Jills mat

LCHF-recept som gör gott

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Shop
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Lax med chevré och pecannötter

9 december, 2012 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Jill Wallentin
Lyxig lax med krämig chèvre och knapriga pecannötter – en snabb och smakrik rätt som känns elegant men är löjligt enkel att laga. Den krämiga getosten, het chili och rostade nötter skapar en perfekt balans, och med en fräsch avokadosallad blir middagen både festlig och näringsrik.
Skriv ut receptet
Total tid 30 minuter minuter
Måltid Huvudrätt
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

Laxen

  • 4 st laxfileér
  • 150 g chèvre getost
  • 1 dl pecannötter
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • peppar

Såsen

  • 2 dl crème fraiche
  • 50 g chèvre getost
  • salt
  • peppar

Instruktioner
 

Laxen

  • Ställ in ugnen på 175 grader.
  • Filéa laxen och lägg portionsbitarna i en ugnssäker form. Smula sönder osten och lägg den ovanpå laxen. Tryck fast pecannötterna, ringa över olivolja och eventuellt lite flytande honung.
  • Krydda med chili, salt och peppar. Ställ in i ugnen i cirka 15-20 minuter beroende på storleken på laxbitarna. Servera med en god sallad.

Såsen

  • Blanda bara ihop ingredienserna och smaka av med salt och peppar.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Fisk & skaldjur, Måltid, Nyår, Recept, Snabblagat, Tillbehör

Torsk i äggsås med dill

9 december, 2012 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Jill Wallentin
Torsk i äggsås – snabb, proteinrik och god mat på bara 15 minuter. Välj gärna MSC-märkt torsk för ett hållbart val och servera med kokt broccoli för en komplett och näringsrik måltid.
Skriv ut receptet
Total tid 9 minuter minuter
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 700 g torskfilé
  • 2,5 dl grädde
  • 1 knippe dill
  • 0,5 tsk ättika
  • 4 st ägg
  • salt
  • peppar

Instruktioner
 

  • Koka äggen i 9 minuter. Skala dem sedan och tärna dem grovt.
  • Koka torskfiléerna i saltat vatten tills färdig (tar endast några minuter). Häll bort vattnet och tillsätt grädde och finhackad dill.
  • Smaka av med ättika, salt och peppar. Lägg sist i ägghacket. Servera med broccoli och lite extra dill på toppen.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Fisk & skaldjur, Måltid, Recept, Snabblagat

Laxgryta med spenat

7 december, 2012 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Jill Wallentin
Snabb och god laxgryta med smak av spenat, citron och vitlök. Fisk är verkligen fast food!
Skriv ut receptet
Måltid Huvudrätt
Portioner 4

Ingredienser
  

  • 500 g laxfilé
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 dl grädde
  • 1 dl crème fraiche
  • 0,5 st citron, skal och saft
  • 200 g bladspenat
  • 1 msk rostade sesamfrön
  • salt
  • peppar

Instruktioner
 

  • Tärna laxen i kuber. Stek dem i smör tillsammans med den finhackade vitlöken och spenaten (om fryst, lägg annars i spenaten sist).
  • Tillsätt resten av ingredienserna och smaka av med salt och peppar.
  • Toppa med rostade sesamfrön.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Fisk & skaldjur, Måltid, Recept

Grön gazpacho med pilgrimsmusslor

5 december, 2012 av Jill Wallentin 6 kommentarer

Jill Wallentin
Min variant på den kalla spanska soppan – gazpacho. Min version är en riktig vitaminkick med asiatiska influenser. En perfekt förrätt som är en fröjd för både öga och gom.
Skriv ut receptet
Total tid 30 minuter minuter
Måltid Förrätt
Portioner 4

Ingredienser
  

Pilgrimsmusslorna

  • 8 st pilgrimsmusslor
  • 1 msk citronjuice
  • 0,5 st röd chili
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 10 droppar sesamolja

Gazpacho

  • 2 st avokado
  • 10 cm gurka
  • 2 st selleristjälkar
  • 65 g babyspenat
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 msk citronjuice
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 kruka koriander
  • salt
  • peppar

