Det här är verkligen av av mina favoriträtter. Påminner om coq au vin i smaken fast betydligt mer lättlagad och till och med godare enligt mig. Förstår faktiskt inte varför receptet aldrig hamnat på hemsidan tidigare. Men här kommer det i alla fall - bättre sent än aldrig.
Skär kycklinglårfilén och champinjonerna i mindre bitar, strimla bacon och hacka löken.
Hetta upp smör, gärna i en gjutjärngryta, och pressa i vitlöken. Lägg i kyckling, champinjoner, bacon och lök i grytan. Salta och krydda. Stek tills kycklingen fått lite färg.
Häll på vin och grädde. Låt små puttra i minst 10 minuter på medelhög värme så att grädden reder såsen något. Smaka av med eventuellt mer soya och/eller salt.
Smörstekt spetskål
Skölj spetskålen och skär den på bredden i tunna skivor.
Stek i smör och salta.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!