till marinaden i en påse. Lägg i kycklingbenen och blanda. Låt smakerna dra till sig i minst 1 timme i kylen före grillning.
  • Grilla sedan tills köttet blivit ordentligt tillagat och fått en fin färg.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Fågel, Grillat, Måltid, Mejerifritt, Recept

Barnsligt god hallon- och avokadosmoothie

23 april, 2014 av Jill Wallentin 3 kommentarer

jillsmat_hallonsmoothie

En väldigt god och mättande smoothie för både vuxna och barn! Passar bra som frukost eller som ett lyxigt mellanmål. Byt ut yoghurt och mjölk mot kokos- eller mandelmjölk om du föredrar mejerifritt.

…

Läs mer

Arkiverad under: Frukost/Brunch, Mejerifritt, Recept, Snabblagat, Sötsaker

Libanesisk vitlökscréme (äggfri)

9 april, 2014 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Jill Wallentin
Krämig libanesisk vitlökscréme utan ägg – en smakrik och fluffig sås som passar perfekt till grillat, sallader eller som dipp. Gjord med få ingredienser men full av smak, och dessutom helt växtbaserad. Ett utmärkt alternativ för dig som vill undvika ägg men ändå njuta av klassiska mellanösternsmaker.
Skriv ut receptet
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 4 st vitlöksklyftor
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk citronsaft
  • 3 dl rapsolja (ej kallpressad då den smakar för mycket)

Instruktioner
 

  • Skala vitlöksklyftorna och mixa dem tillsammans med saltet och citronjuicen i en hög mixerskål.
  • Mixa med stavmixer medan du sakta häller i oljan, lite åt gången. Mixa tills konsistensen blivit krämig.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Mejerifritt, Recept, Snabblagat, Tillbehör

Het thaigryta i Crock Pot med pumpa och röd curry

3 december, 2013 av Jill Wallentin 1 kommentar

jillsmat_crockpot_thaigryta

Den här rätten tillagas helst i en Crock Pot, men fungerar givetvis även i gjutjärnsgryta eller i wok om man inte har tålamod att vänta. Resultat blir dock inte likadant om grytan inte fått koka samman under en lång tid. Smakerna kommer verkligen fram på ett annat sätt när de tillagats långsamt. Kycklingköttet faller även samman likt pulled chicken och blandar sig med resten av såsen. Riktigt gott!

…

Läs mer

Arkiverad under: Fågel, Måltid, Mejerifritt, Recept

Ekologisk kycklingsoppa

10 oktober, 2013 av Jill Wallentin 1 kommentar

Jill Wallentin
Kycklingsoppa är en riktig klassiker när man inte känner sig på topp – snäll mot magen och full av näring. Det här receptet ger en rejäl laddning som även passar perfekt som bas till en kycklinggryta eller en krämigare soppa dagen efter. Tillsätt bara kokosmjölk, crème fraîche eller grädde, lite extra grönsaker och gärna curry för en ny smakupplevelse.
5 from 1 vote
Skriv ut receptet
Måltid Huvudrätt, Soppa
Kök Svenskt
Portioner 6 portioner

Ingredienser
  

  • 1 st ekologisk eller KRAV-kyckling
  • 1 st purjolök
  • 1 st morot
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 1 knippe färsk timjan
  • 1 knippe färsk persilja
  • 1 bit ingefära ca 3 cm
  • 10 st svart- eller vitpepparkorn
  • 4 st lagerblad
  • 2 tsk salt

Instruktioner
 

  • Lägg i kycklingen i en stor kastrull, helst gjutjärn. Skär bort den gröna delen av purjolöken (kasta ej utan använd någon annan gång). Dela stjälken på mitten och spola bort eventuell jord. Skär sedan i strimlor och lägg i kastrullen. Tärna moroten. Skala vitlöksklyftorna och hacka dem grovt. Skär ingefäran i tre tjocka skivor och lägg i dem tillsammans med resten av ingredienserna. Häll på vatten så att det nästan täcker hela kycklingen.
  • Lägg på locket och koka i en timme. Vänd sedan kycklingen och koka i ytterligare en timme. Lyft sedan ur kycklingen och låt svalna något. Den ska nu lätt ramla sönder när du rensar den.
  • Plocka ur ingefäran och timjankvistarna från buljongen och lägg sedan i kycklingköttet.
  • Smaka av och krydda extra om det behövs. Toppa med mer färsk timjan och persilja.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Fågel, Måltid, Mejerifritt, Recept

