Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Anteckning
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Jill Wallentin
Skriv ut receptet
Portioner
12
portioner
Ingredienser
1x
2x
3x
Kakan
▢
100
g
smör
▢
3
st
ägg
▢
1
dl
mascarpone
créme fraiche eller färskost
▢
1
krm
vaniljpulver
▢
1,5
dl
Sukrin Gold
(eller annan valfri sötning)
▢
1
dl
mandelmjöl
*
▢
1
dl
kokosmjöl
(helst fiber)
▢
2
tsk
bakpulver
▢
1
msk
fiberhusk
Ovanpå
▢
2
st
rabarberstjälkar
▢
2
msk
Sukrin Gold
(eller annan valfri sötning)
▢
smör
Vaniljgrädde
▢
3
dl
grädde
▢
2
krm
vaniljpulver
▢
1
msk
Sukrin melis
(eller annan valfri sötning)
Instruktioner
Kakan
Sätt ugnen på 150 grader.
Smält smöret och vispa samman med resten av ingredienserna.
Dra bort det "trådiga" skalet på rabarbern och skär i små bitar. Smöra formen, Bred över kaksmeten.
Lägg på några klickar smör, rabarbern och strössla över Sukrin Gold.
Grädda i cirka 30 minuter eller tills kakan fått en fin färg.
Vaniljgrädde
Vispa grädden fluffig men inte hård. Blanda i vanilj och sötning.
Anteckning
* Eller 0,5 dl extra kokosmjöl om nötfritt.
Har du testat receptet?
Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga
@jillsmat
eller
#jillsmat
så blir jag superglad. Tack på förhand!