Instruktioner
 

  • Gröp ur avokadon och skär gurka och selleri i mindre bitar. Lägg allt i matberedaren. Tillsätt vitlök, citronjuice och olivolja och mixa grönsakerna slätt. Blanda i vatten tills önskvärd konsistens och smaka av med salt och peppar. Ställ in i kylen.
  • Trä musslorna på spett och stek dem i grillpannan med olivolja på hög värme tills de fått fina ränder.
  • Vid servering, lägg eventuellt friterad lök ovanpå soppan tillsammans med koriander och chili.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Fisk & skaldjur, Förrätt, Måltid, Mejerifritt, Recept

Jills wasabisill

8 november, 2012 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Jill Wallentin
En väldigt god lite annorlunda sillvariant som bör falla sushiälskaren på läppen.
Skriv ut receptet
Måltid Smårätter

Ingredienser
  

  • 1 pkt 5-min sill
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl gräddfil
  • 4 tsk wasabi
  • 10 skivor gari (sushi-ingefära)
  • 1 kruka gräslök

Instruktioner
 

  • Häll av spadet från sillen och skär filéerna i bitar.
  • Hacka gräslöken och blanda samman resten av ingredienserna. Blanda sedan i sillen och häll över allt i en burk med lock.
  • Går bra att servera med detsamma men kan man fördel stå över natten i kylskåpet.

Anteckning

Använd vanlig inläggningssill om du är kolhydratkänslig, den färdiga inläggningen behöver då stå i kylen under minst ett dygn.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Fisk & skaldjur, Jul, Recept

Thailändska fiskkakor med wokad pak choi

8 november, 2012 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Jill Wallentin
Jag är ett väldigt stort fan av det thailändska köket. Älskar den härliga mixen av sött, salt och syrligt. Dessa fiskkakor (Tod man pla) är utmärkta för dig som helst skippar kolhydraterna. Visst, det är nästan alltid socker i asiatisk mat men om du slår ut den lilla mängden på hela anrättningen så är det försumbart för de flesta. Om du kör väldigt strikt kan du utesluta oyster saucen.
Skriv ut receptet
Total tid 30 minuter minuter
Måltid Huvudrätt
Kök Thailändskt
Portioner 4

Ingredienser
  

Fiskkakor

  • 800 g benfri fiskfilé (exempelvis Alaska pollock, lax eller likande)
  • 2 msk röd currypaste
  • 1 st lime, skal och juice
  • 1 msk fisksås
  • 0,5 kruka koriander
  • 2 st ägg
  • 100 g haricots verts

Fisksåsdip

  • 1 dl fisksås
  • 2 msk risvinsvinäger (eller annan ljus vinäger)
  • 1 tsk valfri sötning
  • 1 tsk finhackad chili
  • 1 msk finhackad koriander

Wokad pak choi

  • 1 tsk sesamolja
  • 4 st pak choi
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 msk sesamfrön
  • 2 msk oyster sauce

Instruktioner
 

Fiskkakor

  • Skär fisken i mindre bitar. Lägg den i matberedaren och mixa tillsammans med röd curry, rivet limeskal, juice, fisksås, koriander och ägg tills det blivit en jämn smet.
  • Skär haricots verts fint och blanda med fisksmeten. .
  • Stek fiskkakorna på medelhög värme i matolja i ett par minuter. Vänd dem försiktig och fortsätt att steka tills färdiga.

Fisksåsdip

  • Blanda samman ingredienserna.

Wokad pak choi

  • Stek vitlök och sesamfrön i sesamoljan. Tillsätt sedan den strimlade pak choin och oyster saucen. Woka tills pak choin början bli mjuk.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Fisk & skaldjur, Måltid, Recept, Tillbehör

Hummer med limesmör och chiliaioli

7 november, 2012 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

jillsmat_hummer_med_limesmor_och_chiliaioli

Svårighetsgraden och prisnivån bestämmer du själv. I förrätten nedan fungerar det lika bra med djupfryst som färsk hummer i och med att den smaksätts och värms i ugnen. Och om du inte har lust att vispa ihop din egen aioli så kör snabbvarianten – majonnäs, vitlök och sambal oelek.