Pulled Chicken med krispig coleslaw

14 augusti, 2013 av Jill Wallentin 8 kommentarer

Jill Wallentin
Motsatsen till fast food är trenden “slow cooking”. Pulled pork är något som spridit sig som en löpeld över Sverige och grytan verkar få högre status ju längre tid den stått på spisen.
Här kommer mitt recept på en variant med kyckling som går betydligt snabbare. Servera gärna med hembakat glutenfritt bröd. Jag gjorde mitt nötfria sesambröd fast som "frallor".
Skriv ut receptet
Måltid Huvudrätt
Kök Amerikanskt
Portioner 5 portioner

Ingredienser
  

Pulled Chicken

  • 900 g kycklinglårfilé
  • 3 msk rapsolja eller smakfritt kokosfett
  • 1 st gul lök
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 1 msk chilipulver valfri styrka
  • 2 tsk rökt paprikapulver (eller några droppar liquid smoke)
  • 1 tsk kanel
  • 1 msk färsk ingefära riven
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 4 st jalapeños
  • 0,5 dl tomatpuré
  • 2 tsk Worcestershire Sauce (kan uteslutas då det innehåller lite socker)
  • 2 tsk Soya
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 dl vatten

Coleslaw

  • 1 st spetskålshuvud ca 700 g
  • 2 dl crème fraiche (eller majonnäs om mejerifri)
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 msk persilja finhackad
  • 0,75 tsk salt
  • nymalen svartpeppar

Instruktioner
 

Pulled Chicken

  • Skär löken i klyftor och vitlöken i mindre bitar. Stek dem i oljan tillsammans med chilipulver, paprikapulver, kanel och ingefära.
  • Lägg i kycklingen. Salta och peppra. Rör runt så att kryddorna blandas ordentligt.
  • Skiva jalapeños och lägg i dem tillsammans med resten av ingredienserna. Sänk värmen så att det bara småputtrar (hellre för låg värme än för hög). Sätt aluminiumfolie över grytan och sedan på med locket så att det håller så tätt som möjligt.
  • Efter två timmar ska du kunna dra sönder kycklingen med två gafflar. Rör runt i grytan när du dragit sönder all kyckling så att såsen blandas ordentligt.

Coleslaw

  • Strimla kålen så tunt som du kan.
  • Blanda créme fraiche med resten av ingredienserna.
  • Smaka av med salt och peppar. Rör ihop med den strimlade vitkålen.

Anteckning

TIPS! Om du har en Crock Pot kan du smidigt tillaga allt i denna. Stek dock gärna löken tillsammans med kryddorna först för mer smak.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Fågel, Måltid, Mejerifritt, Recept

Halloumisallad med marinerad rödlök

2 augusti, 2013 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Jill Wallentin
Fräsch halloumisallad med marinerad rödlök – en smakrik och mättande sallad som passar perfekt till lunch eller som lätt middag. Full av färg, krispighet och härliga smaker.
Halloumi är väldigt gott att grilla men går även bra att steka. En bra råvara att ha hemma i kylen då den håller väldigt länge så man alltid har något gott att snabbt kunna svänga ihop. God tillsammans med en sallad blir det en fräsch sommarlunch eller ett bra tillbehör till det grillade köttet.
Skriv ut receptet
Måltid Huvudrätt
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 250 g halloumi
  • 70 g babyspenat
  • 2 st avokado
  • 3 st tomater
  • 1 st rödlök
  • 0,5 dl vit balsamvinäger
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 tsk honung kan uteslutas
  • 0,5 st citron
  • 1 knippe färsk basilika
  • flingsalt
  • peppar

Instruktioner
 

  • Skala löken, dela den på mitten och skär den sedan i tunna strimlor. Lägg löken i en skål tillsammans med balsamvinägern. Vinägern gör löken lite mildare i smaken.
  • Skölj spenaten och lägg den i en salladsskål/fat. Skär tomaterna i mindre bitar och dela, kärna ur och klyfta avokadon.
  • Skär halloumin i skivor och stek eller grilla dem tills de fått fin färg på båda sidorna. Lägg överst på salladen.
  • Ta upp löken från vinägern. Lägg på salladen.
  • Blanda oljan, saften från en halv citron och honung med vinägern. Smaka av med salt och peppar. Häll över dressingen över salladen vid servering. Blanda försiktigt. Lägg på några basilikablad.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Måltid, Mejerifritt, Recept, Snabblagat, Tillbehör, Vegetariskt

