Riktigt smaskiga ”finger licking good” kycklingben som får sin goda och rökiga smak från grillen. Sätt gärna aluminiumfolie längst ner på benen (på kycklingen alltså) så undviker ni att kladda ner er.
Blanda samtliga ingredienser till marinaden i en påse. Lägg i kycklingbenen och blanda. Låt smakerna dra till sig i minst 1 timme i kylen före grillning.
Grilla sedan tills köttet blivit ordentligt tillagat och fått en fin färg.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!
En väldigt god och mättande smoothie för både vuxna och barn! Passar bra som frukost eller som ett lyxigt mellanmål. Byt ut yoghurt och mjölk mot kokos- eller mandelmjölk om du föredrar mejerifritt.
Jag brukar alltid be om extra vitlökscréme (créme toum) när jag äter libanesisk mat. I love it! Förra gången frågade jag kocken hur han gjorde den och jag blev förvånad när han berättade att den inte innehöll något ägg (som majonnäs gör)! Visste inte ens att att gick att få olja så fluffig i konsistensen utan ägg. Så jag var ju tvungen att testa…
Den här rätten tillagas helst i en Crock Pot, men fungerar givetvis även i gjutjärnsgryta eller i wok om man inte har tålamod att vänta. Resultat blir dock inte likadant om grytan inte fått koka samman under en lång tid. Smakerna kommer verkligen fram på ett annat sätt när de tillagats långsamt. Kycklingköttet faller även samman likt pulled chicken och blandar sig med resten av såsen. Riktigt gott!
Kycklingsoppa måste väl ändå vara den mest klassiska rätten som rekommenderas när man är sjuk? Den är snäll mot magen samtidigt som man får i sig mycket näring.
Motsatsen till fast food är trenden “slow cooking”. Pulled pork är något som spridit sig som en löpeld över Sverige och grytan verkar få högre status ju längre tid den stått på spisen.Här kommer mitt recept på en variant med kyckling som går betydligt snabbare. Servera gärna med hembakat glutenfritt bröd. Jag gjorde mitt nötfria sesambröd fast som "frallor".
2tskrökt paprikapulver(eller några droppar liquid smoke)
1tskkanel
1mskfärsk ingefärariven
1tsksalt
0,5tsksvartpeppar
4stjalapeños
0,5dltomatpuré
2tskWorcestershire Sauce(kan uteslutas då det innehåller lite socker)
2tskSoya
2mskbalsamvinäger
1mskdijonsenap
2dlvatten
Coleslaw
1stspetskålshuvudca 700 g
2dlcrème fraiche(eller majonnäs om mejerifri)
1stvitlöksklyfta
2tskdijonsenap
2mskpersiljafinhackad
0,75tsksalt
nymalen svartpeppar
Instruktioner
Pulled Chicken
Skär löken i klyftor och vitlöken i mindre bitar. Stek dem i oljan tillsammans med chilipulver, paprikapulver, kanel och ingefära.
Lägg i kycklingen. Salta och peppra. Rör runt så att kryddorna blandas ordentligt.
Skiva jalapeños och lägg i dem tillsammans med resten av ingredienserna. Sänk värmen så att det bara småputtrar (hellre för låg värme än för hög). Sätt aluminiumfolie över grytan och sedan på med locket så att det håller så tätt som möjligt.
Efter två timmar ska du kunna dra sönder kycklingen med två gafflar. Rör runt i grytan när du dragit sönder all kyckling så att såsen blandas ordentligt.
Coleslaw
Strimla kålen så tunt som du kan.
Blanda créme fraiche med resten av ingredienserna.
Smaka av med salt och peppar. Rör ihop med den strimlade vitkålen.
Anteckning
TIPS! Om du har en Crock Pot kan du smidigt tillaga allt i denna. Stek dock gärna löken tillsammans med kryddorna först för mer smak.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!
Halloumi är väldigt gott att grilla men går även bra att steka. En bra råvara att ha hemma i kylen då den håller väldigt länge så man alltid har något gott att snabbt kunna svänga ihop. God tillsammans med en sallad blir det en fräsch sommarlunch eller ett bra tillbehör till det grillade köttet.
En lite ovanlig och helt mejerifri glass, eller mousse om du hellre vill det. Om du inte har något emot mejerier passar det bra med en klick grädde till.