…

Läs mer

Arkiverad under: Fisk & skaldjur, Förrätt, Måltid, Recept, Tillbehör

Smörstekt mälargös med dijon och dragon

7 november, 2012 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

jillsmat_malargos_med_dijon_och_dragon

På vårt sommarställe har vi förmånen att bo granne med bygdens fiskare. Så när fiskelyckan uteblivit är det bara att traska över till deras frysbox som är fylld med vanligtvis abborre – och gösfiléer men ibland även löjrom och kräftor. I rökrummet hittar man rökt siklöja eller ål. På bänken står ett kassaskrin där man själv betalar för sin lättnappade fångst – eller så kan man lägga en skuldsedel och betala senare. Tänk om det kunde fungera så överallt? Vad underbart det skulle vara.

…

Läs mer

Arkiverad under: Fisk & skaldjur, Måltid, Recept

Karibisk fisksoppa med scampispett

5 november, 2012 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

jillsmat_karibisk_fisksoppa

En härlig matig soppa med influenser från Västindien. Välj som alltid MSC-märkt fisk och skaldjur. Bland annat på Willys säljer de MSC-märkt scampi.

…

Läs mer

Arkiverad under: Fisk & skaldjur, Måltid, Mejerifritt, Recept

Cheesecake med lax och räkor

1 november, 2012 av Jill Wallentin 1 kommentar

Jill Wallentin
En härlig variant av smörgåstårta som passar perfekt till buffébordet och som med fördel kan förberedas dagen innan.
Skriv ut receptet
Måltid Förrätt
Kök Svenskt
Portioner 12

Ingredienser
  

Botten

  • 200 g glutenfritt bröd
  • 75 g smält smör

Fyllningen

  • 200 g kallrökt lax
  • 200 g skalade räkor
  • 400 g färskost
  • 200 g crème fraiche
  • 1 st liten rödlök
  • 1 msk finhackad dill
  • 0,5 msk citronsaft
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 tsk pepparrot
  • salt och peppar

Garnering

  • 80 g röd caviar
  • 80 g svart caviar
  • dill
  • lax
  • räkor

Instruktioner
 

Botten

  • Mixa brödet med det smälta smöret i en matberedare. När finfördelat, pressa ut brödet i en form med löstagbar kant (cirka 24 centimeter i diameter).

Fyllningen

  • Tärna den fileade laxen fint och grovhacka räkorna. Finhacka rödlöken samt dill. Blanda samman samtliga ingredienser. Smaka av med lite salt och peppar. Bred fyllningen jämt över botten. Låt sedan cheesecaken stå kallt i minst fyra timmar (gärna över natten).

Garnering

  • Lossa kanten på formen och lägg över cheesecaken på ett vackert fat. Garnera med caviar, dill, lax och räkor.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Fisk & skaldjur, Måltid, Recept

  • « Föregående sida
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nästa sida »

Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa recept samt hälsoprogram och kurser som gör dig gott – inifrån och ut. Mina recept är snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och näring.

Upptäckte lågkolhydratkost år 2009. Blev chockad över hur fantastisk mat jag kunde äta samtidigt som jag snabbt gick ner i vikt och mådde toppen. Har sedan dess ätit glutenfri lågkolhydratkost som grund.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och knopp. Bort med pekpinnar och vikthets, fokus på matglädje och välmående.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

jillsmat

🫦 Ruggigt god glutenfri lågkolhydratkost
💚 Digitala hälsoprogram
🥦 Lic. kost- och näringsrådgivare
👩🏼‍💻Egenföretagare
🫶🏼 Skev humor, vovvar, resor

RECEPT: OSTPANERAD OMELETT 🥚🧀 Efter alla de RECEPT: OSTPANERAD OMELETT 🥚🧀

Efter alla dessa år var det dags: en egen video på min vansinnigt goda ostpanerade omelett! 🤤 Ni får även se ett klipp från när jag lagade den i @nyhetsmorgon i slutet av videon 🫣. Märkligt nog blev jag inte inbjuden igen… 😂🤪

Den krispiga ostbotten tar omeletten till en heeeelt ny nivå – du MÅSTE testa! 😋 Perfekt till frukost eller lunch, med en bra balans av protein och fett som håller dig mätt och nöjd i många timmar.

📌 Spara gärna receptet med bokmärket så du hittar tillbaka, och dela eller gilla om du “Jillar” 🫶🏼

DU BEHÖVER
ca 6 skivor lagrad ost
2 ägg
2 msk grädde
salt och svartpeppar

FÖRSLAG PÅ FYLLNINGAR
▪️ Rökt kalkon, oregano, tomat, färskost, babyspenat
▪️ Kallrökt lax, färskost, babyspenat
▪️ Basilika, mozzarella
▪️ Chèvre, ruccola

SÅHÄR GÖR DU

1️⃣ Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar i en skål.
 