Mejerifri glass med avokado och choklad

24 juni, 2013 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Jill Wallentin
Krämig mejerifri glass med avokado och choklad – en nyttigare och sockerfri glass som är enkel att göra och perfekt när du vill njuta av något riktigt gott.
Skriv ut receptet
Total tid 1 timme t 10 minuter minuter
Måltid fika
Portioner 2 portioner

Ingredienser
  

Chokladig avokadoglass

  • 3 st avokado
  • 4 msk kakao
  • 4 msk valfri sötning (jag använde Sukrin Gold)
  • 1 krm vaniljpulver

Ovanpå

  • rostade kokoschips

Instruktioner
 

  • Tärna avokadon och lägg in den i frysen i 1–2 timmar (skippa detta om du hellre gör en mousse).
  • Mixa sedan avokadon tillsammans med kakao och sötning. Servera på en gång.

Anteckning

TIPS! I frysdisken kan du nu även hitta tärnad avokado. Snabbt och smidigt till glass eller smoothies.
 
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Efterrätter, Glass, Mejerifritt, Recept, Snabblagat, Sötsaker

Mojito-isglass med jordgubb

23 juni, 2013 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Jill Wallentin
Frisk och sockerfri mojito-isglass med jordgubb – en perfekt kombination av lime, mynta och jordgubbar som svalkar under varma sommardagar. Ett enkelt och fräscht alternativ till sommarens glasspauser.
Min favoritdrink är helt klart mojito. Älskar kombinationen av lime och mynta! Mixat med jordgubbar blir det till och med ännu godare.
Häll i en skvätt rom för en vuxenvariant. Om man häller i för mycket alkohol så fryser det inte men blir däremot en farligt god slush ice.
Skriv ut receptet
Total tid 2 timmar t
Måltid fika
Portioner 6 stycken

Ingredienser
  

  • 3 dl utblandad, sockerfri, saft (gärna citron- eller limesmak)
  • 2 dl jordgubbar (går bra med frysta)
  • 1 st lime skal och saft
  • 0,5 kruka mynta
  • eventuellt valfri sötning

Instruktioner
 

  • Mixa saften tillsammans med jordgubbar, lime och mynta.
  • Smaka av och tillsätt mer sötning om det behövs.
  • Häll upp i isglassformar. Frys ett par timmar. Njut!
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Glass, Mejerifritt, Recept, Snabblagat, Sötsaker

  • « Föregående sida
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nästa sida »

Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa recept samt hälsoprogram och kurser som gör dig gott – inifrån och ut. Mina recept är snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och näring.

Upptäckte lågkolhydratkost år 2009. Blev chockad över hur fantastisk mat jag kunde äta samtidigt som jag snabbt gick ner i vikt och mådde toppen. Har sedan dess ätit glutenfri lågkolhydratkost som grund.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och knopp. Bort med pekpinnar och vikthets, fokus på matglädje och välmående.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

jillsmat

🫦 Ruggigt god glutenfri lågkolhydratkost
💚 Digitala hälsoprogram
🥦 Lic. kost- och näringsrådgivare
👩🏼‍💻Egenföretagare
🫶🏼 Skev humor, vovvar, resor

RECEPT: OSTPANERAD OMELETT 🥚🧀 Efter alla de RECEPT: OSTPANERAD OMELETT 🥚🧀

Efter alla dessa år var det dags: en egen video på min vansinnigt goda ostpanerade omelett! 🤤 Ni får även se ett klipp från när jag lagade den i @nyhetsmorgon i slutet av videon 🫣. Märkligt nog blev jag inte inbjuden igen… 😂🤪

Den krispiga ostbotten tar omeletten till en heeeelt ny nivå – du MÅSTE testa! 😋 Perfekt till frukost eller lunch, med en bra balans av protein och fett som håller dig mätt och nöjd i många timmar.

