Go Back
Skriv ut
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Jill Wallentin
Skriv ut receptet
Portioner
10
stycken pannkakor
Ingredienser
1x
2x
3x
Ricottapannkakor
▢
5
st
ägg
▢
250
g
ricotta
▢
1
dl
mandelmjöl
(eller 0,5 dl kokosmjöl om nötfritt)
▢
1
msk
kakao
▢
1
tsk
bakpulver
▢
0,5
tsk
salt
▢
1
msk
fiberhusk
▢
Eventuell sötning
▢
Smör att steka i
Chokladsås
▢
2
dl
grädde
▢
1
msk
kakao
▢
1
msk
sötning (lika sött som socker)
▢
2
rutor
mörk, gärna sockerfri, apelsinchoklad
Toppingförslag
▢
vispad grädde
▢
Rostade hasselnötter
▢
färska bär
▢
kokosflingor
Instruktioner
Vispa äggen fluffiga med en elvisp. Vispa sedan i resten av ingredienserna och stek pannkakorna på medelvärme i smör.
Koka upp samtliga ingredienser till chokladsåsen och ställ åt sidan.
Servera pannkakorna med dina favorittillbehör
Har du testat receptet?
Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga
@jillsmat
eller
#jillsmat
så blir jag superglad. Tack på förhand!