Jills mat

LCHF-recept för en hållbar hälsa

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Glutenfri pizza hemgjord tomatsås

9 december, 2012 av Jill Wallentin Leave a Comment

jillsmat_glutenfri_pizza

Pizza låter ju inte direkt som något bantar-käk men denna variant lämpar sig utmärkt för ändamålet. Det fina med pizza är ju också att alla kan toppa med dina egna favoritingredienser. Ännu snabbare går det om du använder färdig tomatsås eller exempelvis ajvar relish.

…

Läs mer

Filed Under: Fågel, Måltid, Recept, Vegetariskt

Vegetariska halloumibiffar

9 december, 2012 av Jill Wallentin 3 Comments

jillsmat_halloumibiffar

Halloumi håller sig länge i kylskåpet och har därför nästan alltid ett paket i kylen. Dessa biffar är då perfekta att göra när man kanske inte har så mycket hemma. Goda att servera till en schysst sallad eller strimla och lägga i en soppa.

…

Läs mer

Filed Under: Måltid, Recept, Vegetariskt

Godaste ostkakan

9 december, 2012 av Jill Wallentin 21 Comments

Godaste ostkakan

Jill Wallentin
Detta är en stor favorit då jag alltid varit en sucker för ostkaka sedan jag var liten. Passar bra som lyxig frukost, mellanmål eller efterrätt. Servera gärna med sockerfri sylt eller färska bär och grädde.
Skriv ut receptet
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Portioner 4

Ingredienser
  

  • 3 st ägg
  • 2 msk valfri sötning (förslagsvis xylitol eller sötströ)
  • 250 g keso
  • 1 dl grädde
  • 100 g färskost typ Philadelphia
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 6 droppar bittermandelessens
  • 1 nypa salt
  • 0,5 dl mandelspån

Instruktioner
 

  • Ställ in ugnen på 180 grader.
  • Vispa ihop äggen och sötningen.
  • Rör ihop med resten av ingredienserna utom mandelspånen som du lägger ovanpå. Häll över smeten i en smörad form.
  • Grädda i ugnen i cirka 30 min eller tills den stabiliserat sig (beror på hur hög formen är).
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Filed Under: Efterrätter, Frukost/Brunch, Jul, Recept, Sötsaker, Vegetariskt

Grillade halloumispett med örtolja

9 december, 2012 av Jill Wallentin Leave a Comment

jillsmat_halloumispett_med_ortolja

Grillade halloumispett med örtolja är ett supergott tillbehör eller varför inte äta dem som snacks under tiden som ni grillar?

…

Läs mer

Filed Under: Grillat, Recept, Tillbehör, Vegetariskt

Vegetarisk moussaka med kanel

9 december, 2012 av Jill Wallentin Leave a Comment

jillsmat_vegetariskmoussaka

Vegetariskt kan för vissa låta lite trist och smaklöst. Men jag hoppas att jag kan få några vegoskeptiker på bättre tankar med det här receptet. Nuförtiden är det lätt att äta vegetariskt, man behöver inte lägga bönor och linser i blöt en vecka innan. Det finns en uppsjö av vegetariska köttsubstitut i frysdisken som med lite kärlek i köket kan lura de flesta att de äter riktigt kött. ”Vegokött” är neutralt i smaken så fega inte med kryddorna.

…

Läs mer

Filed Under: Måltid, Recept, Vegetariskt

Grillad sötpotatis med chilismör

5 december, 2012 av Jill Wallentin Leave a Comment

jillsmat_grillad_sotpotatis

Det härliga med grillat är ofta alla goda tillbehör. Sötpotatis innehåller ganska mycket kolhydrater (20%) men är samtidigt ett nyttigare alternativ än vanlig potatis då den innehåller mer vitaminer och mineraler. Passar också utmärkt som förrätt.

…

Läs mer

Filed Under: Grillat, Recept, Tillbehör, Vegetariskt

Getostpaj med sparris

5 december, 2012 av Jill Wallentin Leave a Comment

jillsmat_getostpaj

I början av maj har den svenska sparrisen premiär. Men underbart är kort. Redan till midsommar så är sparrisens tid förbi. Så passa på att njuta så länge det går. Som tur är finns ju dock sparris att få tag i under resten av året i frysdisken. Här får ni ett lättlagat och smakrikt recept på en härlig quiche. Servera med en god sallad.

…

Läs mer

Filed Under: Måltid, Recept, Vegetariskt

Sparrissallad med parmesan och citron

8 november, 2012 av Jill Wallentin Leave a Comment

jillsmat_sparrissallad

Här kommer ett tips på en supersnabb sparrissallad som fungerar utmärkt som ett gott lågkolhydratstillbehör eller varför inte som en förrätt.

…

Läs mer

Filed Under: Recept, Tillbehör, Vegetariskt

Sambal ulek med smaker från Bali

8 november, 2012 av Jill Wallentin Leave a Comment

jillsmat_sambalulek

Den här såsen skulle man kunna kalla för balinesernas ”ketchup”. Den serverades nämligen till allt möjligt men främst till grillad kyckling och fisk. Recept är något anpassat till vad som finns att köpa i svenska matvarubutiker, men smaken är nästan den samma. De blandar ofta såsen med spenat och serverar till kött eller fisk.

…

Läs mer

Filed Under: Recept, Tillbehör, Vegetariskt

Pumpasoppa med rödlökschutney och chèvrecrème

8 november, 2012 av Jill Wallentin 1 Comment

jillsmat_pumpasoppa_med_chevrecreme_rodlokschutney

Varför inte bjuda hem några vänner på en härligt värmande pumpasoppa med spännande tillbehör? Servera soppan med nybakad focaccia så kommer du garanterat bli väldigt populär hos dina gäster.

…

Läs mer

Filed Under: Förrätt, Måltid, Recept, Tillbehör, Vegetariskt

  • « Previous Page
  • 1
  • …
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Next Page »

Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa ketorecept som gör dig gott – inifrån och ut. Snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och nyttigheter.

Har varit en foodie så länge jag kan minnas. Sedan 2009, då jag upptäckte lågkolhydratskost, kan jag njuta av fantastisk mat som jag även mår bra av.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och miljö. Bort med pekpinnar och vikthets.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

Följ jillsmat på Instagram!

Följ på Instagram

Etiketter

antiinflammatoriskt asiatiskt bea buffé buljong choklad crock pot depression fettisdag föreläsningar förkylning godis Grekiskt grillat ice coffee indiskt islatte jills mat efter säsong jul kokbok kräftskiva lucia långkok margarin meze midsommar nyår nötfritt ostbricka persiskt plock påsk saft semla semlor snittar sommar student tacos texmex thai thailändskt tävling veganskt vegetariskt

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2022 jillsmat.se

 

Laddar in kommentarer …