📌 Spara gärna receptet med bokmärket så du hittar tillbaka, och dela eller gilla om du “Jillar” 🫶🏼

DU BEHÖVER
ca 6 skivor lagrad ost
2 ägg
2 msk grädde
salt och svartpeppar

FÖRSLAG PÅ FYLLNINGAR
▪️ Rökt kalkon, oregano, tomat, färskost, babyspenat
▪️ Kallrökt lax, färskost, babyspenat
▪️ Basilika, mozzarella
▪️ Chèvre, ruccola

SÅHÄR GÖR DU

1️⃣ Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar i en skål.
 
2️⃣ Hetta upp en medelstor non-stick-stekpanna.

3️⃣ Hyvla ost och täck botten av pannan. Stek på medelhög värme tills osten smält och bubblar.

4️⃣ Häll över äggblandningen, stek någon minut utan att röra om. Sänk värmen, lägg fyllning på ena halvan. När äggsmeten börjar stelna men fortfarande är lite lös på toppen, vik över så den blir som en halvmåne.
 
5️⃣ Stek en minut till. Klart att njuta!

💬 Du som lagat den innan – vilken är din favoritfyllning? Tipsa gärna i kommentarerna! 🤗👇

Ha det gott! 💚
 / Jill

#lågkolhydratkost #nyhetsmorgon #lchf #lavkarbo #lowcarb #ost #ägg #omelett #recept #glutenfritt #frukost #hållbarkost #hälsa #healthyfood #keto
HUR ALLT STARTADE… 🐣 Häromdagen när jag gi HUR ALLT STARTADE… 🐣

Häromdagen när jag gick igenom alla recept och inlägg på jillsmat.se blev jag påmind om vilken jäkla resa det varit 😅.

Allt började 2009 när jag jobbade som AD/produktionschef på lokala månadsmagasin i Stockholm. Jag gjorde bl.a matuppslag i varje nummer, och min (vedervärdiga) chef döpte dem till “Jills mat”. 
Namnet har hängt med sedan dess 😁.

Runt samma tid gled jag in på LCHF av en slump när en kollega fick tips från sin dietist att skippa kolhydraterna. Jag testade, kilona rasade trots att jag åt gott – fattade ingenting 🤯. Vad var detta för magi?! HUR var det möjligt? Klart jag startade Instagram – sånt kan man inte gatekeepa! 💃🏼

👩‍🍳 2013 startade jag eget bolag, utbildade mig till avancerad kost- & näringsrådgivare (@paleo_institute) och släppte min första kokbok. Hade till och med en egen LCHF-avdelning på @citygross i Bromma 😂

🧀 Lagat mat i @nyhetsmorgon (satte nästan eld på min/mammas ostpanerade omelett och råkade moona Niklas Strömstedt 🍑🙃).

📸 Varit på omslaget till @expressen LCHF-magasin (katastrofbild 😆).

🎤 Lagat mat på scen med @doggelitoofficial i @tyresocentrum 😂 (skulle varit Paolo Roberto, men glad att det blev Dogge 😅).

👩‍💻 Jobbat 6 år på Diet Doctor (fd. Kostdoktorn) där jag blev proffs på att skapa goda, enkla och hälsosamma recept.

🥩 Åt inte däggdjur på 15 år. Under covid började jag igen när jag “blev tvungen” att provlaga recept åt Diet Doctor hemifrån och insåg att jag som receptansvarig bör veta hur man tillagar alla sorters protein.

🚀 Våren 2023 satsade jag fullt på mitt eget företag för att leva livet jag vill och hjälpa fler till njutbar hälsa.

✈️ Började resa själv när jag blev singel – blev hooked och jobbar nu även för hotell med marknadsföring etc.

🍽 Grunden har alltid varit glutenfri lågkolhydratkost, men jag har moderniserat den till en njutbar, hållbar kost.

💫 Förra året startade jag digitala hälsoprogram som hittills hjälpt hundratals att äta medvetet, gott och näringsrikt.

Nu ser jag fram emot nya äventyr och att hjälpa fler matälskare leva sitt liv fullt ut 💫.