2️⃣ Hetta upp en medelstor non-stick-stekpanna.

3️⃣ Hyvla ost och täck botten av pannan. Stek på medelhög värme tills osten smält och bubblar.

4️⃣ Häll över äggblandningen, stek någon minut utan att röra om. Sänk värmen, lägg fyllning på ena halvan. När äggsmeten börjar stelna men fortfarande är lite lös på toppen, vik över så den blir som en halvmåne.
 
5️⃣ Stek en minut till. Klart att njuta!

💬 Du som lagat den innan – vilken är din favoritfyllning? Tipsa gärna i kommentarerna! 🤗👇

Ha det gott! 💚
 / Jill

#lågkolhydratkost #nyhetsmorgon #lchf #lavkarbo #lowcarb #ost #ägg #omelett #recept #glutenfritt #frukost #hållbarkost #hälsa #healthyfood #keto
HUR ALLT STARTADE… 🐣 Häromdagen när jag gi HUR ALLT STARTADE… 🐣

Häromdagen när jag gick igenom alla recept och inlägg på jillsmat.se blev jag påmind om vilken jäkla resa det varit 😅.

Allt började 2009 när jag jobbade som AD/produktionschef på lokala månadsmagasin i Stockholm. Jag gjorde bl.a matuppslag i varje nummer, och min (vedervärdiga) chef döpte dem till “Jills mat”. 
Namnet har hängt med sedan dess 😁.

Runt samma tid gled jag in på LCHF av en slump när en kollega fick tips från sin dietist att skippa kolhydraterna. Jag testade, kilona rasade trots att jag åt gott – fattade ingenting 🤯. Vad var detta för magi?! HUR var det möjligt? Klart jag startade Instagram – sånt kan man inte gatekeepa! 💃🏼

👩‍🍳 2013 startade jag eget bolag, utbildade mig till avancerad kost- & näringsrådgivare (@paleo_institute) och släppte min första kokbok. Hade till och med en egen LCHF-avdelning på @citygross i Bromma 😂

🧀 Lagat mat i @nyhetsmorgon (satte nästan eld på min/mammas ostpanerade omelett och råkade moona Niklas Strömstedt 🍑🙃).

📸 Varit på omslaget till @expressen LCHF-magasin (katastrofbild 😆).

🎤 Lagat mat på scen med @doggelitoofficial i @tyresocentrum 😂 (skulle varit Paolo Roberto, men glad att det blev Dogge 😅).

👩‍💻 Jobbat 6 år på Diet Doctor (fd. Kostdoktorn) där jag blev proffs på att skapa goda, enkla och hälsosamma recept.

🥩 Åt inte däggdjur på 15 år. Under covid började jag igen när jag “blev tvungen” att provlaga recept åt Diet Doctor hemifrån och insåg att jag som receptansvarig bör veta hur man tillagar alla sorters protein.

🚀 Våren 2023 satsade jag fullt på mitt eget företag för att leva livet jag vill och hjälpa fler till njutbar hälsa.

✈️ Började resa själv när jag blev singel – blev hooked och jobbar nu även för hotell med marknadsföring etc.

🍽 Grunden har alltid varit glutenfri lågkolhydratkost, men jag har moderniserat den till en njutbar, hållbar kost.

💫 Förra året startade jag digitala hälsoprogram som hittills hjälpt hundratals att äta medvetet, gott och näringsrikt.

Nu ser jag fram emot nya äventyr och att hjälpa fler matälskare leva sitt liv fullt ut 💫.

