Dela pumpan, gröp ur inkråmet med en sked. Lägg det i en skål med vatten, plocka ur fröna och lägg på hushållspapper för att torka. Skala bort det yttersta skalet på pumpan och skär pumpan i tärningar.
Hacka gul lök och vitlök grovt. Ta bort fröna från chilin och skiva tunt.
Stek den gula löken, vitlöken och 2/3 av chilin i olivolja tills mjuk. Lägg i pumpan, vattnet och buljongtärningen. Koka i cirka 15 minuter tills pumpan är mjuk.
Mixa till en slät soppa, men låt gärna några pumpabitar vara kvar. Tillsätt crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.
Häll upp soppan, toppa med en klick chèvrecrème, rödlökschutney, rostade pumpafrön, chili, nymalen svartpeppar och till sist en rosmarinkvist.
Rödlökschutney
Skala och dela löken. Skiva tunt.
Häll i sötning och balsamvinäger i en kastrull. Koka upp. Lägg i lök och salt.
Låt småputtra i cirka 15 minuter tills löken är helt mjuk.
Chèvrecrème
Skär bort kanterna på osten. Rör samman med crème fraichen till en slät crème.
Rostade pumpafrön
Rosta pumpafröna i olja och salt i stekpanna. De är klara när de fått färg.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!