Om du inte köpt färdiga fjärilskotletter. Köp filé med skinn. Skär laxen i portionsbitar ca 3-4 cm breda. Skär ett snitt i mitten av varje filé, ner till skinnet, EJ igenom. Vik sedan bort delarna från snittet så att skinnet blir dubbelvikt i mitten och den ser ut som en "fjäril".
Krydda med örtkrydda och stek i smör med "den fina sidan" nedåt. Vänd när laxen börjar ljusna på sidorna.
Stuvad grönkål
Lägg smöret i botten på en kastrull. Skär bort stjälkarna på grönkålen så att det endast är själva bladen kvar. Lägg bladen i kastrullen med smöret. Rör runt. Häll i grädde och låt koka i några minuter.
Mixa med en stavmixer tills finfördelat. Lägg i färskost och kryddor. Smaka av med salt och peppar.
Servera tillsammans med en god sallad, gärna med lite olivolja med citron och flingsalt.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!