Tack alla ni som stöttat mig längs vägen ❤️. Hur hittade du hit? Kommentera gärna 🥰

/Jill
RECEPT: LOW-CARB SOMMARWRAPS 🌯🍓 Socker- & g RECEPT: LOW-CARB SOMMARWRAPS 🌯🍓

Socker- & glutenfria wraps med kardemumma, vaniljkräm och jordgubbar – larvigt goda och perfekta till sommarfikat! 🤤

 📌 Spara gärna receptet & dela med en vän som borde baka dessa till dig! 😜

👩‍🍳 4 wraps | ⏰ 20 min 

KARDEMUMMAWRAPS
4 ägg
4 msk grädde
2 msk mandelmjöl (alt kokosmjöl)
2 tsk fiberhusk
1 msk sockerfri sötning (xylitol, erytritol eller stevia – t.ex. Sötströ, Sukrin eller Nick’s)
0,5 tsk kardemumma
1 krm salt

▫️Vispa ihop, låt svälla några min. Bred ut rundlar (ca 18 cm) på bakplåtspapper. Grädda i 175°C (varmluft) ca 5 min. Låt svalna.

VANILJKRÄM
1 ägg + 2 äggulor
2 dl grädde
2 msk sockerfri sötning (samma som till wrapsen)
0,5 tsk vaniljpulver

▫️Rör ihop i kastrull på låg värme tills krämen tjocknar (OBS! får ej koka). Kyl.

FYLLNING 
2 dl vispad grädde
200 g jordgubbar
Färsk mynta

▫️Bred ut vaniljkräm, toppa med grädde och jordgubbar. Rulla ihop och dela ev. på mitten för 6 lagom stora bitar 💚.

Hoppas du “Jillar” 😋

Ha det gott!
/Jill

#lowcarb #lavkarbo #sockerfritt #glutenfritt #jordgubbar #jillsmat #hälsosamt #recept #lågkolhydratkost #fika #glutenfree #lchf #keto
📣 NYHET! Jag funderar på att öppna upp för e 📣 NYHET! Jag funderar på att öppna upp för exklusiv 1:1-coaching… 💬

…för dig som vill ha min hjälp – med fullt fokus på dig, din vardag och din hälsa 🤗.

Tillsammans skapar vi ett upplägg som är hållbart – för just DIG 🫵🏼.

Du får bland annat:
 🍽️ Individanpassade veckomenyer – baserade på dina mål, smakpreferenser och eventuella allergier

📲 Löpande stöd via chatt – med pepp, påminnelser och möjlighet att ställa frågor när du behöver det

👩🏼‍💻 Videosamtal – med struktur, inspiration och konkreta verktyg

👩🏼‍🍳 Personliga möten (om det funkar geografiskt) – där vi kan laga mat ihop eller ses för att handla

💪🏼 Tillgång till mina träningspass – enkla, effektiva och gjorda för att kunna utföras hemma

Jag kommer bara att coacha ett fåtal åt gången – så du får den uppmärksamhet och det stöd du faktiskt behöver.

Det här är för dig som vill göra en förändring som håller. Med mindre stress, mer energi – och mat du älskar 😋.

📩 Skicka mig ett DM eller mejla till mail@jillsmat.se så ser vi om det här kan vara något för dig ☺️.

Ta hand om dig så länge! 💚

/Jill, lic. kost- och näringsrådgivare

#jillsmat #hållbarhälsa #lågkolhydratkost #glutenfritt #antiinflammatoriskt #lowcarb #recept #träning #coaching #hälsa #kostrådgivning #friskvård
RECEPT: SOCKERFRI BURKGLASS 🍨🍓 En barnsligt RECEPT: SOCKERFRI BURKGLASS 🍨🍓

En barnsligt god glass – helt utan socker och tillsatser – som du skakar ihop på bara några minuter. Du behöver ingen glassmaskin, bara en burk och lite 💪. Välj dina egna smaksättningar och toppings för att trolla ihop din egen favorit 😋.

📌Glöm inte att spara receptet till senare. Dela och gilla gärna om du “Jillar” 🙏. 

1 portion

INGREDIENSER
1,5 dl vispgrädde, 40%
1 äggula
1 msk sockerfri sötning, helst xylitol, obs giftigt för hundar (eller exempelvis Sötströ, Nick’s, Sukrin)
½ tsk vaniljpulver + några droppar vaniljextrakt/arom
1 krm salt

1️⃣ Häll alla ingredienser i en glasburk med lock (minst 3–4 dl).

2️⃣ Skruva på locket ordentligt.

3️⃣ Skaka burken kraftigt i minst 5 minuter tills blandningen blir fluffig (eller fuska med en elvisp 😇).

4️⃣ Ställ burken i frysen i minst 2,5 timme. Rör gärna runt ibland för en jämnare konsistens.

