Första gången jag smakade på frökex så kände jag hur mycket som jag hade saknat att tugga på någonting knaprigt. Oftast när man bakar lågkolhydrat är det svårt att få till den konsistensen men frökex eller fröknäcke som det även kallas blir riktigt krispigt som knäckebröd! Perfekt till ostbrickan.
Blanda ihop alla ingredienser i en bunke. Tillsätt kokhett vatten och rör ihop. Låt stå i rumstemperatur tills linfröna sugit åt sig av vätskan, cirka 30-60 minuter.
Ställ in ugnen på 120 grader.
Bred ut smeten på en bakpappersklädd plåt, förslagsvis med en slickepott. Eller så kan du lägga ett extra ark med bakplåtspapper ovanpå och kavla ut smeten.
Grädda kexen i en timme. Öppna gärna ugnsluckan en gång i kvarten för att släppa ut fukten.
Höj temperaturen till 140 grader och grädda i ytterligare en timme tills den blivit helt torr.
Lyft ut plåten ur ugnen och vänd det enorma kexet upp och ner, dra bort pappret och bryt sedan till mindre bitar. Förvara i burk i rumstemperatur.
Anteckning
Tips!Tillsätt eventuellt någon ytterligare kryddning som exempelvis kummin, brödkrydda eller chilipulver etc
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!