Tack alla ni som stöttat mig längs vägen ❤️. Hur hittade du hit? Kommentera gärna 🥰

/Jill
RECEPT: LOW-CARB SOMMARWRAPS 🌯🍓 Socker- & g RECEPT: LOW-CARB SOMMARWRAPS 🌯🍓

Socker- & glutenfria wraps med kardemumma, vaniljkräm och jordgubbar – larvigt goda och perfekta till sommarfikat! 🤤

 📌 Spara gärna receptet & dela med en vän som borde baka dessa till dig! 😜

👩‍🍳 4 wraps | ⏰ 20 min 

KARDEMUMMAWRAPS
4 ägg
4 msk grädde
2 msk mandelmjöl (alt kokosmjöl)
2 tsk fiberhusk
1 msk sockerfri sötning (xylitol, erytritol eller stevia – t.ex. Sötströ, Sukrin eller Nick’s)
0,5 tsk kardemumma
1 krm salt

▫️Vispa ihop, låt svälla några min. Bred ut rundlar (ca 18 cm) på bakplåtspapper. Grädda i 175°C (varmluft) ca 5 min. Låt svalna.

VANILJKRÄM
1 ägg + 2 äggulor
2 dl grädde
2 msk sockerfri sötning (samma som till wrapsen)
0,5 tsk vaniljpulver

▫️Rör ihop i kastrull på låg värme tills krämen tjocknar (OBS! får ej koka). Kyl.

FYLLNING 
2 dl vispad grädde
200 g jordgubbar
Färsk mynta

▫️Bred ut vaniljkräm, toppa med grädde och jordgubbar. Rulla ihop och dela ev. på mitten för 6 lagom stora bitar 💚.

Hoppas du “Jillar” 😋

Ha det gott!
/Jill

#lowcarb #lavkarbo #sockerfritt #glutenfritt #jordgubbar #jillsmat #hälsosamt #recept #lågkolhydratkost #fika #glutenfree #lchf #keto
📣 NYHET! Jag funderar på att öppna upp för e 📣 NYHET! Jag funderar på att öppna upp för exklusiv 1:1-coaching… 💬

…för dig som vill ha min hjälp – med fullt fokus på dig, din vardag och din hälsa 🤗.

Tillsammans skapar vi ett upplägg som är hållbart – för just DIG 🫵🏼.

Du får bland annat:
 🍽️ Individanpassade veckomenyer – baserade på dina mål, smakpreferenser och eventuella allergier

📲 Löpande stöd via chatt – med pepp, påminnelser och möjlighet att ställa frågor när du behöver det

👩🏼‍💻 Videosamtal – med struktur, inspiration och konkreta verktyg

👩🏼‍🍳 Personliga möten (om det funkar geografiskt) – där vi kan laga mat ihop eller ses för att handla

💪🏼 Tillgång till mina träningspass – enkla, effektiva och gjorda för att kunna utföras hemma

Jag kommer bara att coacha ett fåtal åt gången – så du får den uppmärksamhet och det stöd du faktiskt behöver.

Det här är för dig som vill göra en förändring som håller. Med mindre stress, mer energi – och mat du älskar 😋.

📩 Skicka mig ett DM eller mejla till mail@jillsmat.se så ser vi om det här kan vara något för dig ☺️.

Ta hand om dig så länge! 💚

/Jill, lic. kost- och näringsrådgivare

#jillsmat #hållbarhälsa #lågkolhydratkost #glutenfritt #antiinflammatoriskt #lowcarb #recept #träning #coaching #hälsa #kostrådgivning #friskvård
RECEPT: SOCKERFRI BURKGLASS 🍨🍓 En barnsligt RECEPT: SOCKERFRI BURKGLASS 🍨🍓

En barnsligt god glass – helt utan socker och tillsatser – som du skakar ihop på bara några minuter. Du behöver ingen glassmaskin, bara en burk och lite 💪. Välj dina egna smaksättningar och toppings för att trolla ihop din egen favorit 😋.

📌Glöm inte att spara receptet till senare. Dela och gilla gärna om du “Jillar” 🙏. 

1 portion

INGREDIENSER
1,5 dl vispgrädde, 40%
1 äggula
1 msk sockerfri sötning, helst xylitol, obs giftigt för hundar (eller exempelvis Sötströ, Nick’s, Sukrin)
½ tsk vaniljpulver + några droppar vaniljextrakt/arom
1 krm salt

1️⃣ Häll alla ingredienser i en glasburk med lock (minst 3–4 dl).

2️⃣ Skruva på locket ordentligt.

3️⃣ Skaka burken kraftigt i minst 5 minuter tills blandningen blir fluffig (eller fuska med en elvisp 😇).