5️⃣ Ta ut burken ca 5 minuter före servering så glassen hinner mjukna något. Toppa med dina favorittoppingar och ät direkt ur burken. 

SMAKSÄTTNINGSFÖRSLAG (tillsätt innan du skakar):
🍫 Choklad & jordnöt – 1 msk kakao och 2 msk hackade salta jordnötter
 🍓 Bär – 2 msk mosade bär, ex blåbär, jordgubbar eller hallon
 🥜 Nötkräm – 1 msk sockerfri nötsmör (jordnöt, hasselnöt, mandel)
 ☕️ Kaffe – 1 tsk espressopulver eller snabbkaffe
 🍋 Citron – Rivet skal från ½ citron + 1 tsk citronsaft
 🥥 Kokos – 1 msk riven kokos + byt ev. ut halva grädden mot kokosgrädde
 🍪 Cookie dough – Små bitar av sockerfri kakdeg eller hackad mörk choklad
 🌿 Mintchoklad – Några droppar pepparmyntsextrakt + hackad sockerfri choklad

TOPPA GÄRNA MED:
🍓 färska eller tinade mosade bär
🍫 sockerfri choklad, hackad eller riven
🥜 rostade nötter
🥥 kokosflingor

Vilka smaker hade du gjort? 😋

Ta hand om dig! 
/Jill 

#lågkolhydratkost #sockerfritt #glutenfritt #recept #lchf #keto #lavkarbo #sugarfree #glass #icecream #sommar #efterrätt #hållbarhälsa #hälsa #foodporn #foodgasm #matsomgörgott #diabetes #lågkolhydrat
HÄLSOPROGRAM FÖR OSS FOODIES 💚🤤🍳 Det h HÄLSOPROGRAM FÖR OSS FOODIES 💚🤤🍳

Det här är för oss som älskar mat. På riktigt 🫦.
Vi som aldrig skulle stå ut med att vara hungriga, räkna kalorier eller äta tråkigt. Inte ens om vi fick betalt 😝.

Men om du älskar att tugga dig igenom torr kyckling, dricka pulver ur shaker och leva efter siffror i en app – då kan du scrolla vidare 😝.

💚 I mina hälsoprogram går hälsa och njutning hand i hand. Det är ett avslappnat upplägg utan pekpinnar – men med massor av kunskap, gemenskap, inspiration och glimten i ögat.

Du lär dig att göra medvetna val som fungerar för just DIG – och får resultat som både känns och syns, och som faktiskt håller.

🥑 Programmen passar de flesta – men gör extra stor skillnad för dig som har:
✓ övervikt
✓ diabetes (eller har anlag för att få det )
Obs! Många behöver trappa ner eller till och med avsluta sin medicinering i samband med kostomläggningen – rådgör med din läkare.

✓ klimakteriebesvär
✓ låg energi, kort stubin
✓ sötsug eller behov av att småäta
✓ känslig mage eller IBS
✓ celiaki eller vill undvika gluten

🏋️‍♀️ I programmen ingår även:
 – Kul och effektiv träning, framtagen av VIP-PT:n @marcsfitnesslab 
 – Daglig pepp, inspiration och stöd i en sluten Facebookgrupp (du kan självklart delta även utan Facebook)

💬 Några ord från tidigare deltagare:
”Bästa programmet! Mina förklimakteriebesvär är som bortblåsta, har tappat i vikt, magen är lugn och maten är helt magisk.”

”Det passar alla – även med kräsna barn, fullt schema och noll lust att räkna något.”

”Jag har fått ordning på mina blodvärden och känner att det här är något jag vill fortsätta med – inte bara i 30 dagar.”

”Programmet hjälpte mig att hitta matglädje utan stress. Det här är hållbart på riktigt.”

❤️ Det här är inte en quick fix. Det är en investering i dig själv – i din hälsa, matglädje och livskvalitet.

👉 Är det här något för dig? Läs mer och anmäl dig till nästa program eller självgående Flex-kurs på jillsmat.se/shop (länk i bio) eller via Benify.

Ps. Glöm inte att utnyttja ditt friskvårdsbidrag!

Ta hand om dig! 🫶🏼
/Jill
Följ på Instagram

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2025 jillsmat.se

 

Laddar in kommentarer …