Riktigt smaskiga "finger licking good" kycklingben som får sin goda och rökiga smak från grillen. Sätt gärna aluminiumfolie längst ner på benen (på kycklingen alltså) så undviker ni att kladda ner er.
Blanda samtliga ingredienser till marinaden i en påse. Lägg i kycklingbenen och blanda. Låt smakerna dra till sig i minst 1 timme i kylen före grillning.
Grilla sedan tills köttet blivit ordentligt tillagat och fått en fin färg.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!
En väldigt god och mättande smoothie för både vuxna och barn! Passar bra som frukost eller som ett lyxigt mellanmål. Byt ut yoghurt och mjölk mot kokos- eller mandelmjölk om du föredrar mejerifritt.
Krämig libanesisk vitlökscréme utan ägg – en smakrik och fluffig sås som passar perfekt till grillat, sallader eller som dipp. Gjord med få ingredienser men full av smak, och dessutom helt växtbaserad. Ett utmärkt alternativ för dig som vill undvika ägg men ändå njuta av klassiska mellanösternsmaker.
Den här rätten tillagas helst i en Crock Pot, men fungerar givetvis även i gjutjärnsgryta eller i wok om man inte har tålamod att vänta. Resultat blir dock inte likadant om grytan inte fått koka samman under en lång tid. Smakerna kommer verkligen fram på ett annat sätt när de tillagats långsamt. Kycklingköttet faller även samman likt pulled chicken och blandar sig med resten av såsen. Riktigt gott!
Kycklingsoppa är en riktig klassiker när man inte känner sig på topp – snäll mot magen och full av näring. Det här receptet ger en rejäl laddning som även passar perfekt som bas till en kycklinggryta eller en krämigare soppa dagen efter. Tillsätt bara kokosmjölk, crème fraîche eller grädde, lite extra grönsaker och gärna curry för en ny smakupplevelse.
Lägg i kycklingen i en stor kastrull, helst gjutjärn. Skär bort den gröna delen av purjolöken (kasta ej utan använd någon annan gång). Dela stjälken på mitten och spola bort eventuell jord. Skär sedan i strimlor och lägg i kastrullen. Tärna moroten. Skala vitlöksklyftorna och hacka dem grovt. Skär ingefäran i tre tjocka skivor och lägg i dem tillsammans med resten av ingredienserna. Häll på vatten så att det nästan täcker hela kycklingen.
Lägg på locket och koka i en timme. Vänd sedan kycklingen och koka i ytterligare en timme. Lyft sedan ur kycklingen och låt svalna något. Den ska nu lätt ramla sönder när du rensar den.
Plocka ur ingefäran och timjankvistarna från buljongen och lägg sedan i kycklingköttet.
Smaka av och krydda extra om det behövs. Toppa med mer färsk timjan och persilja.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!
Motsatsen till fast food är trenden “slow cooking”. Pulled pork är något som spridit sig som en löpeld över Sverige och grytan verkar få högre status ju längre tid den stått på spisen.Här kommer mitt recept på en variant med kyckling som går betydligt snabbare. Servera gärna med hembakat glutenfritt bröd. Jag gjorde mitt nötfria sesambröd fast som "frallor".
2tskrökt paprikapulver(eller några droppar liquid smoke)
1tskkanel
1mskfärsk ingefärariven
1tsksalt
0,5tsksvartpeppar
4stjalapeños
0,5dltomatpuré
2tskWorcestershire Sauce(kan uteslutas då det innehåller lite socker)
2tskSoya
2mskbalsamvinäger
1mskdijonsenap
2dlvatten
Coleslaw
1stspetskålshuvudca 700 g
2dlcrème fraiche(eller majonnäs om mejerifri)
1stvitlöksklyfta
2tskdijonsenap
2mskpersiljafinhackad
0,75tsksalt
nymalen svartpeppar
Instruktioner
Pulled Chicken
Skär löken i klyftor och vitlöken i mindre bitar. Stek dem i oljan tillsammans med chilipulver, paprikapulver, kanel och ingefära.
Lägg i kycklingen. Salta och peppra. Rör runt så att kryddorna blandas ordentligt.
Skiva jalapeños och lägg i dem tillsammans med resten av ingredienserna. Sänk värmen så att det bara småputtrar (hellre för låg värme än för hög). Sätt aluminiumfolie över grytan och sedan på med locket så att det håller så tätt som möjligt.
Efter två timmar ska du kunna dra sönder kycklingen med två gafflar. Rör runt i grytan när du dragit sönder all kyckling så att såsen blandas ordentligt.
Coleslaw
Strimla kålen så tunt som du kan.
Blanda créme fraiche med resten av ingredienserna.
Smaka av med salt och peppar. Rör ihop med den strimlade vitkålen.
Anteckning
TIPS! Om du har en Crock Pot kan du smidigt tillaga allt i denna. Stek dock gärna löken tillsammans med kryddorna först för mer smak.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!
Fräsch halloumisallad med marinerad rödlök – en smakrik och mättande sallad som passar perfekt till lunch eller som lätt middag. Full av färg, krispighet och härliga smaker.Halloumi är väldigt gott att grilla men går även bra att steka. En bra råvara att ha hemma i kylen då den håller väldigt länge så man alltid har något gott att snabbt kunna svänga ihop. God tillsammans med en sallad blir det en fräsch sommarlunch eller ett bra tillbehör till det grillade köttet.
Skala löken, dela den på mitten och skär den sedan i tunna strimlor. Lägg löken i en skål tillsammans med balsamvinägern. Vinägern gör löken lite mildare i smaken.
Skölj spenaten och lägg den i en salladsskål/fat. Skär tomaterna i mindre bitar och dela, kärna ur och klyfta avokadon.
Skär halloumin i skivor och stek eller grilla dem tills de fått fin färg på båda sidorna. Lägg överst på salladen.
Ta upp löken från vinägern. Lägg på salladen.
Blanda oljan, saften från en halv citron och honung med vinägern. Smaka av med salt och peppar. Häll över dressingen över salladen vid servering. Blanda försiktigt. Lägg på några basilikablad.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!
Krämig mejerifri glass med avokado och choklad – en nyttigare och sockerfri glass som är enkel att göra och perfekt när du vill njuta av något riktigt gott.
Frisk och sockerfri mojito-isglass med jordgubb – en perfekt kombination av lime, mynta och jordgubbar som svalkar under varma sommardagar. Ett enkelt och fräscht alternativ till sommarens glasspauser.Min favoritdrink är helt klart mojito. Älskar kombinationen av lime och mynta! Mixat med jordgubbar blir det till och med ännu godare.Häll i en skvätt rom för en vuxenvariant. Om man häller i för mycket alkohol så fryser det inte men blir däremot en farligt god slush ice.