4️⃣ Ställ burken i frysen i minst 2,5 timme. Rör gärna runt ibland för en jämnare konsistens.

5️⃣ Ta ut burken ca 5 minuter före servering så glassen hinner mjukna något. Toppa med dina favorittoppingar och ät direkt ur burken. 

SMAKSÄTTNINGSFÖRSLAG (tillsätt innan du skakar):
🍫 Choklad & jordnöt – 1 msk kakao och 2 msk hackade salta jordnötter
 🍓 Bär – 2 msk mosade bär, ex blåbär, jordgubbar eller hallon
 🥜 Nötkräm – 1 msk sockerfri nötsmör (jordnöt, hasselnöt, mandel)
 ☕️ Kaffe – 1 tsk espressopulver eller snabbkaffe
 🍋 Citron – Rivet skal från ½ citron + 1 tsk citronsaft
 🥥 Kokos – 1 msk riven kokos + byt ev. ut halva grädden mot kokosgrädde
 🍪 Cookie dough – Små bitar av sockerfri kakdeg eller hackad mörk choklad
 🌿 Mintchoklad – Några droppar pepparmyntsextrakt + hackad sockerfri choklad

TOPPA GÄRNA MED:
🍓 färska eller tinade mosade bär
🍫 sockerfri choklad, hackad eller riven
🥜 rostade nötter
🥥 kokosflingor

Vilka smaker hade du gjort? 😋

Ta hand om dig! 
/Jill 

#lågkolhydratkost #sockerfritt #glutenfritt #recept #lchf #keto #lavkarbo #sugarfree #glass #icecream #sommar #efterrätt #hållbarhälsa #hälsa #foodporn #foodgasm #matsomgörgott #diabetes #lågkolhydrat
HÄLSOPROGRAM FÖR OSS FOODIES 💚🤤🍳 Det h HÄLSOPROGRAM FÖR OSS FOODIES 💚🤤🍳

Det här är för oss som älskar mat. På riktigt 🫦.
Vi som aldrig skulle stå ut med att vara hungriga, räkna kalorier eller äta tråkigt. Inte ens om vi fick betalt 😝.

Men om du älskar att tugga dig igenom torr kyckling, dricka pulver ur shaker och leva efter siffror i en app – då kan du scrolla vidare 😝.

💚 I mina hälsoprogram går hälsa och njutning hand i hand. Det är ett avslappnat upplägg utan pekpinnar – men med massor av kunskap, gemenskap, inspiration och glimten i ögat.

Du lär dig att göra medvetna val som fungerar för just DIG – och får resultat som både känns och syns, och som faktiskt håller.

🥑 Programmen passar de flesta – men gör extra stor skillnad för dig som har:
✓ övervikt
✓ diabetes (eller har anlag för att få det )
Obs! Många behöver trappa ner eller till och med avsluta sin medicinering i samband med kostomläggningen – rådgör med din läkare.

✓ klimakteriebesvär
✓ låg energi, kort stubin
✓ sötsug eller behov av att småäta
✓ känslig mage eller IBS
✓ celiaki eller vill undvika gluten

🏋️‍♀️ I programmen ingår även:
 – Kul och effektiv träning, framtagen av VIP-PT:n @marcsfitnesslab 
 – Daglig pepp, inspiration och stöd i en sluten Facebookgrupp (du kan självklart delta även utan Facebook)

💬 Några ord från tidigare deltagare:
”Bästa programmet! Mina förklimakteriebesvär är som bortblåsta, har tappat i vikt, magen är lugn och maten är helt magisk.”

”Det passar alla – även med kräsna barn, fullt schema och noll lust att räkna något.”

”Jag har fått ordning på mina blodvärden och känner att det här är något jag vill fortsätta med – inte bara i 30 dagar.”

”Programmet hjälpte mig att hitta matglädje utan stress. Det här är hållbart på riktigt.”

❤️ Det här är inte en quick fix. Det är en investering i dig själv – i din hälsa, matglädje och livskvalitet.

👉 Är det här något för dig? Läs mer och anmäl dig till nästa program eller självgående Flex-kurs på jillsmat.se/shop (länk i bio) eller via Benify.

Ps. Glöm inte att utnyttja ditt friskvårdsbidrag!

Ta hand om dig! 🫶🏼
/Jill
Följ på Instagram

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2025 jillsmat.se

 

Laddar in kommentarer …