Skär auberginen i ca 5 millimeter tjocka skivor. Dela på en citron och gnid in auberginen med den, lägg i en skål och strö salt över dem. Låt stå i minst 15 minuter.
Torka av vätskan och från aubergineskivorna med hushållspapper. Stek i olivolja tills de fått färg på båda sidor. Lägg åt sidan.
Hacka lök och vitlök grovt. Fräs i olivolja tills något brynt. Skär tomaterna i bitar och lägg i resten av ingredienserna. Låt småputtra medan du gör i ordning béchamelsåsen.
Béchamelsåsen
Smält smöret i en kastrull, tillsätt resten av ingredienserna, förutom fetaosten, under noggrann omrörning. Koka upp och låt småputtra någon minut. Ställ åt sidan.
Monteringen
Lägg aubergineskivor i botten av ugnsformen. Varva med färs och aubergine. Häll sedan över béchamelsåsen och smula över fetaost. Strö gärna över lite torkad mynta.
Ställ in formen i ugnen i ca 30 minuter, eller tills moussakan har fått fin färg.
Servera gärna tillsammans med en god sallad med tomat, avokado, oliver, olivolja, balsamico och flingsalt.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!