Gör bottnarna genom att vispa sötning och ägg pösigt. Vispa sedan i resten av ingredienserna. Häll smeten i en smörad springform med löstagbara kanter.
Grädda i cirka 20 minuter eller tills ingenting fastnar på provstickan.
Vaniljkrämen
Blanda samman ingredienserna till vaniljkrämen och låt sjuda i kastrullen under ständig omrörning tills krämen tjocknat.
Låt sedan svalna i kylskåp tills helt kall (gärna över natten). Vispa krämen fluffig. Vänd ner den vispade grädden tills blandad.
Marsipanlock
Gör marsipanen genom att mixa samtliga ingredienser i matberedaren. Gör till en boll och ställ in i kylen i cirka en halvtimme.
Spara gärna en del av marsipanen som du färgar exempelvis rosa som du gör en ros av.
Lägg marsipanen på ett bakplåtspapper och lägg över plastfolie. Kavla sedan ut till en cirkel. Skär av kanterna som är ojämna och lägg i mitten och kavla igen tills du är nöjd. Den ska vara större än själva kakan. Lägg sedan i kylskåpet.
Monteringen
Dela kakbotten i 3 delar när den har blivit kall. Det gör ingenting om den går sönder. Lappa bara ihop den så gott det går. Det kommer inte att synas när den är färdigmonterad.
Lägg nedersta delen på ett fint kakfat. Bred sedan på ett lager med hårt vispad grädde. Mosa hallonen med en gaffel och lägg det ovanpå.
Lägg på den andra botten och bred över vaniljkrämen men lämna cirka 2–3 cm av kanterna utan kräm.
Lägg på den sista botten, skär bort kanterna, och täck sedan tårtan med resten av grädden. Dra bort plastfolien på marsipanlocket och lägg det över tårtan. Dra bort smörpappret. Tryck in kanterna på tårtan och skär bort överflödig marsipan runt kanterna.
Gör eventuellt blad av det som blir över. Pudra över Sukrin melis och lägg på bladen och en vacker rosa ros eller om du gjort en ros av marsipan.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!