Blanda ihop rivet skal och saft från citronen med smör, timjan, salt och peppar.
Lägg kycklingen på rygg, dela bröstbenet. Lossa försiktigt skinnet från köttet med fingrarna. Gnid in smörblandningen innanför skinnet och utanpå hela kycklingen.
Lägg kycklingen på en ugnsplåt – skinnsidan uppåt. Stek i ugn, cirka en timme. Häll av skyn efter ca 40 minuter i en kastrull.
Orientaliskt blomkål
Skiva löken och paprikan. Stek dem med kryddorna i olivolja tills löken blivit mjuk.
Tillsätt buljongtärning och vatten. Riv blomkålen och koka den i cirka 15 minuter. Häll av vattnet.
Blanda i babyspenaten och sätt på locket igen och låt stå någon minut till.
Yoghurtsås
Blanda yoghurt med kycklingskyn till en sås. Smaka av med salt och peppar.
Servering
Lägg upp blomkålen på ett stort fat. Lägg kycklingen i mitten. Toppa med torkade fikon, rostade mandlar och färsk timjan
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!